Maralhjort og Ibex i Kasakhstan

Maralhjort og Ibex i Kasakhstan Sep. 2023

Henrik og Jens er kommet hjem fra bjergtinderne i Kasakhstan efter en tur på Maralhjort og Ibex. De jagede helt ovre i den østlige del af Kasakhstan, som støder op mod Kina. Først ca. 6 timers kørsel i minibus og efterfølgende 4 timer i 4x4 fra Almaty, som er hovedstaden i Kasakhstan.
Områderne er normalt bjergterræn med smalle stykker skov, der gennem­skæres af små floder og vandløb. Der jages hovedsageligt på de højere liggende dele af skovområderne op til omkring trægrænsen i 2.500 – 2.800 meters højde, hvor Maralhjorten ynder at opholde sig. At høre jagtføreren kalde en voksen Maral hjort, er en af ​​de største jagtoplevelser man kan opleve.
Jagten foregår til hest, indtil vildtet er spottet, herefter pürsches der. Heste bruges intensivt i forbindelse med jagten og man kan forvente, at skulle ride 8-10 timer om dagen samt lange gåture.
Under selve jagten overnatter man ude i små spike camps, som er små medbragte telte og normalt i ca. 2.000 meters højde.
Alene dette gør jagten fysisk kræv­ende og de fleste tænker ikke over, hvad det kræver bare at sove i telt, når det er meget koldt.
Her er tale om en fysisk krævende jagt og jagten kan kun anbefales, hvis man er i god fysisk form, kan sidde på en hest mange timer ad gangen og ikke er bleg for at leve af simpel og samme mad flere dage i træk. 😊
De melder begge om fantastisk og flot natur, udover at de begge nedlagde Maralhjort og Ibex, så de også en del brunbjørne samt lidt vildsvin, i det enorme land der er større end Europa sammenlagt.

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

7 dage total

5 jagtdage

DKK  51.975
pr. person
Potentielle vildtarter:

9 dage total

5 jagtdage

DKK  39.000
pr. person
Potentielle vildtarter:

11 dage total

8 jagtdage

DKK  59.100
pr. person
Potentielle vildtarter:

8 dage total

6 jagtdage

DKK  40.250
pr. person