Årets første skotske højlandshjorte

Årets første skotske højlandshjorte

Michael Hertz og hans svenske jagtkammerat Lars Dahlström har været på vores dejlige skotske revir Strontian lidt vest for Fort William.
De har kun rosende ord til indkvarteringen, jagten og headstalkeren – alt var i top!

Som man nok kan se har det været en tur, som har gjort stort indtryk på os og vi kan helt roligt give såvel området, indkvarteringen som ikke mindst Neil vores allerbedste anbefalinger.

Michael Hertz

En lille beretning fra vores tur til Strontian.

Lars fra Gotland (Sverige) og jeg ankom søndag, efter kørsel på veje, som blev smallere og smallere jo længere væk man kom fra Edinburgh. Landskabet var betagende og estaten der ligger ned til en Loch, som åbenbart ikke er en sø, men derimod en fjord, var meget tillokkende. Den første positive overraskelse, skal forblive en overraskelse til dem som kører ind på estaten, så det vil jeg ikke sige mere om, men den næste var var indkvarteringen, som kan betegnes som luksuriøs. Vores cottage, der var i to etager, havde alt man kunne drømme om. Den næste og store positive oplevelse var mødet med Neil, vores stalker de næste dage. Neil er utrolig venlig, behagelig, ambitiøs og professionel. Uanset om man fulgte ham ud i bjergene til fods, i Argo-catten, lå ved siden af  ham på en bakke med riflen pegende mod en kronhjort, eller så ham brække en kronhjort, så var man aldrig i tvivl om, at han havde styr på tingene og var i fuld kontrol, så man ikke behøvede at bekymre sig.

Landskabet er utroligt smukt, vandring (stalking)  er hårdt og der er meget vand, både på jorden og i skyerne, hvilket man med jævne mellemrum bliver mindet om - desværre begge steder fra! Men alt dette er med til at gøre turen til en fantastisk jagtoplevelse.

Lars startede med at lave en doublé, da han nedlagde to kronhjorte, højt oppe på en bakke, med to skud med få sekunders mellemrum. Glæden blev ikke mindsket af, at vi derefter skulle trække dyrene med til lavere områder, hvilket var ganske hårdt arbejde, da de begge vejede ca. 100 kg. i brækket vægt.

Jeg fik selv en meget smuk kronhjort samme aften, som Lars havde nedlagt sine to. Den var så smuk, så jeg fik Neil til at hjælpe med at få den hovedmonteret, så den bliver et varigt og dejligt minde om turen. Et par dage senere, efter mange naturoplevelser, men nul skudchancer, fik jeg min anden kronhjort, og jeg ved ikke om glæden var størst hos mig eller Neil.

Som man nok kan se har det været en tur, som har gjort stort indtryk på os og vi kan helt roligt give såvel området, indkvarteringen som ikke mindst Neil vores allerbedste anbefalinger.

De bedste jagthilsner og tak

 

Michael Hertz

Relaterede rejser

Se alle vores rejser

6 dage total

5 jagtdage

DKK  17.500
pr. person