Så er vi hjemme igen efter en helt fantastisk duejagt i England....

Store duejagtsdage i England 12 august 2019

Inden sæsonen for dette års duejagt gik i gang, var der store spekulationer om det ville blive muligt at afvikle duejagterne - men når ens duejagts partnere har ansøgt deres regulerings tilladelser, så er det som de selv siger "business as usual" og vi har også fået skudt mange duer i England i år og indtil videre!

Glenn har beskrevet jagten og hans 4 dage i due skjulet - som resulterede i 3 red letter days/over 100 duejagts dage ud af 4 mulige, som også skal ses som rigtigt godt - sammenlignet med gennemsnits resultatet!

Tak for en kanon jagt...

Glenn Frandsen

Hej Henrik.
Så er vi hjemme igen efter en helt fantastisk duejagt i England.

Dag 1 blev jeg sat på en ny høstet rapsmark for enden af en meget aktiv flight line. Ca halvdelen af alle duerne ville ind over mine lokkere, hvilket gjorde at jeg havde løbende skud chancer hele dagen. En kanon post som resulterede i 137 duer i 297 skud.

Dag 2 fik jeg efter ejet ønske en lidt mere udfordrende post på flight line mellem nogle uhøstet marker, hvor det ikke var muligt at sætte andet en 2 lokkerne op. Duerne havde gjort stor skade på de omkringliggende marker og derfor gav det god mening af skyde dem her, selvom man ikke kunne samle alle de skudte duer. Super fede situationer, høje, hurtige og fra alle retninger. Her blev det til 109 duer i 278 skud.

Dag 3 fik jeg igen på ejet ønske en flight line post i en lille slugt, hvilket gjorde at duerne kom endnu højere. Skytten sagde da jeg blev sat af, at her ville jeg virkelig blive udfordret. Det skal jeg love for at han fik ret i. Duerne kom simpelthen blæsende forbi i alle højder. Det var helt vildt og virkeligt udfordrende. Da skytten hentede mig, kom han grinende hen og spurgte om jeg havde haft det sjovt og om det havde været tilpas svært, hvilket jeg kun kunne nikke ja til. 88 duer i 250 skud.

Dag 4 fik jeg en post som den første dag på en rapsmark som blev høstet dagen forinden. Skytten var meget i tvivl om hvor på marken jeg skulle sidde, da han mente at i kanten af en lille skov nok var bedst, men da vi kom sad duer et andet sted på marken. Vi besluttede at sætte lokkerne op der hvor vi havde set duerne. Han sagde at hvis duerne trak mere ned mod den lille skov, så skulle jeg nok flytte mig. Efter ca. 2 timer kunne jeg konstatere at det var nede ved skoven der var mest aktivitet og derfor flyttede jeg. Jeg havde skudt 12 duer på 2 timer inden jeg flyttede og efter 1 time ved skoven, var jeg på 32 duer. Duerne kom ligesom dag 1 jævnt fordelt hele dagen og da skytten kom for at hente mig ved 18 tiden var jeg på 133 duer. Han spurgte om vi ikke lige skulle give det 30 min. mere for at se om jeg ikke kunne slå de 137 duer fra første dagen. Det sagde jeg straks ja tak til og da jeg nåede 138 duer i 274 skud stoppede vi.

Alt i alt har jeg haft en helt fantastisk tur med mange gode oplevelser. Jeg er meget imponeret over skytterne på stedets professionalitet. De gør et kæmpe arbejde for at placere os det bedste steder på terrænet. Så snart de havde sat os af, så kørte de ud og spottede på flere tusinde hektar for at finde gode steder til næste dag.

Tak for en kanon jagt.
/Glenn Frandsen

Se videoklip fra denne jagt:     KLIK HER