Tjekkiet muflon

Tjekkiet muflon jan. 2024

Sidste år var Torben afsted på muflonjagt i Tjekkiet – det var lidt ”stolpe ud” og han fik ikke nedlagt en muflonvædder på turen, selvom han så flere væddere.
I år skulle det være anderledes og Torben og Sonja tog afsted igen, og det gik noget anderledes i år. Torben nedlagde ikke mindre end 3 muflonvæddere på turen.

Her er hans egen beretning fra jagten:

Min kone og jeg kørte selv de ca. 800 km til jagten. Vi havde valgt en overnatning undervejs, da der var risiko for dårligt føre, men der var ingen problemer undervejs.
Efter at vi var blevet installeret på pensionatet, mødtes vi med Lupos – vores jagtguide - og vi kørte på jagt sidst på eftermiddagen. Jeg havde besluttet vædderen skulle være mindst 3½ år gammel. En time efter jeg var på plads i tårnet i en skov på en bakkeskråning med en lille lysning foran mig, ser jeg ca. 300 m ude i skoven 6 mufloner, der var på vej ned mod mig. Der var 2 væddere i flokken og den ene var 3½ år. Efter ca. 20 min var de meget forsigtigt kommet ned til lysningen foran mig, og da vædderen stod rigtigt skød jeg – den løb 20 m.
Succesen var hjemme, men jeg besluttede at prøve, om jeg kunne finde en ældre.
Jeg var ude 5 gange, 1 gang uden at se noget, men de 4 gange så jeg masser af mufloner- ca. 200 i alt. Den største flok var på ca. 75 stk. med adskillige væddere i, men flokken klumpede hele tiden sammen, så det var umuligt at skyde. Desuden så jeg råvildt, dåvildt og krondyr i skoven ved tårnet, som jeg sad i. Sidste eftermiddag kom der først 2 væddere, én på 3½ år og én på 4½ år, denne ville jeg gerne skyde. De var meget længe om at komme ned gennem skoven, men endelig kom de frem - den løb også 20 m. Efter yderligere ca. 1 time kom en flok på ca. 10 mufloner. I flokken var en vædder jeg bedømte til 5½ år, - den løb også ca. 20 m.
Jeg valgte at aflyse den sidste morgen jagt, en fantastik jagttur var slut, nu venter jeg blot på at gense trofæerne, som jeg har bestilt skuldermonteret.
Vh. Torben Johansen

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

4 dage total

3 jagtdage

DKK  19.900
pr. person