Hundyrsjagt i Skotland – Sutherland 2024

Hundyrsjagt i Skotland – Sutherland 2024

Hundyrsjagt på det skotske kronvildt er både en spændende og krævende jagt – og jagtformen hvor man kan få en masse udfordrende skud med riflen til kronvildt fra ca. 50 – 250 m.
Er du til store åbne vidder og til jagt i et fantastisk smukt landskab, der kræver sin jæger/mand både med hensyn til kondition og skydefærdigheder – så er jagten på hundyr i det fascinerende skotske højland en virkelig must!
Skotland er et land hvor der er virkeligt højt til loftet. Har man én gang prøvet jagten i det skotske højland og iagttaget sceneriet med de mange krondyr på bjergsiderne, krydret med den fascinerende og barske skotske natur, har man fået et indtryk, der følger én resten af livet.

Vi tilbyder en fantastisk hundyrsjagt på et klassisk højlands gods beliggende i Sutherland på den skotske østkyst – lidt nord for Inverness.

Godset er privat ejet og er på hele 17.000 acres – hvoraf 1.000 acres er skov i lavområdet. Godset huser en rigtig stor bestand af kronvildt og man har de sidste par år nedlagt mellem 100 – 200 stk. kronvildt om året – hvor langt største delen har været kronhind/kalv.

Virkeligt et godt sted og med en fremragende dansk headstalker, alle ingredienser er der for at få en ægte højlands oplevelse i fantastisk landskab og med rare og kompetente medarbejdere!
Det er et rullende og ikke så stejlt landskab, når først man er nået op i højderne, så en middelmådig motion er ok til denne hundyrsjagt!

Ledige uger/datoer sæson 2024 på hind/kalv:
Uge 46 (ank. sønd. 10. nov. – jagt 11,12,13,14 nov. – afrejse fra cottage d. fredag d. 15. nov.) – solgt
Uge 49 (ank. sønd. 01. dec. – jagt 02,03,04,05 dec. – afrejse fra cottage fredag 06. dec.) – ledig
Uge 3, 2025: (ank. sønd. 12. jan. – jagt 13,14,15,16 jan. – afrejse fra cottage fredag 17. jan.) – ledig

Potentielle vildtarter:
Hvornår vil du afsted?
Antal jægere
5 dages ophold i hytte på egen forplejning
4 dages hundyrsjagt 2:1
Se komplet prisoversigt

DKK  14.300

pr. person
Få et tilbud

Reviret

Indkvartering

Priser

Reviret

Jagtområdet:
Det store privat ejede gods på 17.000 acres/tdl. ligger nær den skotske østkyst
Fra Edinburgh og Glasgow lufthavn er der ca. 4½ t kørsel og fra Aberdeen lufthavn er der 4 t kørsel. Godset har en stor bestand af kronvildt og tidl. regulerede familien selv bestanden af kronvildtet med gæster af huset, men med en afskydning på over 200 stk. kronvildt om året har godset valgt at indgå en aftale med Gamekeeper at vi bistår med at sende jægere til regulering af deres hundyr! Reviret er en blanding af blødt kuperet terræn og mere rullende højland i maleriske omgivelser. Et klassisk højlandsgods beliggende i fantastiske omgivelser og med masser af kronvildt.

Selve jagten:
Det er godsets stalker, der suverænt udser de kronhinder/kalve der skal nedlægges, man jager 2:1, ens jagtkammerat kan så følge ”slagets gang” lidt på afstand. På denne måde får man mulighed for også at nyde ens jagtkammerats  jagtsituationer, og dette kan være næsten ligeså spændende som ens egen. Der startes typisk omkring kl. 08.30 om morgenen og man er hjemme ca. kl. 16.00 - 17.00.  Der er 1 stalker + 1 ghillie tilknyttet jagten på godset. Der bruges håndkraft, Argo Cat og ATV til at transportere de nedlagte hundyr ned fra reviret til godsets kølehus!
Det er altid en god hjælp for stalkerne at man selv hjælper til med det fysiske del at få slæbt og bjerget kronvildtet til bilen eller kølehuset!

Jagttid på kronhind og kalv: 21. okt. – 15. feb.

Indkvartering

Man bor på et af godsets egne cottages, de er alle smukt beliggende midt på godset. Alle er nyrenoverede og pænt møbleret og med køkken med alt udstyr til madlavning på egen hånd osv.
Er man flere end 6 pers. indkvarteres man i hovedcottagen hvor der er en stor stue med åben pejs, køkken/alrum, 6 soveværelser, her er plads til 14 personer og der er flot udsigt ud over laksefloden fra stuen - det er inkl. sengelinned og håndklæder. På indkvarteringen er der yderligere fryser, køleskab, ovn, vaske maskine, tørre tumbler, tørre skab, våben skab, fjernsyn og trådløs internet til fri afbenyttelse.
Godsets mindre cottages er meget hyggelige og comfortable og her bor man typisk hvis man er 2 - 4 pers. og har hele hytten for sig selv!
Ca. 20 min. kørsel fra indkvarteringen ligger der en mindre by Helmsdale, hvor der også er en lille butik, hvor der kan handles det mest nødvendige. Der ligger også et hotel, restaurant og pub, hvis man vil ud at spise eller have en pint øl om aftenen.

Bedst er at handle ind med madvarer, når man kører forbi en stor Tesco ved Inverness på vej til indkvarteringen – her er et stort og godt udvalg!

Priser

Program:

Dag 1.  Ankomst til indkvartering (normalt ank. søndag)
Dag 2,3,4,5  Jagt på hundyr
Dag 6.  Afrejse fra indkvartering (normalt afrejse fredag)

Prisberegning pr. jæger v/2 jægere:

5 dages ophold i jagthytte på egen forplejning
4 dages højlands jagt 2:1
Afskydning af kronhinder + kalve efter stalkerens anvisning
Pris pr. jæger  DKK 14.300

Ledsager pris for 5 dages oph.: DKK 3.100,-

Ikke inkluderet i prisen:

Flybillet til Skotland + lejebil
Lejeriffel £ 25/dag (dvs. £ 12,5 pr. jæger), inkl. ammunition – betales direkte til skytten
Drikkepenge til skytten £ 15 – pr. hind/kalv

Lejerifler på reviret:

Det er kun muligt at benytte godsets estate riffel
Der kan vælges mellem 2 gode og velskydende rifler i hhv. cal. 270 og 6,5 x 55 – den ene med en god Zeiss- og den anden med en god Swarowski riffelkikkert monteret!
Begge riffelkikkerter med ballistik/klik tårn og bipods/støtteben
Der testskydes på skive inden jagten påbegyndes
Der skydes kun med kobberprojektiler - disse er testet af skytten og virker upåklageligt!

Har du spørgsmål?

Henrik Mortensen
Tlf: +45 76 70 41 00
Mobil: +45 21 93 63 69
hm@gamekeeper.dk

Få et uforpligtende tilbud på denne Jagtrejse

Kontaktinformation
Kommentarer
Hvornår vil du afsted?
Antal jægere
Kontakt os med en anden rejseforespørgsel
Et eller flere af de påkrævede felter er ikke udfyldt.
Tak for din henvendelse. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Der skete en fejl. Kontakt os venligst  her

Relaterede rejser

Se flere rejser

7 dage total

4 jagtdage

DKK  9.850
pr. person
Potentielle vildtarter:

5 dage total

4 jagtdage

DKK  14.300
pr. person

6 dage total

4 jagtdage

DKK  13.950
pr. person