Jagtrejser til Skotland

Skotland

En jagtrejse til Skotland er en fantastisk oplevelse med rigtig mange og forskellige jagtmuligheder, om du jager i højlandet eller i de lavere liggende arealer.

En rejse til højlandet byder typisk på jagt af den majestætiske højlandskronhjort samt den udfordrende og til tider fysisk hårde jagt på kronhind/kalv.

I de lavere liggende arealer og typisk i nærheden af landbrugsområder er det ofte her de bedste bukke findes samt  hvor duejagten og roughshooting udøves.

Udover ovennævnte arter er Skotland også kendt for deres grouse jagter og jagt på sikahjort. Så en jagtrejse til Skotland byder altid på noget nyt og spændende.
Husk en jagtrejse til Skotland er et minde for livet.

Viser alle 11 resultater

Kronhjort i Skotland

Søger du en jagtrejse med store åbne vidder og jage i et fantastisk smukt landskab der kræver sin jæger/mand både med hensyn til kondition og skydefærdigheder, så er jagten på skotsk højlands kronhjort, noget du skal prøve.
Skotland er et land, hvor der er virkeligt højt til loftet. Har man én gang prøvet en jagtrejse til Skotlands højland og iagttaget sceneriet med de mange krondyr på bjergsiderne, krydret med den fascinerende og barske skotske natur, har man fået et indtryk, der følger én resten af livet.
Så har du stadig en jagtrejse til gode på f.eks. skotsk højlands kronhjort, så skal du ikke snyde dig selv for denne fantastiske oplevelse.

 

Jagt på kronhind og kalv i Skotland

Jagten på kronhind og kalv giver også nogle fantastiske jagtoplevelser og udfordringer for den entusiastiske riffeljæger. Her deltager man sammen med godsets professionelle stalker og afskyder de kronhinder og kalve, han vil have taget ud og afskudt af deres kronvildt bestand. Der er mange øjne og ører der observerer på denne jagt, så det er på ingen måder en nem jagt, selvom man kan se flere hundrede stk. kronvildt dagligt, så stiller det også krav til jægeren og man skal være forberedt på skudafstande til min. 200 m.

Virkeligt en jagtform og jagtrejse for jægeren der sætter pris på god jagt, hvor det også kræver noget af jægeren både jagtligt og skydemæssigt.

 

Bukkejagt i Skotland

Bukkejagten kan deles lidt i 2 kategorier, du finder de bedste og største bukke i den østlige del af Skotland. Her kommer der ca. samme nedbør som i Danmark omkring ca. 700 mm årligt og der er masser af landbrugsafgrøder, som råvildtet kan fouragere på og som ofte giver store opsatser. Her er det ofte småskove omgivet af marker og landbrugsafgrøder man jager på.

Længere vest og nord på hvor der kommer betydelig mere regn, helt op til 2.500 mm regn årligt, er mineralerne og proteinerne simpelthen skyllet ud af jorden og bukkene er ikke så kraftige. Her kan man jage højlands bukke, som ikke er så kraftige, men det de ikke har i str., får man til gengæld i herlighedsværdi i terrænet, hvor man jager bukkene. Så en jagtrejse til Skotland vil altid kunne indfri dine ønsker.

 

Duejagt i Skotland

Duejagten er også en yndet jagtform for haglbøsseentusiasten, der vil udfordres på de hurtigt flyvende krudtblå skovduer. At sidde i skjorteærmer i dueskjulet med sin haglbøsse og se duerne slå på lokkerne og få gode og udfordrende skud er virkelig en yndet jagt og en jagtrejse der tiltaler mange.
Ofte er man også afsted med sine jagtkammerater eller familie. Så er det hyggeligt om aftenen på pubben og vende dages resultater, grine af dagens forbiere og gode skud.
En jagtrejse til Skotland på duejagt er både en god udfordring for haglbøssejægeren, samtidigt med den også kan være meget social med jagtkammeraterne.