50.000 hektar i Syd Frankrig

50.000 hektar i Syd Frankrig

Vi blev kontaktet af en fransk skytte der har et kæmpe revir på ca. 50.000 hektar i Syd Frankrig (mellem Toulouse – Bordeux) på dette kæmpe areal nedlægger han kun ca. 100 råbukke pr. år – det lød simpelthen for spændende til ikke at se nærmere på!

Så efter et telefonopkald og en hurtig beslutning tog vores agent på Sjælland Michael Skaubye afsted her slut aug. – som ikke er det optimale tidspunkt for råbukke jagten, da brunsten er ovre osv. – men det lykkedes alligevel Michael at nedlægge 3 bukke på 4 outings + han så 1 rigtigt stor buk (efter hans opfattelse en stor guldbuk, som han studerede i hans teleskop kikkert) og andre pæne bukke under hans korte besøg!

Der er nogle småting der lige skal pudses af før det spiller 100 % - og kunne blive et revir for både jægeren, der vil prøve kræfter med de franske bukke + evt. tage konen med på en forlænget weekend i det flotte og let kuperede Syd franske……

Læs Michaels egen ærlige beretning om turen:

Hjemme på det hyggelige hotel havde de sørget for mad på værelset inden jeg gik i kassen.. i øvrigt et super hyggeligt hotel med rigtig god mad.. helt perfekt fransk !!

Michael Tranekjær Skaubye

Hej Henrik

Så er jeg tilbage efter en hurtig tur i Frankrig. Turen bød på 4 outings fra søndag aften til tirsdag morgen.

Brunsten var slut og sidste uge havde været helt stille. Men allerede første aften vi flere dyr også et par gode bukke. De var desværre ude på den gode side af min grænse med en ellers rigtig god låneriffel med god optik. Men jeg havde ikke fået tid til et par testskud så de fik fred. Aftenen endte dog efter en længere pürsch i skovkanten med et roligt skud og en død seksender… en god start J

Hjemme på det hyggelige hotel havde de sørget for mad på værelset inden jeg gik i kassen.. i øvrigt et super hyggeligt hotel med rigtig god mad.. helt perfekt fransk !!

Næste morgen var der overskyet og derved meget mørkt så de første dyr var svære at spotte på markerne. Vi endte køreturen i et område med 12-13 synlige dyr heraf 2 meget gode bukke. En mindre men kraftig abnorm som dog hurtigt lugtede lunten samt en meget stor seksender. Den sidste havde dog intet kuglefang før den ramte de 300 meter så igen måtte jeg med bøjet hoved tilbage til bilen. Herfra kunne jeg så se den første buk gå mod skoven langt ude. Så efter en lidt vovet pursch og let løb over åben mark kunne jeg nedlægge et rigtigt fedt trofæ…

Nu var kvoten brugt på dette terræn ( 2 bukke på 1000 ha) så vi måtte afsted til det næste. Grundet varmen troede de ikke rigtigt på det mere da klokken nærmere sig 8… men vi så dog igen en håndfuld dyr og heraf 2 flotte seksendere hvoraf jeg havde mulighed for den ene på 125 meter. Desværre var der en nedhængende gren som lige præcis valgte at hænge foran bukken da han stoppede og sikrede mod os…

Så hjem til dejlig mad igen igen og en tur i poolen. Eftermiddagen gik med en lur, lidt arbejde og en køretur.

Om aftenen skiftede vi igen revir og fik denne gang ledsagelse af den lokale ”præsident” for jagtforeningen som vidste os rundt på terrænet. Vi endte i en solsikke mark i halvmørke hvor vi havde purschet os ind på endnu en abnorm buk med en flot høj seksender på højre stang og en lille gaffel på venstre.. den venstre stang havde så bare også en 10 cm lang øjensprosse…… så ingen tvivl i fingeren.. dog med den udgang at den rejste sig igen og løb ad h til…..  inden vi nåede alt for meget roderi var det blevet mørkt så hjem og vente..

Næste morgen ringede schweisshundemanden som boede 2 timer væk og sagde han var på vej..

Vi kørte lidt rundt og kiggede og så mange dyr men kun et par bukke. Den sidste endte sine dage efter en løbetur og en lille pursch.

Det var efter sidste buk jeg for alvor begyndte at tvivle på riflen idet denne også var skudt højt i ryggen. Dette var også tilfældet med de første to og jeg havde jo også en anskydning…. Jeg vidste jeg havde godt fat på den sidste hvor jeg med de første to fandt på en del undskyldninger i mit hoved.

Så efter at have brugt 2 timer med en bayersk vuf og en konklusion om et tapskud blev jeg squ noget bitter på mig selv…. Hvorfor havde jeg ikke insisteret på de obligatoriske testskud søndag ???

Tjaaa enden blev at jeg efter endt jagt kørte med ud og indskød riflen og kikkerten som ”efter sigende” var indskudt 2 dage før min ankomst…. Resultatet var 8-9 cm over på 100 m….

Så nu er jeg da sikker på at jeg aldrig mere gennemføre en jagt uden at skyde selv…

For det tog unægtelig en stor del af glæden ved at opleve et nyt jagtland som ellers husede nogle flotte bukke, god mad og et fantastisk landskab.

Men mon ikke jeg kan overtales til at prøve igen i brunsten hvor der er lidt mere gang i sagerne

Glæder mig til at få trofæerne hjem til minde om de fede oplevelser og forhåbentligt fortrænge den ene øv bøv ting…

Bedste hilsner

Michael Tranekjær Skaubye

Skovfoged