Vagtler og duer i massevis i Rumænien

Vagtler og duer i massevis i Rumænien Aug. 2023

Vores agent i det vestjyske Jan Furer Madsen var sammen med vildtforvalter Morten Løth i Rumænien for at prøve kræfter med hurtigflyvende rumænske vagtler og duer.
Det blev til 3 dage fuld med action. Dagene starter normalvis med vagteljagt med stående hunde, lige fra det er lyst til nogle timer frem, indtil det bliver for varmt for hundene at få fært og dette er normalt omkr. ca. kl. 09.00. Så tager man tilbage til jagt lodgen, får en god ”breakfast” og en lille lur, om eftermiddagen tager man så ud på duejagt (tyrkerduer) på de omkringliggende solsikkemarker. Dette foregår normalt i timerne ca. kl. 16 – 19.
Så for haglbøsseentusiasten er denne jagtform og kombination virkelig noget der er undervurderet, da det giver masser af forskellige og udfordrende skud med både vagtlerne, der nedlægges som på en roughshooting og de overflyvende tyrkerduer på solsikkemarkerne, som kommer i meget forskellige højder og fart.
Jan og Morten har lavet en god beretning fra deres tur, som du kan læse med på her:
se video her: https://vimeo.com/861955946?share=copy

"Det vildeste duetræk nogen af os har oplevet..."

Morten og jan

Hej Henrik
Hermed lige en kort beretning fra vores fuglejagt i Rumænien.
Det er jo altid spændende at prøve jagt på en ny vildtart og på et ukendt terræn.
Ingen af os vidste jo helt præcist, hvad vi kunne forvente os, udover at vi vidste, at vi skulle jage vagtler om morgenen med stående hund og så på duetræk om eftermiddagen.
Ved ankomst i Bukarest blev vi hentet af Ionut, som vi begge har mødt før, hvorefter vi kørte ca. 2,5 timer til vores destination helt nede på grænsen til Bulgarien (Donau, som udgør grænsen til Bulgarien, er også revirets sydgrænse). Her blev vi modtaget af stedets ejer og anvist vores værelser. Stedet vi boede, ligger uforstyrret helt for sig selv ude midt i jagtområdet, så der var stille og roligt. Værelser og forplejning var helt i top.
Første dags morgen var det afsted og ud efter vagtler lige fra solopgang, inden det blev for varmt for hundene. Jagten på vagtlerne foregår på store stubmarker og det var ejeren, der med sine to rigtigt gode hunde gik i midten og med en af os på hver side. Vi var ikke gået ret langt, før vi hver især havde nedlagt vores første vagtel. Det gik slag i slag, men allerede efter 2 timer sagde ejeren stop, fordi det var blevet for varmt for hundene. Der var det også allerede 30 grader. Resultatet første morgen var 23 vagtler (i 34 skud), hvilket vi var meget godt tilfredse med. Vi kunne dog godt mærke, at de synes, det havde været en tynd omgang, ift. hvad de var vant til. De mente, at trækket (vagtlerne er en trækkende hønsefugl) nordfra ikke rigtigt var startet endnu pga. varmen.
Midt på dagen stod den på afslapning og kl. 18 (hvilket vi synes var lidt sent, da solen gik ned kl. 20) kørte vi ud på duejagt. Da vi nærmede os solsikkerne, var luften fyldt med duer og på under en time fik vi 127 duer (i 171 skud) og klokken 19 var trækket slut. Det var virkelig intenst og med mange udfordrende skud, da det udelukkende var duer skudt på flightline. Det var det vildeste duetræk nogen af os har oplevet. Vi blev dog enige om, at vi dagen efter ville ud en time før.
De næste par dage gik på samme måde dog med den forskel, at der var flere vagtler og flere duer, så resultatet af de 3 dages jagt endte på 205 vagtler og 456 duer, så det kan vi vist ikke klage over 😊
Eneste lille minus, på en i øvrigt fuldstændig fantastisk oplevelse hvor alt bare spillede og der var styr på sagerne, var, at hundeføreren også skød med på vagteljagten. Ikke fordi det i sig selv var et problem, men fordi der her helt tydeligt var en kulturforskel i, hvordan man opfører sig, når der lettede fugle, som helt tydeligt ”tilhørte” os. Selv når der lettede enlige fugle til siderne, var han ikke bleg for at skyde først. Vi har påpeget det og sagt at det ikke er god stil og slet ikke, når man har gæster med. Så her er der et lille forbedringspunkt.
Er man til jagt med haglbøsse og gerne vil opleve en varieret og spændende jagt med mange udfordrende skud, så kan vi kun anbefale at tage en tur til Rumænien. Det er en totalt overset destination og overgår alt, hvad vi tidligere har prøvet med haglbøsse.
Hilsen Morten og Jan

Relaterede rejser

Se alle vores rejser

5 dage total

3 jagtdage

DKK  17.500
pr. person