Reguleringsjagt i Ungarn

Reguleringsjagt i Ungarn

Michael K. Nielsen har været med os i Ungarn på hundyrs/reguleringsjagt og som altid beskriver han turen fantastisk krydret med gode billeder!

Nyd han beskrivelse af turen her sammen med de gode billeder:

Spændende og udfordrende

Michael Kjær Nielsen

Kære Henrik og personale ved Gamekeeper.

Så er jeg kommet hjem til Danmark efter min rejse til Ungarn.

En stor tak til dig Henrik og Gamekeeper for med kort varsel at kunne planlægge og arrangere én 3 dages hundyrs- og reguleringsjagt på det pragtfulde revir Kizzekely, som er en del af Gyulaj reviret, i forbindelse med min drivjagt i Ungarn.

I september 2017 besøgte en god jagtkammerat og jeg dette revir i forbindelse med ét fælles ønske om drømmejagten på kronhjort, hvor alt gik op i en højere enhed. Efter mit ophold, var det klart, at det ikke var sidste gang, jeg besøgte dette skønne revir. Som forrige gang, jeg besøgte reviret, blev både mit ophold og selve jagten til en uforglemmelig oplevelse. Flyveturen var kort - 1½ time fra København - hvor revirets personale stod klar ved min ankomst i Budapest lufthavn. Ingen jagtrejsende bliver overladt til dem selv, men de bliver derimod mødt med smil og god service fra start til slut.

Efter en køretur på ca. 2 timer fra lufthavnen til reviret, var jeg nu tilbage ved jagthuset på Kizzekely. Dette jagthus har alt, hvad en jæger kan ønske sig under et ophold: 6 værelser med plads til 2 personer i hvert, udgang til dejlig terrasse med direkte udsigt over skoven og sø, dejligt badeværelse med brusekabine samt rigeligt med varmt vand til hjemkomst efter en god - måske kold - dag i skoven, personale i køkkenet til at lave det dejligste mad samt én opholdstue på 1. sal, der skaber hyggelige rammer for afslapning om aftenen.

Jeg har selv rejst på mange jagtrejser til udlandet, hvor jagt på de trofæbærende dyr har været det primære. Reguleringsjagt og pürsch på hundyr kan, efter min mening, være lige spændende og udfordrende, dog med en smule mangel på vegetation og dække, hvilket gør jagten udfordrende, hvis man ønsker at drive jagten som pürsch jagt.

Som ved mit første besøg, gjorde én jæger ved Kizzekely meget ud af at høre, hvordan jeg ønskede, jagten skulle forløbe. Alle muligheder fra lidt pürsch og anstandsjagt til kun pürsch eller ren jagt på anstand var muligt og helt op til mig selv - jeg valgte pürsch.

Under planlægningen med jægeren, om de kommende 3 dages jagt, fik jeg fortalt ham, at jeg ikke selv havde forventninger til antal skudt vildt eller, hvilke hundyr jeg ønskede at skyde. Jeg ønskede blot en jagt, hvor jeg kunne udnytte de muligheder, som fremkom i form af dåvildt, kronvildt og svin, da jeg ved, hvor ødelæggende forventninger kan være for rejsen, men ikke mindst én selv.

Reviret Kizzekely kan levere mange muligheder og oplevelser på specielt dåvildt, da bestanden er utrolig stor. Kronvildt er en del svære at komme i kontakt med, under pürsch om efteråret, pga. vegetation, men ikke umuligt - dog havde jeg ikke lykken med mig. Svin er forekommende, og når muligheden kommer, skal der handles effektivt, da de konstant er på farten og meget opmærksomme.

Der er ingen tvivl om, at de yderst professionelle jægere, som forvalter dette revir, har skabt særdeles gode forhold for vildtet, hvilket har medført store bestande. Etik og jagtmoral er helt i top, hvor afskydningen af bestanden foretages på bedste vis.

I forhold til det årlige antal af dyr som bestanden skal reduceres med, bliver der ikke gået på kompromis. Den ungarske jæger viskede nemlig til mig: ”då før kalv”, og de forendte i deres revir.

Under mit ophold prøvede jeg flere gange at se nærmere på nogle af de store marker på flere 100 HA, som var høstet for majs. Majsmarker er under væksten indhegnet med EL-tråde for at holde vildtet ude. Efter høsten bliver de nederste tråde fjernet, så vildtet får adgang til markerne frem til foråret, hvor der stadig er meget majs og hele kolber på jorden. Ikke unormalt at kunne se 100 – 200 stk. dåvildt gå rundt på markerne og esse.

Som jeg startede med at skrive, så var det ikke sidste gang, jeg besøgte dette dejlige revir. Jeg har nu oplevet dette revir i brunsten på kronhjort i september 2018, samt nu under mit ophold og jagt på hundyr i slutningen af november 2018.

Jagt, naturoplevelser samt personale på reviret giver så mange gode oplevelser, at det er svært ikke drømme sig tilbage, uanset om det er på den brølende kronhjort eller jagten på hundyr.

Alle har et budget for jagt, men har man et ønske om en jagt med naturoplevelser i særklasse til en meget overkommelig pris, kan jeg varmt anbefale en jagt på hundyr.

Jeg kan godt glæde mig over et godt trofæ, men jeg samler også på selve oplevelserne fra jagten og naturen. Under mit 3 dages ophold nedlagde jeg 8 stk. dåvildt og 2 grise.

Jagterne bød på mange muligheder, hvor jeg valgte at udnytte de bedste, som passede mig - alt dette med fuld forståelse fra jægere på Kizzekely.

På dette revir er der ingen, som presser nogle til at skyde. Tværtimod ønsker de, at gæsten får gode oplevelser og respekterer ønsker om jagtens forløb.

Dette revir henvender sig til alle unge såvel som ældre med ønske om en rolig jagt fra hochsitz, alm. pürsch i skoven til den meget krævende jagt på de mange højdedrag.

Med disse ord vil jeg igen sige tak til dig Henrik og Gamekeeper for at have leveret en super jagtrejse til mindste detalje. I har skabt rammerne til jagten, måske lidt hæld og ikke mindst hjælp fra jagtens gudinde, Diana, der har gjort, at denne jagtrejse blev en kæmpe oplevelse. Jeg ser frem til at planlægge endnu en rejse med jer igen i 2019.

De bedste jægerhilsner

Michael Kjær Nielsen

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

4 dage total

3 jagtdage

DKK  5.700
pr. person