Sneppejagt i Irland

Sneppejagt i Irland november-december 2022

Vi har nu haft 2 grupper på af hver 4 jægere afsted på vilde fugle i Irland, som hovedsageligt er efter snepper og bekkasiner.
Det er gået godt og hvert hold har sendt billeder og lidt beretning derfra:
Første hold var Karsten + 3 jagtkammerater der altid er i GB på en Rough Shooting og i år valgte de en jagten på vilde fugle i Irland.
Snepperne var ikke ankommet I Irland endnu og gruppen nedlagde tilsammen 12 snepper og 3 bekkasiner

Karsten beretter selv fra turen:
Sneppejagt i Irland er meget uforudsigelig, vi var der i uge 47 (20 – 24 november) som normalt skulle være højsæson, men det havde snepperne ikke hørt om og derfor skød vi ikke så mange som forventet.
Det gjorde ingenting for Michael og Clive er to hyggelige professionelle jagtguider med mange dygtige hunde som virkelig gjorde en indsats, alt tilsat med humor og gæstfrihed.
Vores ophold og forplejning på det lokale hotel var langt over hvad vi havde forventet - dejlige mennesker som gjorde alt for os og vores meget våde tøj. 😊

Hold 2 var Flemming + 3 jagtkammerater fra Fyn, de var i det NV Irland i perioden 8 – 12 december og her var snepperne ankommet og de nedlagde tilsammen 33 snepper og 2 bekkasiner.
De beretter også om en rigtig god tur, som udfordrede alle deltagerne i at gå i de meget våde områder med lyng og græs i skridt højde – men det var det hele værd, når de sad på pubben efterfølgende og opsummerede dagens oplevelser!
Flemming nedlagde også en ringmærket sneppe – det viste sig den var tidl. ringmærket i det østlige Finland (se billeder)

Generelt er vestkysten i både England, Skotland og Irland ”hotspotsene” for snepperne i vinterhalvåret, da den varmere Golfstrøm går op langs disse landes vestkyst og derfor er disse områder sjældent ramt af hård frost og jorden næsten altid blød nok til at snepperne kan få næbbet i jorden efter orm og andet føde!

Når der er hård frost i resten af Europa, trækker og opholder der ofte store antal snepper til disse ofte frostfrie områder.
Normalt trækker snepperne til disse områder omkring den 1. fuldmåne i november – men vi kan også høre på vores erfarne partner i Irland, at han kan mærke snepperne, ankommer lidt senere end da han var yngre, og han mener at den globale opvarmning har en del af indflydelsen på dette!

Vi glæder os til at sende flere hold afsted i 2023 til dette pragtfulde sted og nyde både det irske landskab, deres fantastiske mennesker og der behagelige pubkultur!

"Professionelle jagtguider med mange dygtige hunde som virkelig gjorde en indsats, alt tilsat med humor og gæstfrihed..."

Karsten

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

5 dage total

3 jagtdage

DKK  14.890
pr. person