Beretning fra busturen 2018

Claus på bustur 2018

Claus og Leif var igen med på busturen til Polen.
I år var det tid til, at prøve et nyt revir og også her havde Claus og Leif super oplevelser og fine bukke med hjem til trofævæggen.
I denne beretning får du lidt om Claus´s jagtoplevelser.
Claus anvender en Tikka 595 all weather jagtriffel i kaliber 308 win og med Hornady ELD-X, 11,5 grams projektiler
Som skydestok anvendes en viperflex. Bukkene blev nedlagt på afstande mellem. 60-270 m.

Tak for endnu en fin bus-tur på bukkejagt i Polen. En tur som igen bød på mange intense oplevelser og situationer som vil blive husket.

Claus

 

 

  1. maj 2018 morgen
    Efter lidt kørsel rundt i terrænet for at spotte efter bukke, kører Bogdan og langs lidt skov og parkerer bilen. Vi går ned gennem skovstykket og og når frem til en eng ned et åløb midt i. Der går en buk og en rå til højre for os, men græsset er meget højt. Skydestokken er kommet op, men efter nærmere kik bliver bukket vurderet til at være for lille/ung. Vi fortsætter pyrchen i engen langs åen og pludselig går der en fin buk i det høje græs foran os. Græsset når godt op på maven af bukken og jeg venter på at han vil flytte sig og komme fri til skud. da han endelig træder fri og næsten er fri af græsset får han en kugle på bladet og vælter i knaldet.

 

  1. maj 2018 aften
    Efter at en buk på magisk vis forsvandt for os i en kornmark, efter en lang pyrch, hvor vi ventede på at han skulle rejse sig i kornet, var vi på vej hjem, da Bogdan ser en buk nede på et kornstykke foran et vandløb. Jeg kan, frustrerende nok, ikke se ham. Pludselig får bukken øje på os og forsvinder over vandløbet og op på marken på den anden side af vandløbet. Bogdan bander og vi har egentlig opgivet da det også er ved at være halvmørkt. Pludselig få Bogdan igen øje på bukken ovre på marken bag vandløbet, men den er langt væk. Nu kan jeg også se ham, skydestokken kommer op, men han bevæger sig konstant væk fra os, og jeg må hele tiden dreje skydestokken. Pludselig stopper han, men han er nået meget langt ud. Jeg holder lige i kanten af ryggen og lader skuddet gå, og han vælter i knaldet for en fin bladkugle (hurra). Bukken var stille og rolig listet ud på 236 meter.

 

  1. maj aften
    På vej retur til gården ved 21 tiden stopper Bogdan bilen (det er ved at være mørkt). Vi lister ind i terrænet langes en korn/lucerne mark. Jeg får øje på et dyr nede til højre for os på en græsstykke på den anden side af græsmarken. Jeg kan ikke rigtigt afgøre hvad det er men den bevæger sig uroligt 'siksakkende' (som en buk) frem mod os. Nu kan jeg se i riffelkikkerten at det er en buk. Da han er inde på en 70 - 80 meter kan jeg se, at det er en god buk , men nu står han lige med fronten imod os og han har set os! Jeg skuder ham lavt på halsen fortil, dat det er sidste chance inden han vil stikke af - Han flytter sig få meter og vælter.

 

  1. maj morgen
    Vi har igen kørt rundt i terrænnet i Bogdan 31 år gamle Mercedes med ladelampe og diverse lysende lamper, da vi får øje på et dyr (rå) og en stork på en slået græsmark. Vi kører et lille stykke ned langs marken og stiller bilen. Vi pyrcher lidt frem og pludselig kommer en god buk frem og går langs vejen imod os. "Gute bock" - Han stiller sig lige med fronten imod os i kanten af rapsen på den anden side af vejn. Han har set os..., men skydestokken er allerede oppe og han vælter i knaldet da han får en kugle i brystkassen.

 

  1. maj morgen
    Vi fortsætter videre i den gamle Mercz imod et andet revir. Vi kører på en grusvej med nogle få træer. Bogdan får øje på nogle dyr inde på en kæmpe mark, og vi kommer ud af bilen og begynder en pyrch ind i marken. Der en en 'gute bock' imellem, men dyrene står meget langt ovre langs skellet til endnu en kæmpe mark. Jeg har skydestokken oppe og egentlig godt hold på bukken, men vurderer at skuddet er alt, alt for langt..."Ja probieren". Jeg lader mig alligevel overtale, da bukken står med hele bredsiden til lige i solen, men han fylder sgu'tte meget i kikkerten, og så vi er ihvertfald et godt stykke over 200 meter - nærmere 250 meter. Jeg holder 20 cm over ryggen på bukken og krummer fingeren. Kan fornemme at kornet deler sig lige før bukken hvor kuglen kommer flyvende..."Gut - getroffen" siger Bogdan, men bukken tegner for et for lavt skud og forsvinder i kornet ved et vandhul/mergelgrav i skellet. Da vi bevæger os over imod vandhullet rejser der sig, langt ude, et par dyr og der er en rigtig god buk imellem. Dyrene løber væk fra os, og bukken fejler tilsyneladende ikke noget..."Scheisse", tænker jeg; "har vi nu en anskydning alligevel...", men den buk der er på vej væk standser og kigger på os og løber så igen. Han er ihvertfald ikke ramt. Vi nærmer os vandhullet, og pludselig kan jeg se hovedet af en buk der ligger i noget tørt højt græs og kigger på os. Jeg får kikkerten skruet ned på 3 og lister nærmere. Som skudt ud af en kanon rejser han sig og løber ned ad skråningen mod vandhullet og lige væk fra os. Lige da han forsvinder imellem 2 buske får jeg hold på ham og skyder ham. Jeg havde undervurderet afstanden som viste sig at være hele 276 meter.
  2. maj morgen
    Vi kører ud til et sted bag en mindre gård, hvor en af Bogdans kollegaer (bonde) har fortalt at der skulle gå en god buk (han stoppede os i går og berettede om bukken). Da vi kommer frem går der flere dyr nede i en lavning med et vandløb. "Gute bock liegen" siger Bogdan. Vi pyrcher ned gennem en korn mark langs et lille skovstykke på en skråning langs med engen/vandløbet. Vi liste igennem skovstykket, ned ad bakken mod engen. Jeg får skydestokken stillet op inde i skovstykket. Bukken har nu rejst sig og esser ovre på den anden side af vandløbet. Da han løfter hovedet kan jeg se at der er en rigtig god buk, men han sænker hurtigt hovedet for at esse videre. Hele overkroppen er dog fri, så han får en fin kugle midtskibs og han forender i knaldet. Åen er forholdsvis bred og da jeg forsøger at hoppe over lander jeg i åen og går i til mavne, men over kommer jeg og kan inspicere bukke. Super fin regulær seksender. Efterfølgende kører Bogdan med tudehornet i bund op til bonden (det er trods alt søndag morgen kl 07...) og vi bliver budt på morgenkaffe og lagkage m.m.

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Polen

DKK  0
pr. person