Bustur til Polen 2019

Bustur 2019

Claus var traditionen tro med på Gamekeepers bukke bustur i maj 2019

7 år i træk med 6 bukke

Claus Brems Pedersen

Hej Kenneth

Tak for endnu en super fin bukkejagt/bustur til Polen. Jeg vedhæfter mine noter, som jeg altid tager lige efter de enkelte outings.

7 år i træk med 6 bukke

Med venlig hilsen
Claus

Bukkejagt 11-05-2019 Morgen 1. Buk
Lidt grå morgen. Vi kommer kørende på en markvej, da Adam ser en buk i skovkanten. Jeg kan også se ham. Han er meget mørk i pelsen, men afstanden er meget lang! Vi parkerer Fiat’en (500…), og begynder en pyrch langs markvejen for at komme tættere på bukken. Bukken føler sig tilsyneladende sikker i skovkanten og bliver stående. Da vi ikke tør gå længere stiller Adam skydestokken op, og jeg tager en dyb indånding, holder lidt højt på bukken og lader skuddet gå. Bukken springer frem og falder om  få meter ude i kornmarken. Super gammel speciel 6 ender med meget kraftige rosenkranse. Som et lille kuriosum blev der iflg. Adam skudt forbi på denne buk både i 2017 og 2018.
Tid: 06.40
Afstand: 181 meter, målt af st. måler.

Grej: Tikka 595 All weather .308 / Hornady ELD-X 178 grain

2. Buk sm. morgen. 11-05-2019
Vi kommer kørende på en markvej, hvor Adam spotter en rå (stående i kornet) og en buk liggende. Vi kommer hurtigt ud af bilen, pyrcher lidt tilbage, og sætter skydestokken op. Igen syner det af et langt Hold og  kornet når op over midten på bukken. Med godt Hold på ham lader  jeg skuddet gå, og kan se kornet deler sig foran bukken som sætter i fuld firspring fremad og af sted. Jeg repeterer og forsøger at finde ham i springet, men der kommer huse i baggrunden, og jeg kan derfor ikke skyde, men i det samme styrter bukken omkring forendt efter ca. 100 meter. Skuddet sidder perfekt, hjertet fuldstændig pulveriseret, men med et forholdsvis stort udgangshul.
Tid: 07.40
Afstand: 151 meter, målt af st. måler.

Grej: Tikka 595 All weather .308 / Hornady ELD-X 178 grain

Bukkejagt 11-05-2019 Aften 3. buk
Har kørt lidt rundt i kort tid, da Adam ser en buk i en kornmark ved en eng. Han er helt gul af ”raps” på opsatsen. Vi kører rundt så vi får vinden rigtigt og begynder så en pyrch langs kornmarken mod engen. Da vi er næsten nede ved enden af marken stiller Adam skydestokken op. Pludselig peger han og siger ”Gute Bock”, men jeg kigger lidt for langt ovre i engen og kan ikke se ham i kikkerten. Pludselig bukken løber lige ind i krydset i kikkertsigte og stopper kortvarigt på kun 40 meter. Den står meget skråt og jeg holder lidt fremme på bladet. Han vælter i knaldet. Det var ikke raps som vi så i opsatsen, men gul fiskesnøre som hornene var viklet ind i.
Afstand: ca. 40 meter
Tid: 18.38

Grej: Tikka 595 All weather .308 / Hornady ELD-X 178 grain

Buk nr. 4 sm. Aften 11-05-2019
Vi kører ud til de marker hvor vi så en god buk om morgenen (som snød os). Vi pyrcher langs et hegn i marken. Pludselig ser vi ham langt ovre til højre for os ved et hegn. For at få vinden rigtigt pyrcher vi i en lang bue langs hegnet, og da vi er inde på skudafstand kommer skydestokken op. En ræv har fulgt hele pyrchen ude fra midten af market… Bukken er stor! Han står og tæsker på en busk, men kroppen er nogenlunde fri. Holder lidt højt og lader skuddet gå. Han springer ind i hegnet og falder ned i bækken på modsatte side. Hvilken buk!!
Afstand: 137 meter, målt af st. måler.
Tid: 19.23?

Grej: Tikka 595 All weather .308 / Hornady ELD-X 178 grain

Bukkejagt 12-05-2019 Morgen 5. buk
Har fået ny stalker denne morgen, da Adams søn skal konfirmeres. Josef (Adams onkel). Det siler ned med regn, så vi kører meget rundt i terrænet for at finde bukke, men de kommer ikke frem i det vejr. Efter næsten 4 timer siden kl.04.30 giver vi op og vender snuden hjemad. På vej hjem får jeg øje på en god buk i kanten af haven ind til en ejendom. Vi kører et stykke forbi og jeg pyrcher tilbage (Har fået ok til at skyde fra Josef). Skydestokken kommer op, og bukken er der stadig, og jeg kan se det meste af bukken, holder på bladet og lader kuglen gå og han væltet i knaldet. Josef blev lidt nervøs, og fortæller efterflg. at der ikke er tid til den store fotosession her, da han kender hende der bor i ejendommen…. Igen en stor gammel buk, men med lidt bastrester på den ene stang, hvilket jeg ikke bemærkede før han var nedlagt.
Afstand: 101 meter, målt af st. måler.
Tid: 08.30

Grej: Tikka 595 All weather .308 / Hornady ELD-X 178 grain

Bukkejagt 13-05-2019 Aften 6. buk
Vi har ligget og kørt lidt rundt i reviret og holder på en markvej, hvor Adam afsøger terrænet med kikkerten. Der går en rå og en buk langt ovre ved enden af et gennemgående hegn. Vinden er dårlig så vi kører et stykke videre og kører op langs en mark og når frem til den anden ende af hegnet. Vi pyrcher/kravler frem til hegnet og lidt forbi. Dyrene går der endnu, men de bevæger sig mod hegnet og passerer enden af hegnet. Vi flytter om på den anden side og får skydestokken stillet op. Bukken står fint med siden til. Jeg holder på bladet og lader kuglen gå. Bukken tegner godt, men vender 180 grader og spæner efter råen og igen om på den anden side af hegnet. Da vi når om på den anden side af hegnet er det kun råen som vi kan se fortsat løbe derudaf. Vi går langs hegnet og ned til enden. Ingen buk ??? Ved enden af hegnet løber en å, og jeg var sikker på at han stod på ”vores” side af åen, men pludselig får Adam heldigvis øje på bukken som ligger forendt på den anden side af åen. Han har løbet et godt stykke selvom hjertet var gennemskudt.
Afstand: 126 meter (målt)
Tid: 19.50

Grej: Tikka 595 All weather .308 / Hornady ELD-X 178 grain

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Polen

DKK  0
pr. person