Vellykket bjørnejagt i Estland

Vellykket bjørnejagt i Estland august 2020

Efter at Jørgen Ullits havde haft en god snak med vores partner Hannes Rai på vores Road Show i januar i år, besluttede Jørgen - at han sammen med sin hustru Anni - ville prøve kræfter med en bjørnejagt i Estland. Jagten bliv booket og efter lidt flytten frem og tilbage på grund af Covid-situationen, drog Jørgen og Anni til Estland den 31, juli.

Se deres billeder og deres beretning  fra turen her ....

"En rigtig god jagttur....."

Jørgen Ullits

Bjørnejagt i Estland i coronatid...

Alt var planlagt og vi glædede os til en forhåbentlig fantaktisk tur til Estland. Så kom Coronaen og turen blev sat på standby til 2021, med mindre der blev åbnet op. Vi havde indstillet os på, at det ikke blev i 2020 vi kom afsted. Pludselig var både Danmark og Estland i "gul zone", det betød vi kunne rejse uden at vi skulle i karantæne både før og efter rejsen. Herefter gik det stærkt, hen over en weekend fra fredag til mandag blev turen iscenesat igen, Henning fra Gamekeeper & Buhls Jagtrejser fik travlt, det lykkedes ham, at få alt på plads.

Vi rejste fra Aalborg via København til Tallinn, hvor vi blev modtaget af Hannes Rei lufthavnen, han kørte os til Mâetaguse tæt på den Rusiske grænse, hvor vi blev indlogeret på et skønt sted, - kan varmt anbefales. Her skulle vi opholde os indtil og hvis bjørnen blev skudt, samtidig havde vi mulighed for at skyde råbukke. Råvildt bestanden er ikke stor i Estland, der er langt mellem "snapsene". De er til gengæld væsentlig større i kroppen, op til en halv gange så store som de danske. Efter indlogering og et måltid mad, får vi udleveret riflen -  Hannes's egen -  som er en 1 skuds bjørneriffel af svær kaliber.

Den 1. august nu oprandt dagen endelig for bjørnejagt, den skulle jo først starte til aften, så morgenen blev brugt på bukkejagt. Efter en helt fantastik pürch fik Jørgen afprøvet riflen og resultatet var en meget fin buk.
Så var vi i gang….

Guiderne er særdeles velforberedte både m.h.t. vildtet men også med, at forberede os på bjørnejagten. Vi får at vide, at jagten foregår fra kl 17 - 05 næste dag, med mindre bjørnen bliver skudt. På alle batepladser er der opsat vildtkamera, med direkte forbindelse til deres telefoner, så de hele tiden følger hvilke dyr der kommer på pladserne både af bjørne og ulve. Der er meget fine lukkede tårne med plads til 2 personer. Kl. 16.00 nu var vi klar, blev hentet af guiden og kørt langt langt ud i skoven, hvor ingen ville kunne finde os, som han sagde. Vi kom på plads i tårnet, sat alle tingene, så vi let kunne finde dem i mørket når det falder på. Der må under ingen omstændigheder være uro, ej heller må tårnet forlades, ikke noget med en tissepause eller for den sags skyld spisepause. Vi havde dog en madpakke med i tætlukket beholder, mere af hensyn til, hvis vi skulle sidde til den lyse morgen. En flaske vand havde vi også med, men kun lige til at skylle munden i. Nu var det bare at vente. Solen stod højt på himlen, ikke en vind rørte sig, så der blev hurtigt varmt i tårnet, det ene lille åbne vindue, som måtte stå åben gav dog lidt ilt. Vi var jo klædt på til at kunne sidde hele den kolde nat. Timerne gik og der kom ingen bjørne ved fornuftigt lys. TRÆLS…

