Jagt på Gepard i Namibia

Jagt på Gepard i Namibia september 2022

Så besluttede Claus Søndergård, at han endnu engang ville prøve kræfter med en Gepard jagt på Kataneno i Namibia.
Jagten skulle efter anbefalinger fra Heiko Binding finde sted i september i 2022, så den 3. september drog han og hans hustru Jill afsted til Namibia.
På dag 8. ud af i alt 10 jagtdage lykkedes det at nedlægge en stor flot Gepard  -  tillykke med det Claus....
Se de flotte billeder og en beretning fra Claus her:

"Vi sprang rundt som tossede teenagere i en rus af lykke..."

Claus Søndergård

Jagt på gepard
Efter en tur i 2019, hvor det ikke lykkedes med at finde gepard, var jeg i begyndelsen af september tilbage på Kataneno, hvor der var stor gensynsglæde og udsigt til 10 dage med jagt, god mad og jævn struktur.
Denne gang havde jeg afsat 10 dage til at jagte gepard morgen og aften. Det er hårdt arbejde, og det bliver hurtigt ensformigt, især når det bliver mørkt og der skal tages nightvision midler i brug. Man skal være forberedt på mange lange timer med brug af kalder samtidig med, at man skal bevare troen på, at en chance opstår.
To uger inden vores ankomst blev der over nogen tid observeret flere geparder ved og omkring ejendommen, men nu var der faldet ro på igen.
Ud over Heiko Bindings egne arealer på 25 000 ha, var nabofarme i stort omfang informeret, så alle sejl var sat til, og der blev sendt spejdere ud for at tjekke spor.
Jeg havde medbragt min egen riffel i cal. .270 win, og skiftede mellem denne og lånt riffel med en pulsar nightvision alt efter hvordan lysforholdene var.
På 8. dagen om morgenen ca. ½ time efter solopgang var vi så småt ved at forberede os på at skulle pakke sammen, men uden varsel kom en gepard ud fra buskadset og bevægede sig væk fra os, og i løbet af få sekunder forsvandt den under et kvæghegn, uden at det gav mulighed for at afgive skud.
Jeg bandede indvendigt, og tænkte, at det var den chance, men min PH David (som er ud af en helt speciel støbning, hvad kattedyr angår) havde lovet mig, at hvis vi så en gepard, så skulle han nok med 95 % sandsynlighed kalde den ind.
David ændrede kaldet fra hundyr til handyr i kort tid, hvorefter den igen blev stillet om til hundyr, og det gav bonus. Pludselig kom geparden frem på 146 m afstand, men jeg var dog lidt tid om at lokalisere den, da den falder ekstremt godt ind i omgivelserne. Den sad og orienterede sig efter de varierende kald, og det gav mig mulighed for at placere et skud på bringen, hvilket havde øjeblikkelig dræbende effekt.
Vi sprang rundt som tossede teenagere i en rus af lykke, og så blev der ellers stillet an til fotografering. En fantastisk forløsning på et meget eftertragtet trofæ. David er unik!
Turen gav yderligere to meget store Warthogs, to Oryx (en rigtig god bull + en stor mager selekt hun), samt en fin Steinbuck til fruen.
Desuden så vi denne gang mange kudu og der er efter den afsluttede epidemi med rabies en stærk voksende bestand med flotte handyr imellem.
Jeg kan på det varmeste anbefale et besøg hos Heiko Binding på Kataneno, og priserne er generelt overkommelige.

Med venlig hilsen
Claus Søndergård

Relaterede rejser

Se alle vores rejser

9 dage total

5 jagtdage

DKK  17.900
pr. person

10 dage total

6 jagtdage

DKK  24.850
pr. person

11 dage total

8 jagtdage

DKK  35.950
pr. person

9 dage total

5 jagtdage

DKK  10.800
pr. person