Reguleringsjagt i Ungarn på rå og lam

Reguleringsjagt i Ungarn på rå og lam Nov 2022

Vores gode kunde Ragner fra Norge havde i længere tid ønsket en reguleringsjagt i Ungarn på rå og lam, hvor der kunne skydes mange.
Vi kontaktede derfor et af vores gode revirer i Ungarn, hvor de har virkeligt meget og stærkt råvildt. Reviret er et stort mark område der ligger ca. 3 t kørsel øst for Budapest, helt ovre mod den rumænske grænse. Der jages på virkeligt store landbrugsmarker, markerne er ofte over 100 ha, brudt af enkelte småskove og remisser, så virkelig en ideel råvildt biotop.
Der jages på 3 forskellige jagtrevirer og alle dage på forskellige områder.
På disse områder afskydes der årligt tilsammen over 500 stk. råvildt og reviret vil kun have erfarne og trænede riffelskytter der kan skyde rå/lam ud til omkr. 250 m, og kunden er der for at gøre arbejdet for revirets personale – derfor skydes der hovedsageligt fra bilen af, både for at være mest effektiv og for at få flest råer og lam afskudt på kortest tid.
Derfor er jagten baseret mere på skydning og ikke så meget pürsch og jagt, dette gør reviret sig umage for at fortælle og understrege, så dette er helt klart inden jagten bookes.
Ragner er 70 år og er tidl. 12 x norsk mester pistolskydning, så han er en erfaren skytte, som også har jaget med riffel hele livet.
Han beretter om virkeligt meget og stærkt råvildt på de ungarske revirer, han estimerer, at de på de 5 jagtdage har set noget over 1.000 stk. råvildt rundt på de enorme marker.
Ragner nedlagde i alt 139 råer/lam på de 5 jagtdage.
Vejret var godt og ingen vind, som er nødvendigt for at kunne skyde på disse afstande og opnå dette antal.
Han benyttede hjemme ladede kal. 6,5-06 med  130 grains Norma projektiler med en udgangshastighed på 945 m/sek. (Vo)
Af riffelkikkert sidder der en Swarowski 5-30 x 50 Z6I med ballistisk tårn på riflen.

Relaterede rejser

Se alle vores rejser

5 dage total

3 jagtdage

DKK  8.200
pr. person