Renjagt i Norge

Renjagt

Kaj og Gerda - tog turen til Norge, da Kaj havde en drøm om at nedlægge en ren buk på den norske tundra! Derfor blev han sat i forbindelse med vores norske agent Øyvind Eriksen - Øyvind er en garvet jæger og har selv jaget rener i mange år + han har selv bygget flere træhytter som ligger ved jagtområderne - så han er ligeså ferm med en hammer som med en riffel! :)

Kaj har sendt os følgende billeder fra turen og har berettet os om en fantastisk tur i en meget smukt og barskt landskab, hvor der blev gået op til 25 km om dagen i det 30.000 hektar store område, så det var trætte jægere der kom hjem fra dagens strabadser foran en buldrende pejs i træhytten! De oplevede også Europæisk bjørn helt tæt på - ca. 75 m afstand er billederne taget på af bjørnen, den nussede sig lidt og forsvandt selv!

Jagten på ren bukken var krævende og de flytter sig meget blot i løbet af 1 nat, hvis f.eks. vinden skifter retning - men det lykkedes Kaj på 3 dagen at nedlægge sin renbuk efter en god og krævende pürsch - ikke mindst arbejdet efter skuddet og bjerge kødet og få dette kørt ud på en dertil "trillebøre" var et stort og hårdt arbejde!

Jeg spurgte Kaj - at hvis ham og Gerda skulle sætte ord på turen - hvilke var så de første ord der faldt ham for - de kommer her:

Rigtigt flot og fantastisk natur. Kanon hyggelig og kompetent guide og selskab med Øyvind Eriksen.

Kaj og Gerda

- Rigtigt flot og fantastisk natur
- Kanon hyggelig og kompetent guide og selskab med Øyvind Eriksen
- Hårdt og rekreativ jagt
- Lækker indkvartering i træhytte midt i jagtterrænnet og med buldrende pejs
- Store åbne vidder og tundraer lige så lang øjet rækker

Kødet er nu med hjemme i DK, hvor det bliver forvandlet til vildtpølser og lækker steg ud af det gode ren kød.

Vores agent i Norge - Øyvind, har fortalt lidt om renjagten om bestanden og afskydningen i dette område m.m.:

Hei Henrik.

Rendalen renselskap er en grunneier sammenslutning med ca 250 grunneiere i Rendalen østfjell. Reinsflokkene her er privateid og er på 2.140 dyr ved telling sist vinter. I tillegg var det ca. 700 kalver født i våres.

Dyrene lever fritt hvor Sølenfjellmassivet med topper på over 1.750 meter ligger sentralt i området. Jaktområdet er på over 30.000 hektar. Det er både høyfjell og furuskogområder hvor dyrene trekker mot vinden. Jakten kan være utfordrende, men det har vært en avskytning på over 90 % av tildelt kvote de siste år. Her finnes også bestander av elg, bjørn, jerv, ulv og gaupe.

De store bukkene går gjerne i egne flokker i starten av jakten, og kan være vansklige å finne. Etter hvert som brunsten nærmer seg, blander de seg med simler , kalver og småbukker. Jakten starter 20. August og går til 20. September.

I 2017 har 370 jegere fått lisens på å felle til sammen 400 reinsdyr.

Det skal nævnes at renjagten i Norge stadig er baseret på licensjagt og der skal søges og opnåes licens før jagten kan arrangeres - det er ikke et sted vi kommer til at sende mange kunder afsted på, netop på grund af licensen - og så er det også begrænset hvor mange kunder Øyvind selv kan guide osv. - men er der en god kunde af huset ligesom Kaj, der kunne tænke sig en renjagt, så er vi naturligvis behjælpelige!

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
DKK  0
pr. person
DKK  0
pr. person
DKK  0
pr. person

5 dage total

3 jagtdage

DKK  8.300
pr. person
Potentielle vildtarter:

5 dage total

4 jagtdage

DKK  6.850
pr. person