Vi havde nu indstillet os på, at det næste der måske ville komme til at ske, var at der kom ulve på pladsen. Vi sidder nu i mørket, indtil månen kommer op over træerne og der er fuldmåne, perfekt men nej der bliver overskyet. Jørgen havde heldigvis medbragt sin egen top-kikkert, som han kiggede i hvert minut, i den kunne han følge med i, hvad der skete i mørket. Pludselig prikker han til Anni, nu sker der noget, helt lydløst er der kommet en bjørn på pladsen. Jørgen gav kikkerten til Anni og får lydløst riflen placeret ud gennem det lille vindue. Skuddet afgives og en enorm stikflamme og ringen for ørerne blændede os et par sekunder.  Vi hører et brøl, lidt tumult og så stilhed. Det forventes at bjørnen var søgt til skovs. Vi havde fået, at vide, vi virkelig skulle være opmærksomme på, hvad der skete efter at skuddet faldt, det ville hjælpe guiden i eftersøgningen af bjørnen. Vi får ringet efter guiden, som kommer ca.  20-30 minutter senere. Jørgen og guiden tilrettelægger eftersøgningen af bjørnen, - Anni får besked på at blive i tårnet og lyse ud mod batepladsen. Jørgen og guiden starter eftersøgningen i 80 cm højt græs, og med en afstand til hinanden på 5-6 m, så de var hinandens backup, hvis bjørnen skulle gå til angreb. Lige med et udbryder guiden "it is here". De var ikke engang nået halvvejs ud mod batepladsen og der lå den, stendød med et helt perfekt dræbende skud. Den var gået direkte mod tårnet, hvor vi sad. Den havde åbenbart fornemmet, hvor faren kom fra. Vi brugte selvfølgelig nået tid på at nærstudere bjørnen, meget fin størrelse og utrolig flot i pelsen, alt imens guiden fik fat på noget mere mandskab, til at hjælpe med at bugsere bjørnen til slagterhuset. Her skulle der tages forskellige prøver bl.a. en tand-prøve til bestemmelse af alder. Efter nogle timer i slagterhuset, gik turen tilbage til hotellet. Vi glædede os til et varmt bad, mad og ikke mindst en kold øl, så vi kunne fejre en helt perfekt første jagtdag med buk morgen og bjørn aften til Jørgen.

Da vi ankommer til hotellet midt på natten var døren låst, så stod vi der !!!! Der blev ringet og banket på døren men ingen liv, hvor var nattevagten ? Nå.. vi havde da vores madpakke og vores flaske vand, satte os på en bænk og lykønskede hinanden med en god jagtdag. Prøvede nogle gange at banke nattevagten op uden held. Så der sad vi midt om natten i camouflagetøj og bevæbnet uden for et fint hotel. Vi får kontakt til Hannes, der selv var på bjørnejagt med anden kunde, han foreslog vi affyrede et skud for at vække nattevagten, det afslog vi dog. Han får fat på nattevagten, som skulle lukke os ind. Det var hun ikke meget for, da hun ser der sidder 2 grønne personer og med våben ude på bænken, ville hun lukke døren igen, vi får hende overbevist om at vi bor på hotellet, så var det bare i bad og i seng. Ingen bukkejagt den efterfølgende morgen, vi var jo næsten lige kommet i seng, oven på den vellykkede bjørnejagt.

Aftenjagt den 2. august - så var det Annis tur til at overtage bjørneriflen. Vi blev hentet af guiden og kørt ud i det helt fantastiske Estiske landskab. Efter en del køren/pûrchen var heldet atter med os, vi observerer i en høj hvedemark en buk i fuld brunst med en rå. Anni kom på skudhold og resultatet var en stor og fin medaljebuk, - en super brunstjagt.

Efter yderst vellykkede dage tæt på den russiske grænse gik turen mod Nilijârve i det centrale Estland, også her behagelig indkvartering i en træhytte. Her var vores nye guide også yderst velforberedt. Råvildtbestanden er heller ikke stor her, vi har dog held til at skyde 2 bukke mere. Desværre er Anni så uheldig, at skyde en buk i det aller sidste aftenlys og den springer i floden og væk var den.

En rigtig god jagttur, hvor der var tid til, at se noget af det naturskønne Estland. Nu ser vi frem til at få den fuldmonterede bjørn hjem, så vi kan nyde den i vores jagtstue, og mindes endnu en god jagtrejse.

Vi vil afslutningsvis rette en meget stor tak til Hannes Rei og teamet bag Gamekeeper & Buhls Jagtrejser.
Med venlig hilsen
Anni og Jørgen

 

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

7 dage total

5 jagtdage

DKK  14.500
pr. person
Potentielle vildtarter:

5 dage total

4 jagtdage

DKK  9.800
pr. person
Estland

DKK  0
pr. person