Henrik har været på partner besøg i Tyrkiet .....

Partner besøg i Tyrkiet

Henrik har været på partner besøg i Tyrkiet og nogle gange bliver man bare helt igennem positivt overrasket, både over jagten, landet og organisationen bag jagten – og det må vi sige at vi gjorde i dette tilfælde!
Vi var sammen med vores partner rundt at se på de enorme jagtområder til både keilerjagten og til bezoar ibexen, han har!
Selvom det er store ord, så tør vi godt vove at sige, at Tyrkiet har verdens bedste keilerjagt og at vi har den bedste partner på dette!
Vores partner har mange og rigtigt store jagtområder i Tyrkiet, sammenlagt har han over 300.000 hektar!
De bedste jagtområder for keilere er i det sydlige Tyrkiet, hvor jagtområderne er beliggende indenfor ca. 2-3 t fra Antalya og ingen jagtområder er under 20.000 hektar. Terrænerne er meget kuperet og der er bjerge helt op til 2.500 m.
Som tommelfingerregel siger man at keilerne er lidt større i længden på tænderne og lidt mindre af krop i det sydlige Tyrkiet - og ved Sinop/Sortehavet, hvor vores partner også har områder, er det lige omvendt!
Det er selve forberedelsen af jagten der afspejler resultatet af nedlagte keilere - og her går vores partner ikke på kompromis.
2-3 uger inden jægerne ankommer, starter de med at fodre med majs i jagtområderne hver dag, og der kan være op til 200 aktive foderpladser inden jagten påbegyndes. Så der køres ofte over 200 km på en fodertur og bruges flere tons majs + guiderne sidder ude mange aftener og iagttager, hvor de største keilere findes!
Forarbejdet er af stor nødvendighed for at få keilerne ud af de enorme tætte og bjergrige samt ufremkommelige områder!
Jagten påbegyndes ved ca. solnedgang og så 3-5 t frem, hvor man purscher frem til de forskellige foderpladser som guiden har udset til aftenens/nattens jagt. Det er rigtigt spændende pursch og vinden skal være rigtig og man skal pursche meget stille og forsigtigt frem - oftes er det skud fra skydestok på 50 - 100 m.
Er man først så tæt på at man kan høre keileren smaske i majsene og høre keileren skubber stenene rundt for at få alle majs med, så er spændingen intens og adrenalinen pumper hos både guiden og især jægeren - da det nu gælder om at afvente til keileren står rigtigt og er fri til et forsvarligt og sikkert skud!
Da der jages om natten og udenfor fuldmåne jages der med thermisk- eller nightvision sigte!
Man indkvarteres i mindre og hyggelige lokale hoteller der ligger nærmest jagtområderne!
Det er oftest små hoteller der ligger i bjergene og hvor man oplever Tyrkiets rare og service mindede kultur og dens fremragende madkultur!
Man medbringer egen riffel og det er ikke noget problem - Tyrkish Airlines som vi normalt bruger medbringer våben uden problemer - vores partner står i Antalya og tager i mod jer
Buejagt er også tilladt på keiler i Tyrkiet!
 
Når man mest jager om natten - sover man gerne lidt længere den næste dag og har derfor også tid til at gå ud at opleve den lokale kultur!
Når man er i Tyrkiet skal man give sig selv den oplevelse at gå til den lille lokale barber og sige at man gerne vil have “den store barbering” - dette indebærer barbering med gammeldags barberkniv i dejligt varmt skum, afbrænding af “gammelmands hår” på ører og i næse, nakke og arm massage - til den nette sum af ca. € 4
Keilerne der nedlægges i Tyrkiet regnes artsmæssig som de samme som nedlægges i f.eks. Polen, Ungarn og Rumænien og de opmåles ud fra samme CIC regler!
Vægten varierer meget og keilerne vejer lige fra 70 helt op til over 250 kg
Tænderne kan blive op til 25 - 28 cm for de største. Vi har indgået en garanti for store keilere, så nedlægges der keilere under 18 cm er de gratis og de indgår ikke i regnskabet!
Pakkerne sælges med hhv. 3 eller 5 eller 8 keilere inkl. - det er muligt at opgradere pakken undervejs og på jagten, hvis man har jagtheld og ønsker at nedlægge flere keilere end bestilt hjemmefra.
Der kan være op til 6 - 8 jægere på individuel jagt 1:1
Vi glæder os rigtigt meget til at sende jægere til Tyrkiet på jagt på både store keilere og bezoar ibex fremtiden!
Kontakt os for at høre mere om keilerjagten i Tyrkiet!
Henrik Mortensen: Tlf.: 2193 6369 – Email: hm@gamekeeper.dk

Selvom det er store ord, så tør vi godt vove at sige Tyrkiet har verdens bedste keilerjagt...

Henrik Mortensen