Store due dage i England

Store due dage i England Juli 2023

8 friske og unge jagtkammerater havde aftalt en fælles duejagt i sensommeren 2023, derfor faldt valget på vores revir i det midtengelske, hvor der er 2 fuldtidsguider og som kan tage 8 jægere ad gangen, da dette kræver et rigtigt stort areal, masser af duejagtsgrej og proff. guider, der ved hvad de har med at gøre.
For at en duejagt kan gå op i en højere enhed, kræver det både at vejret spiller med, der er mange duer, afgrøderne og så selvfølgelig jægernes egne skydefærdigheder.
Disse unge gutter var godt forberedte og havde trænet flittigt på lerduebanen inden duejagten. De nedlagde på 4 dages duejagt i alt 2.816 skovduer og heriblandt var der mange ”Red letter Days” i alt 10 stk. (dvs. dage med over 100 duer pr. jæger på én dag). De største dage var på hhv. 250, 204, 200, 193 duer pr. jæger pr. dag. Dette svarer til ca. 90 skovduer pr. jæger pr. dag.
Deres egne kommentarer var også, at det havde været en fantastisk tur med prof. duejagtsguider og det er svært at finde en bedre kombination med et godt duetræk om dagen i skjorteærmer i skjulet, kombineret med en kold pint engelsk øl på pubben om aftenen.