Namibia byder på store jagtoplevelser

Selektionsjagt på Kataneno i Namibia 2024

Carl besøgte vores Roadshow, hvor han fik en god snak med vores partner Heiko Binding fra Kataneno i Namibia. Kemien passede og Carl bestilte en selektionsjagt.
Se beretningen og fotos af nogle af dyrene.

Fantastisk spændende jagt

Carl Jensen

Efter hjemkomst fra Kataneno først i april hvor jeg var på selektionsjagt er her en lille beretning om jagten på Hartebeast, herhjemme også kaldt Koantilope .

Jeg havde på en anden tur tidligere til Sydafrika uden held forsøgt mig med denne antilope, og vidste lidt om hvor forsigtige og årvågne de er. Det skulle snart vise sig at de ikke var mindre sky i Namibia da vi brugte det meste af en dag på at gå på et par mindre flokke uden succes.

Det skal nævnes at det var sidst på regntiden og havde regnet en del op til min ankomst, hvilket havde medført at bushen var meget grøn og tæt. Nogle steder stod græsset i hoftehøjde og alle buske og træer stod nyudsprungne.

Dette gjorde at vi skulle meget tæt på dyrene for overhovedet at se dem. Således opdagede de os flere gange før vi så dem, og jeg blev belært af tracker Johannes at alle op/ned bevægelser (kikkert) var bandlyst da Hartebeast, udover god hørelse og lugtesans, også har et fantastisk syn!

Således opgiver vi denne dag sidst på eftermiddagen og drager hjemad. På turen hjem opdages en enlig Oryx ko med et horn som efter en kort pürch nedlægges.

Næste morgen går det igen afsted på jagt efter Hartebeast og da solen er kommet lidt op på  himlen og temperaturen er kommet op på ca. 20 grader kommer der lidt mere liv i vildtet.

Johannes spotter dyr 500m ude langs et af de mange kreaturhegn. Disse lave hegn (typisk 110 cm høje) består af 5 vandrette tråde spændt hårdt op på nedgravede pæle med indbyrdes afstand  på ca. 20 mtr. Imellem disse kraftige pæle (10-15 cm) er indsat mindre ”pinde” (5 cm) som holder trådene fra hinanden. Pælene er af de overalt voksende akacier.

Nå tilbage til dyrene som viser sig at være Hartebeast som vi straks går på. Herefter følger en intens halvanden time lang pürch i den tætte bush før vi er tæt nok på. Afslutningsvis mange minutters venten på grønt lys til skud da det skal være det helt rette selektionsdyr! I dette tilfælde et gammelt hundyr uden kalv. I skuddet forsvinder dyret men findes hurtigt da den kun er gået ca. 75m Så er der ellers glæde hos undertegnede og ikke mindst tracker Johannes!

Fantastisk spændende jagt.

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

14 dage total

10 jagtdage

DKK  171.375
pr. person

9 dage total

5 jagtdage

DKK  17.900
pr. person

11 dage total

8 jagtdage

DKK  35.950
pr. person
Potentielle vildtarter:

17 dage total

12 jagtdage

DKK  148.500
pr. person
Potentielle vildtarter:
DKK  3.980
pr. person

10 dage total

6 jagtdage

DKK  24.850
pr. person