Fantastisk dåhjortejagt i Ungarn

Fantastisk dåhjortejagt i Ungarn

Det var en perfekt jagtorganisation, et perfekt sted at bo, en perfekt service hele vejen igennem.

Erik Nordgren

Denne gang gik turen til statsreviret Gyulaj som ligger i det syd-vestlige Ungarn.

Det var midt i oktober 2013 og forventningerne var store, da jeg havde hørt mange positive udsagn om reviret. Samtidig ved jeg af erfaringer fra bukkejagt hos samme jagtudbyder at man kan forvente særdeles velorganiseret jagt.

Jeg skulle på jagt om aftenen på ankomstdagen, hvor jeg blev mødt af en professionel jæger der kendte til mine ønsker om at skyde en rigtig god hjort i medaljeklassen.

Han fortalte mig at hjortene var i fuld brunst og at han havde set en hjort, på en brunstplads, som svarede til det jeg gerne ville skyde. Det lød lovende.

Denne aften og den følgende morgen, hvor jeg skød hjorten var en oplevelse jeg aldrig vil glemme. Der var et sceneri med masser af brølende hjorte, og med mange slagsmål om hunnernes gunst. Samtidig var skoven utrolig smuk i flotte efterårsfarver.

På et tidspunkt var der ca. 25 hjorte på pladsen omkring mig. Alle størrelser og mange flotte fuldskufler.

Fokus bliver rettet på den hjort, som den professionelle jæger havde udset til afskydning og det lykkedes at få den nedlagt efter et par timers ventetid om morgenen i fuldt dagslys. Den stod lidt skråt for, men den fik en fin kugle højt på bladet, hvor jeg foretrækker at placere kuglen. Den faldt efter en kort spurt på 25 meter.

Hjorten blev af min meget kyndige jæger vurderet til at være lidt på retur, ca. 10 år gammel. Og helt klart en medaljehjort.

Efterfølgende er den opmålt til en guldmedalje. Nu venter jeg på at den kommer hjem, så den kan komme op på væggen.

Jeg har været på rigtig mange jagtrejser, og min dømmekraft påvirkes ikke af den jagtlige succes, så tro mig, det var en perfekt jagtorganisation, et perfekt sted at bo, en perfekt service hele vejen igennem.

En veltilrettelagt tur af Gamekeeper, som kun kan anbefales.

Relaterede rejser

Se alle vores rejser

4 dage total

3 jagtdage

DKK  7.390
pr. person