Store duedage i England

Store duedage i England

Uffe og 3 kammerater har været på duejagt i England og de fik hvad de kom efter, nogle dage med høj solskin, lidt blæst og de krudtblå duer som slog på lokkerne – så kan man mærke man lever, når man sidder i skjulet og ikke har tid til at spise sin madpakke og drikke sin sodavand, fordi duerne kommer jævnt og konstant på lokkerne!  :)
At duejagt er jagt på vilde fugle og lidt uforudsigeligt, afspejler sig også i resultatet af de 4 jægere – tilsammen nedlagde de 4 jægere 1.155 skovduer blandet med lidt krager!
Gennemsnit på 72 duer pr. mand pr. dag.

Uffe havde nogle helt fantastiske dage og sendte os flg. beskrivelse af turen sammen med lidt billeder!

Han nedlagde på de 4 jagtdage:

100 + 61 + 190 + 158 = 509 skovduer – blandet med lidt sortkrager

Alt i alt 6 dejlige dage, kanon hyggeligt selskab

Uffe

Hej Henrik

Da jeg var på dette revir for en 4-5 årstid siden fik jeg 13-67-116-13 duer (min første Red Letter Day).

Denne gang trak vi lod om pladserne første dag og jeg skulle af som nummer 3, fik en plads langs en skov, hvor jeg skulle skyde ud over en raps stubmark, ved opsamling ventede de lige så jeg fik den sidste due så jeg kom lige nøjagtig op på 100 den første dag.

Anden dagen var vi 2 der skulle ud og skyde høje og lange skud, duerne trak ikke lige der hvor jeg sad, de trak lige en 70 - 100 meter til højre for mig og var ikke interesserede i lokkerne, efter en times tid blev det for meget at se på og jeg flyttede skjul og lokkerne 100 meter til højre, så kom der lidt gang i sagerne og det blev til 67 duer den dag med flere dejlige høje fugle. Jeg tænkte at det kunne være sjovt at se hvor mange chancer man havde på sådan en dag og jeg tog 2 styktællere med i skjulet og når jeg havde skudt en due trykkede jeg på den til døde duer og den anden trykkede jeg på hver gang jeg skød uanset resultatet af skuddet
3. dagen skulle jeg af som nummer 3 og da vi kørte op langs en hvede stubmark som var høstet for 10 dage siden, hvor der stod el-master med el-ledninger ca. 40 meter inde i marken hele vejen langs med kanten af marken, spurgte skytten mig om jeg kunne tænke mig at sætte ved en af masterne (havde ikke set en due i miles omkreds) men jeg sagde heldigvis ja, ud og få sat duekarrusellen og lokkere op og så i gang med at få lavet et skjul op ad en stolpe, ikke det letteste jeg havde prøvet at lave men det gik. Var på plads kl. 11.00 og de første halvanden time skete der ikke meget fik en 4-5 duer, men så brød helvede løs og fra kl. 1230 og til kl. 18.00 skød og skød jeg, duetælleren stod på 190 duer i alt og skudchancetælleren stod på 247, de sidste 10 blev skudt mens de andre i bilen lige bagved skjulet (SE BILLED / MAKS PRES). Personlig rekord, FEDT.

Dag 4 skulle vi køre temmelig langt helt til udkanten af Nottingham, jeg skulle af som den sidste og fik en kæmpe hvede stubmark hvor jeg skulle sidde lige op ad en mindre vej og skyde op mod en motorvej der lå ca. 350-400 meter væk, måtte ikke skyde ret langt til venstre pga. vejen og ikke skyde så fuglene landede bagved mig på vejen. Var på plads lidt over kl. 11. Der var masser af fugle der fløj oppe hvor vi satte de første 5 af og det lød næsten som om at tredje verdenskrig var brudt ud, men ingen i nærheden af mig som jeg måtte skyde på kl. 14.30 så skete der godt nok noget, så resten af dagen havde jeg travlt, duerne slog fint på lokkerne og da dagen var gået stod due tælleren på 158 duer og tælleren som jeg bruger til at tælle skudchancer hvor jeg har skudt efter noget stod på 224 skudchancer.

Alt i alt 6 dejlige dage, kanon hyggeligt selskab. Den eneste malurt i bægret var at der var desværre 2 af deltagerne der ikke var lige så heldige og de fik ikke skudt lige så meget (læs uheldige med pladserne). Sender lige et par billeder på mail.

Venlig hilsen
Uffe