Store Sikahjorte i Tjekkiet

Store Sikahjorte i Tjekkiet

Erik og Lars ønskede at nedlægge en stor og flot sikahjort og efter nogle gode samtaler og forskellige tilbud blev vi enige om at Tjekkiet var det helt rigtige land og revir, hvor deres ønsker kunne indfries!
Begge nedlagde hver en meget flot medalje sikahjort på vores fremragende revir i Tjekkiet og Erik har efterfølgende beskrevet turen:

Vi startede pürschen ved 7 tiden og der gik ikke lang tid før jeg hørte de første hjorte ”fløjte”. Jeg så flere hjorte af varierende størrelse og lidt før kl. 8 fik vi øje på en flot hjort.

Erik Nordgren

Denne gang gik turen, som vi havde bestilt hos Gamekeeper, til statsreviret Sprawa som ligger i det nordlige Tjekkiet, ca. 50 km vest for Prag.

Vi kørte fra Nyborg, den 2. oktober og vi ankom sidst på eftermiddagen og blev efter nogle udfordringer indkvarteret i nogle gode værelser. (vi fik at vide at der ikke var bestilt værelser til os) Det var indkvartering incl. morgenmad. Øvrig forplejning var for egen regning.
Vi skulle jage sikahjort den 3. og 4. oktober og så hjem igen den 5. oktober.
Vi mødte vores jagtførere kl. 6:30 mandag morgen, fik vi en snak om, hvordan jagten skulle forløbe og hvad størrelse hjort vi ville skyde.
Jagten var særdeles velorganiseret og alle jagtlige forventninger blev indfriet.
Vi startede pürschen ved 7 tiden og der gik ikke lang tid før jeg hørte de første hjorte ”fløjte”. Jeg så flere hjorte af varierende størrelse og lidt før kl. 8 fik vi øje på en flot hjort. Vi sneg os langsomt tættere på. Hjorten så os og begyndte at gå. Vi fulgte efter i god vind.
Vi kom ind på skudafstand og i dækning af et stort træ studerede jagtføreren hjorten længe og til sidst gav han tilladelse til at skyde.
Jeg kom i position og fik skudt kl. 8:07 Afstanden var 110 meter. Jeg ramte præcist midt på bladet på højre skulder. Den tegnede perfekt for kuglen, sprang op i luften og løb. Den forendte efter 30-40 meter. Da den stod temmelig skråt for, gik kuglen ud ca. midt på dyret på modsat side.
Hjorten vejede 61 kg. brækket og blev vurderet til at være 9 år gammel. Den blev opmålt til 254,6 point.
Min jagtkammerat skød en flot hjort kl. 19 om aftenen. Også en gammel hjort der blev opmålt til 252,8 point.
Mandag aften skulle vores succes selvfølgelig fejres med god mad og Tjekkisk øl. Men sådan skulle det desværre ikke gå.
Vi var hjemme fra jagt ca. kl. 20, skiftede tøj og gik til restauranten kl. 20:15.
Vi fik at vide at køkkenet lukkede kl. 20. Vi var ikke informeret om dette.
Vi måtte gå sultne i seng. Det var nedtur.

Vi lavede protokol tirsdag, så vi var klar til hjemrejse onsdag morgen. Begge hjorte blev leveret perfekt afkogte, med opmålingsskemaer og medaljer.
Det var en god jagtrejse med mange jagtoplevelser foruden de gode sikahjorte, vi fik nedlagt.
Det kan bestemt anbefales.

Med jægerhilsen

Erik Nordgren
PS: Har efterfølgende hørt noget om, at man vil bruge en anden indkvartering fremover.