80 årig gør comeback

80 årig gør comeback Okt 2022

Vores agent i det vestjyske Anders Wanstrup, har sammen med hans jagtkammerat samt hans søn været i Sydafrika på jagt – 1. gang gik det ikke som håbet, men 2. gang tilsmilede jagtheldet jægerne og især den 80 årige jæger Klaus Gerlich.
Anders har lavet en god beretning fra deres tur som kan læses her:

”Endnu en fantastisk tur, hvor alt klappede til punkt og prikke…”

Klaus, Jesper og Anders

Hej med jer!
Her er vores beretning fra Sydafrikaturen i September. Endnu en fantastisk tur, hvor alt klappede til punkt og prikke. Her er vores forholdsvis korte beretning.
/Anders
”Klaus på 80 år tager revanche”
Det hele startede for et par år siden, hvor Klaus ville opfylde en af sine drømme med en Afrikatur. Især de spiralhornede antiloper var på ønskelisten.  På grund af corona situationen havde vi skubbet turen foran os i de 2 år det stod på, men da verden endelig åbnede sig i februar i år, var vi klar. ALT var klappet og klart, vi havde checket ind og stod i lufthavnen….. da Klaus fik et ildebefindende en time før take-off og for at gøre en lang historie kort … Kom han ikke med. Klaus insisterede dog på, at jeg tog afsted og det sidste han sagde, inden vi skiltes var … BOOK en ny tur senere i år.
Jeg havde en super tur og turen for Klaus blev booket til september måned. Inspireret af mine trofæer fra februar turen blev Spiral Slam pakken yderligere udvidet med ønske om Sable og Waterbuck. End videre ville Klaus’ søn Jesper også med …. Jesper som havde jagttegn, men ikke havde gået meget på riffeljagt før. Klaus sagde … Vi vil rigtigt gerne have dig med som turleder… og kan vi gøre Jesper mere interesseret i riffeljagt, vil jeg være meget glad. Det tog ikke mange sekunder at bestemme sig. I øvrigt kunne Klaus og jeg så også komme sammen på den tur, som oprindelig var planlagt.
Dagen kom hvor vi skulle afsted… Denne gang var der ingen problemer og den 14. september stod vi i Johannesburg. Her blev vi vel modtaget af PH Hannes, som er Freddie´s højre hånd, våbenkontrol mv foregik helt uden problemer og vi var afsted. Lodgen lå 2 ½ times kørsel nord for Johannesburg i Limpopo provinsen. Blev indkvarteret i dejligt værelse med eget bad.
Lodgen var af lidt ældre dato, beliggende midt ude i bushen, rustik men alt fungerede superfint. Den skulle være base for de kommende dages jagt.
Da vi ankom, blev vi mødt af den anden PH Paul, som vi sammen med Hannes skulle jage med de kommende dage. Vi fik pakket ud, spist et let måltid, kontrol skudt riflerne og så skulle vi på jagt. Det var planlagt, at Klaus skulle jage alene med Hannes, da han jo havde en del trofæer på ønskelisten, mens Jesper og jeg skulle med Paul. Jeg ved fra tidligere, at Klaus er meget begunstiget af jagtens gudinde Diana … og det skulle vise sig at holde stik. Da vi havde kørt maks. 30 minutter og endnu ikke selv havde været på jagt, hørte vi et skud fra Klaus’ retning. Det viste sig senere, at Klaus havde nedlagt en flot Kudu. De kan ellers være svære at komme til … men det skulle vise sig at være et forvarsel om turens videre forløb.
Det blev fejret ved bålet med en sundowner. Freddie var kommet med familien og snakken gik livligt om de kommende dages jagt. En hyggelig middag som det i øvrigt altid er, sluttede dagen helt perfekt.
Den næste dag nedlagde Klaus en Waterbuck, Nyala og Bushbuck. Jesper havde stadig sit første afrikanske stykke vildt til gode, selv om vi havde været tæt på flere gange. En Golden Wildebeest var særlig snu … der var nok en grund til, den var blevet så stor … Men Jesper lagde oplevelserne ind på erfaringsbanken.
Den følgende dag skulle Klaus og Hannes på et revir 2 timer nordpå efter Sable og Eland, mens Jesper og jeg skulle på et revir, hvor Freddie har base i næste sæson. Det blev en fantastisk dag, hvor Jesper fik gang i sin afrikanske riffeljæger karriere. Han nedlagde Vortesvin, Nyala og en flot Zebra. Så han har bestemt arvet sin fars jagtheld. Dette skulle så vise sig at være rigtigt, idet Klaus havde nedlagt en flot Sable og en gigantisk Eland samme dag. Han havde således fuldført en Spiral Slam plus Sable og Waterbuck på 36 timer, hvilket de aldrig havde været ude for før!! Heraf var 3 af dem i guldmedaljeklassen ifølge Rowland Ward.
Næste dag skulle vi på et stort område med næsehorn og bøfler, hvor de også havde en god bestand af Golden Wildebeest. Vi jagede alle 3 sammen. Da vi havde lokaliseret flokken med flere gode trofæer, pürschede Jesper og jeg os frem og Jesper nedlagde en god tyr. Hannes og jeg pürschede hurtigt efter de andre og efter 500 m fandt vi flokken i et tæt buskads … da vi har stået lidt, kommer en gammel tyr fri og står og giver det karakteristiske prust, når de er usikre på, hvad der sker. Den får en god kugle og forender efter 50 m spurt. Super oplevelse og 2 trofæer indenfor meget kort tid. Vi fik lokaliseret en ny flok og Klaus får pürschet sig ind til skud. Gnuen går fra stedet med en lungekugle. I første omgang kan vi ikke finde den, men det viser sig, at den er forendt og faldet ned i en dyb grøft! Der skulle 4 mand til at få den op derfra!
Vi er egentlig færdige med jagten, da vi spotter en sort Impala, som er på min ønskeliste. Så Hannes og jeg går efter den. Det lykkes at komme til den og komme til skud, da den stopper ved en busk for at sikre. Den går ned og forsvinder bag en bakke, hvor den ligger forendt. En helt fantastisk formiddag og en fælles unik oplevelse med gode jagtkammerater.
De sidste dage lykkedes det os yderligere at nedlægge Bushbuck, Duiker, alm. Impala og den sidste dag stod jagten på bøffel. Freddie havde en kammerat, som havde et par bøffelkøer til afskydning.  Klaus og Jesper nedlagde hver en gammel bøffelko i tæt krat. Ret intens oplevelse.
Alt i alt en helt fantastisk tur …. Flotte og meget forskellige revirer .. Super jagt tilpasset den enkeltes ønsker og formåen… PH Hannes og PH Paul service helt i top…  Hele teamet bagved fungerede perfekt skinnere, kok, tøjvask osv …. Freddie og familien som besøgte os flere gange under opholdet, man føler sig virkeligt velkommen…. Sidst og ikke mindst tak til Klaus og Jesper for kammeratskabet samt fantastiske oplevelser sammen.
Jo man kan godt sige, at Klaus fik taget gevaldigt revanche for den missede tur i februar!!!
Bedste hilsener
Anders Wanstrup

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

6 dage total

5 jagtdage

DKK  9.350
pr. person