Gruppetur på hjortejagt i Bulgarien

Gruppetur på hjortejagt i Bulgarien September 2023

Jeg har gennem de sidste 25 år lavet gruppe turer rundt i hele verdenen og i år gik hjorte jagten til Bulgarien for første gang og jeg har aldrig haft så fantastisk en gruppe.
Vi kendte hinanden fra andre turer rundt om i verdenen, undtagen Jens som tog en hurtig beslutning på Brahetrolleborg. Jens er en super gut og faldt fuldstændig ind i gruppen, som havde vi altid kendt hinanden.
Turen gik på brunstjagt på Kronhjorte og kunderne havde bestilt hjorte fra 9 til 12+kg. Vi har altid fået nedlagt store hjorte dernede, men med 5 mand på samme revir og hjorte i den klasse, så var jeg godt klar over, at man spændte buen maksimalt.
Brunsten var i fuld gang, da vi kom d. 17. sep. og hvilken brunst, jeg har aldrig oplevet noget som dette. Der var 5 til 8-9 hjorte på hver outing, som brølede hele tiden og selv midt på dagen brølede de og væltede rundt på den store scene morgen og aften, selvfølgelig gik de største ud og ind lige, når man ikke kunne se mere. Men med de erfarende og dygtige jægere jeg havde med, slog de til, når chancen var der og vi endte med 6 hjorte på 8,9-9,1-9,2-11,1-12,9-13,1kg og hver kunde har sin egen helt fantastiske historie og oplevelse. Kurt, som vil fortælle om hans oplevelse, var nok den vildeste. "Hvilket drive han har", han gik mildest talt ind midt i skovens brunstområde og tog kampen op mand til hjort. Læs den herunder:

Søren Sørensen

Læs her Kurts beretning om hans oplevelse:
Vi springer til 5. og sidste jagtdag.
Vi kører tidligt i skoven, som vi plejer, dog skal vi ind og have forstærkning med (en ældre herre som min storker kender, det skal vise sig senere på formiddagen, at han kender reviret rigtig godt).
Vi starter ude i det åbne som de andre dage, det er meget mørke så vi går efter lyden (brøl) og ser også noget, som dog er svær at bedømme, da det er så mørkt.
Det lysner langsom og vi står og spotter og får øje på en hjort med 8/10 hinder på ca. 1 km afstand, efter lidt tid bliver vi enige om, at det er en hjort, som er værd at se nærmere på.
Vi går mod dyrene, men som så ofte før kommer vi tættest på omkring 300meter, da de forsvinder ind skoven, som er tæt krat og umuligt at følge efter.
Vi kører nu om på den anden side af bjerget ind gennem skoven, noget der er mere skov end krat, vi stiller bilen i en lille lysning og går nu ind i skoven, vi kan med det samme høre hjortene brøle.
Vi går efter lyden (det er stejlt op og ned), efter ca. 1 km har vi kontakt med flere hjorte, de er dog svære at få øje på, da skoven er tæt, vi står og lytter, det er meget spændende og intens jagt.
Vi ser flere hjorte og hinder/kalve. Jeg er dog lidt kræsen, så vi får ikke skudt, efter et par timer kører vi hjem til hotellet, som jeg overhoved ikke var klar til.
Vi spiser morgenmad, jeg går i bad og siger så til de andre, at jeg vil på jagt igen, vi får overtalt min stalker, får madpakke og vand med (det er 30 grader så meget varmt) og ja hjortene brøler selv om der er så varmt.
Vi er i skoven igen kl. 12.30 og går ind, hvor vi slap sidste gang, efter 3 timers pürsch skyder jeg en rigtig fin hjort. Jeg har sagt nej til 4-5 hjorte, som var for små (og når vi siger for små, snakker vi 9-10-11kg).
Det er 6 gang jeg er i udlandet på brunst-jagt efter kronhjort og denne tur slår de andre 5 med flere længder, det var så vildt og en intens jagt, at det ikke kan beskrives, det skal prøves
venlig hilsen Kurt

En kort beretning fra Hans:
Det var en helt igennem fantastisk tur. En stor tak til Søren som ordnede det hele. Det var en god sammensat gruppe vi var. Min specielle jagtoplevelse det var helt sikkert da jeg skød den første hjort, hvor Søren var med. Søren filmede det hele og det var en hel igennem fantastisk pürsch. Den glemmer jeg aldrig og hvor er det fedt den er på video. Tak for den Søren!
Venlig hilsen Hans

Hør den fantastiske brunst der var:
https://vimeo.com/878613352?share=copy
https://vimeo.com/878616827?share=copy

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

6 dage total

5 jagtdage

DKK  13.800
pr. person