Små hurtige vagtler om morgenen - eftermiddags træk på duer...

Rumænien Vagtler og duer august 2019

John og sønnen Frederik mødte vores gode partner Emil på vores roadshow i januar og her tændtes lysten og interessen for en god blandet haglbøssejagt på de små hurtige vagtler om morgenen kombineret med eftermiddags trækket på duer!
Vagtlerne jages tidligt om morgenen på stub-/græsmarker med stående hunde + man træder en del op ved selv at gå også, det er lidt som en god gammeldags agerhønsejagt som snart kun ens aldrende far eller bedstefar har oplevet det! Vagtelen er den eneste trækkende hønsefugl!
Duejagten foregår i og ved solsikkemarkerne, hvor man står op inde i afgrøden og skyder på de duer der trækker ind over én - også en meget udfordrende skydning!

En god blandet haglbøssejagt på de små hurtige vagtler om morgenen kombineret med eftermiddags trækket på duer!
Jeg kan kun anbefale denne jagt...

John Andersen

Hej Henrik
Vi har haft en rigtig god tur, jeg ved du også har mailet med Emil. Vi må sige at det var fantastisk, jeg tror personligt at årsagen til jagten var god, var at ejeren gik så meget op i det selv. Der var en del kalde maskiner på markerne, som koncentrerer vagtlerne på de marker der egner sig bedst til jagten og det er et kæmpe arbejde at få vagtlerne til at lande på markerne.

Vi havde godt gang i haglbøssen og vi nedlagde flg. af vagtler og duer:
Dag 1.
Frederik 11 vagtler, jeg 13
Frederik 59 duer, jeg 49

Dag 2.
Frederik 20 vagtler jeg 22
Frederik 46 duer jeg 83

Dag 3.
Frederik 19 vagtler jeg 23
Frederik 40 duer jeg 64

Vi fik at vide at vagtlerne ikke helt var begyndt at migrere/trække endnu, normalt ville der være ca. 5 grader lavere temperatur på denne årstid, så det var årsagen.
Vi synes nu der var mange vagtler, men vi fik at vide at september er bedst (men her er chancen for duer så ikke så god, da solsikkemarkerne er høstet.) Vagtlerne skulle have ca. 2 uger hvor der er sindssygt mange fugle. Man ved bare aldrig helt hvornår de 2 uger begynder.

I øvrigt blev de sidste solsikker høstet på dag 3. så vi troede ikke rigtig vi ville skyde noget, men duerne trak stadig hen over den høstede mark. Normalt ville duerne stadig trække, et par uger efter solsikkerne er høstet.

Emil spurgte i øvrigt om det var ok, han gik med på duejagten og det sagde jeg ja til, det var ingen problem, for der var så mange duer, der trak overalt, så det betød intet for os. Han var med på Duerne dag 2 og 3.

Han var også med på jagten efter vagtlerne den sidste dag, og han gik i den ene side af drevet, han skød kun på fugle der fløj ud til siderne, ikke på fugle hvor Frederik eller Jeg havde chance for skud. Det havde jeg sagt ja til og det var ikke noget problem!
Eneste negative ved turen var at ejeren selv gik med på vagteljagten og skød nogle af de fugle der tilfaldt os – men det kan du sikkert ændre til næste gang!
Men han gik meget op i selve vagtel jagten!

Ellers var der morgen mad kl 6.30, hurtigt og så kørte vi ud til stubmarkerne, vi gik vel frem og tilbage i 2-3 timer, nok mere 2 end 3. Når det bliver for varmt trækker vagtlerne ind i tykningerne, hvilket var ikke høstet majs. Hundene var også trætte når vi havde gået der de par timer.
Det var super, den første time er den bedste, der hvor der ikke er så varmt.

Duejagten var den bedste, også selvom om vi selvfølgelig skød flere fugle her end på vagtel jagten. Vi tog ud efter duerne kl 16.30 hver dag, og var vel på plads kl 17 ca.

Det er helt fantastisk at stå i solsikkerne og vente på duerne kommer trækkene hen over dig, flere gange skal man febrilsk lade mens der kommer duer hen over dig.
Jeg havde skudtæller med til at tælle duer og vagtler, der var flere gange hvor jeg lige måtte vente med at trykke på knappen, da der kom nye duer ind.

Trækket varede ca. 2 timer, når vi kom derud var der duer overalt i luften, men lige så pludseligt var det forbi, når kl var lidt i 19.

Jeg kan kun anbefale denne jagt!

Jeg vil sige at Emil er en fantastisk fyr, han er lige så flink og vidende om jagt som han gav udtryk for på jeres Roadshow.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme med ham i bjergene efter kronhjort (selvom jeg har skudt mange) og gemse.

Med venlig hilsen
John Andersen

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

5 dage total

3 jagtdage

DKK  14.600
pr. person

6 dage total

4 jagtdage

DKK  14.950
pr. person

5 dage total

3 jagtdage

DKK  17.500
pr. person
Potentielle vildtarter:

4 dage total

3 jagtdage

DKK  12.650
pr. person
Potentielle vildtarter:

4 dage total

3 jagtdage

DKK  10.800
pr. person