Sidste hold duejægere hjemvendt fra England

Sidste hold duejægere hjemvendt fra England Okt 2023

Så er vores sidste hold duejægere hjemvendt fra England 2023 – første uge af okt. kan og er normalt en god uge, da landmændene har fået harvet og pløjet de fleste marker på dette tidspunkt.
Men der står altid nogle stubmarker tilbage, som ikke er bearbejdet og så er duerne koncentreret på disse marker og dette slog heller ikke fejl i år. Michael + 3 jagtkammerater var afsted og de nedlagde også rigtigt mange duer. Michael havde selv 3 ”Red letter Days” ud af 3 jagtdage på hhv. 178 + 118 + 189 duer og gruppen skød i gennemsnit 125 duer pr. jæger pr. dag, hvilket må siges at være både et flot resultat og skydning.

Generelt vedr. duejagten 2023:
2023 har været en rigtig god duejagts sæson og på dette revir har vi haft rigtigt mange jægere, der har nedlagt over 100 duer pr. jagtdag samt også nogle over 200 duer pr. jagtdag. I alt har dette revir fået nedlagt 32.069 skovduer og brugt 65.000 skud i sæson 2023, så det er ganske imponerende.
Det er noget over gennemsnittet og grunden, ifølge vores partner i England, kan nok findes i at både patroner + diesel er blevet betydeligt dyrere i England, så færre lokale jægere benytter sig af duejagten, plus at det igen har været et rigtigt godt yngle år.

Michael har selv lavet en lille fin beretning fra turen:

"Det var fuglejagt i topklasse ..."

Michael og hans kammerater

Kære Henrik,
Jeg vil gerne dele min oplevelse med dig fra den fantastiske duejagt, som jeg var på i Birmingham England i uge 40 2023. Det var en tredages jagt, som jeg deltog i med mine tre kammerater og jeg kan kun sige, at alt gik over forventning.
Vi nedlagde i alt 1.505 skovduer over de tre dage, og næsten alle havde en Red Letter Day. Dog var der en jæger blandt os, som pådrog sig en skulderskade inden rejseaftalen og det medførte, at han ikke var i stand til at skyde lige så meget som os andre.
Personligt havde jeg en fantastisk oplevelse, hvor jeg nedlagde 178-118-189 duer over de tre dage. De andre jægere nedlagde henholdsvis 217-43-51, 191-114-242 og 64-15-83.
Det var uden tvivl en udfordring at skyde duerne, da de fleste ikke var tiltrukket af lokkerne og derfor skabte de rigtig gode skudmuligheder mellem 20-40 meter. Så det var fuglejagt i topklasse og jeg nød hver eneste oplevelse.
Vi boede på et dejligt hotel, hvilket var et dejligt og godt sted at være og maden var ligeledes i topklasse.
Jagtguiderne var uden tvivl en mestre i at planlægge duejagt, og årstidens samling af duerne på de tilbageværende stubmarker gjorde også jagten lettere.
Jeg er taknemmelig for samarbejdet med Gamekeeper & Buhls Jagtrejser, som har gjort det muligt for mig at planlægge og arrangere denne jagtrejse. Jeg ser frem til min næste jagtrejse i 2023.
De bedste jagthilsner,
Michael Kjær Nielsen.