En dejlig tur til Skotland

Bukke

Bukke i Skotland

Så er de første grupper af jægere der har været afsted på bukkejagt på egen hånd i Skotland vendt hjem!

Sonny og Thyge søgte udfordringen i selv at pürsche og skyde bukkene i Skotland, Gamekeeper sendte dem til et revir ved byen Aberfeldy, de skød ialt 7 pæne seksendere og så mange andre bukke.

Du kan læse Sonnys egne ord herunder.

 

skydestok Buk og skydestok vildt Skotland natur Jæger riffel og vildt Skotland natur

Den første morgen havde jeg besluttet at jeg kun ville skyde 1 buk, og allerede kl. Ca. 8 faldt bukken.

Sonny

Hej Henrik

Vi havde en rigtig god tur til Skotland, og vi var meget tilfredse med rejsen.

Der var mange bukke på reviret og det har været spændene at gå på jagt i et nyt revir på egen hånd.

Vi ankom Ca. kl. 9 om aftenen til hotellet, efter en lang køretur fra Harwich. Vi blev godt modtaget, og på trods af det sene tidspunkt fik vi et måltid varmt mad. Kl. 5.30 den følgende morgen kom skytten og kørte os ud til reviret, hvor han viste os det meget store område hvor vi måtte gå. Efter at vi var blevet forevist området fra skyttens firhjulstrækker, gik han med på den første pürsh. Allerede efter 500m havde vi set både kron og råvildt. Den første morgen havde jeg besluttet at jeg kun ville skyde 1 buk, og allerede kl. Ca. 8 faldt bukken.
De efterfølgende dage så vi rigtigt mange gode bukke, og fik mange godeskudchancer. På de 5 dages jagt skød jeg 5 bukke og Thyge skød 2. Da Thyge ikke ser så godt på det ene øje havde han svært ved at se bukkene og bedømme afstandene til disse. Jeg havde mulighed for at skyde en del flere bukke men besluttede på en del af jagten at gå med som Thyges "øjne" uden riffel.

Der er
en fantastisk natur i jagtområdet, og det kræver en rimelig kondition at jage i bakkerne, det stiller ligeledes store krav at bevæge sig rundt imellem træer og lyng uden at støje for meget. Et godt råd til andre jægere i samme område vil være en god skydestok og ikke bære på for meget, ligesom det vil være en fordel med en afstandsmåler, til os som ikke er vandt til store bakker. Efter at have pürshet bakkerne i flere dage er jeg blevet meget glad for min lille lette cal. 222.

En sjov detalje var at alle bukke var spinkle, men pæne seksendere, og så ens at jeg måtte skære et øre af mine
for at kunne kende dem fra Thyges.

Det har været en meget udfordrerne jagt i en utroligt smuk natur, og vi overvejer allerede nu at komme til samme sted næste år.

Med
venlig hilsen

Sonny

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

4 dage total

3 jagtdage

DKK  5.544
pr. person
Potentielle vildtarter:

6 dage total

4 jagtdage

DKK  20.500
pr. person
Potentielle vildtarter:

5 dage total

4 jagtdage

DKK  14.300
pr. person