Jagt og fiskeri på Mauritius

Jagt og fiskeri på Mauritius november 2019

"Guiden sagde: Gratuleren - guldmedalje ++, dagen efter blev hjorten opmålt til 35½ inch – den største der er skudt i Mauritius i år...."

Arne Bondo

Kære Søren
Lidt fra Mauritius
Jagt og fiske i Mauritius
Først i november 2019 havde vi – min kone Marie Louise og jeg – 12 dage i Mauritius.
Vi havde hjemmefra bestilt en jagtdag og en fiskedag hos Buhls Jagtrejser. Mauritius er en meget smuk ø med et vidunderligt klima – temperaturen var 25 – 28 grader  alle vore feriedage. Det indre af øen består af lave bjerge – resten af øen er overvejende beplantet med sukkerrør.

Gamekeeper og Buhls agent i Mauritius har 2 skibe der sejler med sportsfiskere og så disponerer han over 3500 ha jagt i bjergene.

På vor fiskedag blev vi hentet tidligt på hotellet, og kl. 7.00 stævnede vi ud i Det Indiske Ocean. Skibet havde en 3-mands besætning og de gik straks i gang med at rigge 8 fiskestænger til. Nogle stænger med farvestrålende plasticblink, andre med kroge og en luns tun kød. Besætningen vart enestående venlige og hjælpsomme. Vi fiskede til kl. 16.00 og dagens fangst var 3 guldmakreller og 17 tun. Den største var en guldmakrel på 10 kg og en længde på 150 cm – den blev fanget af Marie Louise. Det var en fin fiskedag.

Jeg havde hjemmefra bestilt og betalt en jagtdag inkl. 1 Rusa Hjort op til 34 inch. På jagtdagen blev vi hentet på hotellet kl. 11.00 og kørt op i bjergene. Her mødte vi guiden i hans jagthytte. Vi spiste sandwich og snakkede jagt. Marie Louise var med som ledsager og fotograf. Jeg havde medbragt min Viber Flex skydestok, men det viste sig at guiden havde den samme stok. Kl. 13.00 fik jeg udleveret en Sako 30 06 riffel med Zeiss kikkert – der var ingen der snakkede om at prøve våbenet. Og så startede vi ellers jagten. Det er den smukkeste jagt jeg har været på. Smukke bjerge med tropisk frodighed, palmelunde, små rislende bække og græssletter med flokke af græssende Rusa hjorte. Og dejligt vejr – solskin og 25 C. Jeg gik i en let sommerskjorte og nød det hele.

Det var nu ikke så let at komme på skudhold af en hjort. Når vi nærmede os en flok løb de eller også erklærede Ivan at de var for små. Kl. 18.30 – 3 minutter før solnedgang – havde vi pürchen os ind på 3 hjorte der græssede i en afstand af 150 m. Ivan studerede dem i 5 minutter i sin kikkert og sagde så ”Skyd den højre”. Jeg sigtede midt på bladet og skød – den døde i knaldet. Det er en situation jeg altid bliver glad for.

Da vi kom frem til hjorten kunne vi se at det var en meget stor hjort. Guiden sagde: ”Gratuleren - guldmedalje ++”. Dagen efter blev hjorten opmålt til 35½ inch – den største der er skudt i Mauritius i år. Ivan spurte nu om jeg ikke ville betale ekstra da hjorten var meget større end den jeg havde betalt for. Jeg erkendte at den var meget større end forventet – så jeg sagde at jeg godt ville betale lidt ekstra.

Arne Bondo