Henrik på bustur

Debut tur til Polen og med store bukke med hjem i bagagen.

Det blev lidt af en overvældende debut med de polske bukke. Jeg lagde ud med 2 fine seksendere allerede den første aften

Henrik Hansen

Vi, min gode jagtkammerat og jeg, havde i år valgt at tage med Gamekeeper´s "bukkebus" til Polen efter forårsbukke.
Vi blev hentet i Odense d. 18 maj om aftenen, og efter at have kørt hele natten, og en del af næste formiddag, ankom vi til hotellet, hvor vi skulle bo de næste 5 dage.
Efter infomøde med de polske jægere og kontrolskydning af riflerne, var vi klar til den første jagt lørdag aften. Det blev lidt af en overvældende debut med de polske bukke, da jeg lagde ud med 2 fine seksendere allerede den første aften. Den polske guide ville gerne fortsætte, men jeg syntes nu at 2 bukke den første aften måtte være nok, og jeg havde jo stadig 7 jagter tilbage, så der var tid nok. Søndag morgen pürschede vi lidt rundt, blandt andet ved en græseng, hvor vi så 5 ! mindre bukke, der dog alle lige skulle have lidt mere hår på brystet, inden de var jagtbare. Om aftenen valgte vi at bruge noget af tiden i en hochstand, på den samme eng som vi havde været ved om morgenen, i håb om at storebror ville dukke op. Han kom ud af skoven efter en halv times venten, men havde ikke voldsomt travlt med at blive skudt, hele 2 gange lagde han sig for at hvile, inden kom direkte ned mod os, og stillede sig med siden til på ca. 80 meters afstand. En fin bladkugle, og efter en kort spurt på ca. 20 meter gik han i græsset, og min buk nummer 3 var hjemme.
Mandag morgen skød jeg min fjerde, og skulle de vise sig sidste, buk. Vi var knapt nok kommet ud af bilen, og rundt om et hegn, så stod han fint med siden til, og essede, ca. 100 meter ude. Op med skydestokken, trådkorset op på bladet, og bang................... Intet skete, bukken løftede hovedet og så sig omkring, jeg havde skudt blankt forbi. Jeg fik en ny kugle i kammeret, og anden gang var han ikke så heldig, han gik direkte ned, og vi kunne gå hen og nyde synet af en rigtig flot seksender.
Herefter vendte lykken, om det var pga varmen (ca 28-29 grader om dagen) ved jeg ikke,  vi så bukke hver gang vi var ude, men enten var de for unge eller også var de umulige at komme på skudhold af. Min guide knoklede en hvis legemsdel ud af bukserne, for at finde en buk mere til mig, men min femte polske buk står stadig derude og venter på mig.
Efter 5 fantastiske dage på reviret (ca. 5000 ha) havde vi 4 jægere skudt 16 bukke, pænt fordelt, med 4 til hver.
Alt i alt havde vi en rigtig god tur, masser af vildt, hyggeligt samvær og en løgnhistorie i ny og næ, og så er Polen altså bare et smukt land at gå på jagt i.
Tak til alle mine medjægerne  og vores tolke Martina og Joanna for nogle hyggelige dage

Med venlig hilsen
Henrik Hansen

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Polen

DKK  0
pr. person