Ungarn efter kronhjort

Ungarn efter kronhjort

Michael Kjær Nielsen + kammerat har været på at af vore statsrevirer under det kendte Gyulaj i Ungarn efter kronhjort - det er revirer der har en årelang jagttradition og som de sætter en ære i både overfor vildtet og de gæstende jægere. De er vant til jægere der kommer fra hele verden til netop disse berømte revirer for at nedlægge deres livs kronhjort, dåhjort m.m.
Vi har været i god dialog med Michael i over et år for at planlægge denne rejse - og han har nu været afsted og haft en fantastisk oplevelse - læs hans gode og spændende beretning fra turen her:

Ved ankomst til reviret fandt vi en perfekt jagtlodge hvor alle faciliteter var som beskrevet af Gamekeeper, Dejlige værelser med alt hvad en jæger kan ønske sig for at kunne nyde opholdet.

Michael Kjær Nielsen

Kære Henrik
Så er jeg kommet hjem fra Ungarn hvor jeg og min gode kammerat var på kronhjorte jagt på et revir under statsreviret Gyulaj i perioden 10 – 14/9-2017.

Jeg har gennem de sidste 30 år rejst på jagt til mange destinationer og med mange forskellige udbyder af jagtrejser. Gamekeeper jagtrejser som er første gang jeg har benyttet skal have en særdeles stor tak for at have planlagt min jagtrejse til Ungarn hvor jagt og oplevelser samt service er af en utrolig høj standart.

Vi ankommer som planlagt til Budapest lufthavn om morgen den 10/9 hvor der står en meget venlig person med hvor navne på et skilt og klar til at køre os til reviret, hvor forventninger til transporten på 1½ time til reviret er en personbil men her bliver vi noget overasket over der står en minibus med lædersæder klar til at transportere kun os 2 jægere.

Efter vi har nået at nyde en kold flaske vand i bilen blev der ringet til bilen fra reviret, hvor tolk Tamas som ville byde os rigtig velkommen til Ungarn og høre om vi havde haft en god rejse og om alting var tilfredsstillende i forhold til afhentning og fortalte han ville stå klar ved hvor ankomst på reviret.

Ved ankomst til reviret fandt vi en perfekt jagtlodge hvor alle faciliteter var som beskrevet af Gamekeeper, Dejlige værelser med alt hvad en jæger kan ønske sig for at kunne nyde opholdet. Utroligt venligt personale som gjorde alt for vi bare skulle nyde opholdet og hvilken oplevelse når der blev serveret mad av av vi har nok taget 4-5 kg. På under opholdet.

Søndag aften var første gang vi skulle på jagt, vi blev afhentet af hvor jægere præcist som aftalt og ikke 1 min. Senere og sådan var det altid under opholdet. Hvor jægere spurte meget til hvad vi følte var en god hjort og hvordan vi ønskede at jagten skulle forløbe og vi ønskede at gå meget eller prøve fra diverse gode tårne der er på reviret. Jeg personligt fik gået 72 km. På de 8 purch da jeg elsker at drive den form for jagt.

Jeg har aldrig oplevet så meget dåvildt i mit jægerliv, dagligt så jeg mellem 80 – 250 stk. de var alle vegne og så flere dåhjorte mellem 4-5 kg. Jeg havde en forventning om at kronhjorte var meget på brunstpladserne men det viste sig at de konstant flyttede sig over store afstande, ingen skal tro at skyde kronhjort på dette statsrevir er super nemt og der skal arbejdes for et godt resultat men det er rigtigt jagt efter min mening.

Som der så tit sker andre steder i verden bliver der på intet tidspunkt presset for at skyde en hjort man ser, på dette pragtfulde revir er det jagtlederen som bestemmer men det er jægeren som træffer beslutningen og dette accepteres til fulde af alle.

Min drøm var at skyde en kapital kronhjort i fuld brunst og den drøm fik jeg indfriet blot i en omvendt rækkefølge. 2 dagen skød jeg en 10 ender af skuds hjort under en ekstrem jagt på siden af en meget stejl bakke med tæt bevoksning, en skudafstand på 20 meter fik hjorten til at forende i skud øjeblikket.

3 dagen fik jeg en gris om morgen hvor der var stilstand i brunsten, en pludselig situation hvor grisen stod på 80 meter og kikkede direkte på mig fik grisen til at forende ved et central skud til hovedet, en perfekt situation hvor grisen ikke nåde at opleve noget, et skud hvor vildtet forender øjeblikligt ligger mig meget på sinde.

4 dagen blev min jægerdrøm opfyldt ved at nedlægge en kapitel kronhjort hvor purch og hele brunsten var på sit højeste, denne oplevelse vil for mig altid blive husket som noget meget specielt hvor drømme bliver til virkelighed og alt lykkedes.

5 dagen besluttede jeg ikke at gå på purch og sove længe da de store oplevelser fra Ungarn nu skulle drømmes igennem før afrejse. Et på gensyn og kram til personalet og vi rejste mod Danmark.

Kære Henrik med disse ord vil jeg takke dig og Gamekeeper for at arrangere hvor jagtrejse til Ungarn på hjortejagt i september 2017 du kan være stolt af at have dette revir hvor din og revirets service er absolut i topklasse, jeg glæder mig allerede til du skal lave min næste jagtrejse da jeg nu ved at Gamekeeper levere en super service og kvalitet fra start til slut.

De bedste jægerhilsner og tak til personalet ved Gamekeeper
Michael Kjær Nielsen