Jagt på kanten i New Zealand

Jagt på kanten i New Zealand

Vi har fået en rigtig dejlig beretning fra Ejvind Holm 67 år - der har været  på hans livs jagtrejse med os i New Zealand, en jagtrejse han selv kalder "jagt på kanten". Se de dejlige billeder og læs hans egen beretning fra turen!

New Zealand jagt – Mit livs totalplevelse – en tur "på kanten " med Gamekeeper!

Den tilfredsstillelse når jagten lykkes efter de strabadser er nok også det ultimative, jeg har oplevet som jæger!

Ejvind Holm

En rigtig jagttur til New Zealand har i flere år spøgt i min fantasi , men altid endt med de sædvanlige invendinger : For langt væk - for dyrt – du er for gammel – osv.- Men da Gamekeepers New Zealand ekspert, Jakob Larsen, søgte en rejsemakker/jagtkammerat til første halvdel af juni i år blev fantasien for alvor tændt!Og dermed billetten bestilt. ( Christchurch på sydøen ).

Målet for jagten var 1 tahrbull og 1 gemse buk på 6 jagtdage, og det lykkedes på 4 dage takket være god planlægning – SUPER guidning af Jakob – samt også generelt fint vejr . Men det var en oplevelse på " kanten "!!! Af : min fysiske formåen ( selvom jeg synes den er rimelig ) –bogstaveligt på kanten af klipper og kløfter med dybe afgrunde – mine skydefærdigheder: ( Tahr 340 m : svedende – pustende – dårlig sigt – fremmed riffel og kikkert – dårlig skydestilling ) det var ud over mine evner !! Heldigvis lykkedes det så dagen efter at nedlægge en pæn bull-tahr på 250m´s afstand.

Med en dags tiltrængt hvile til benene og transport/ sightseeing gennem Arthur´s pass kom vi så til vestkysten og Fox Glacier, hvor vi blev helikopter løftet op i ca. 1100 m´s højde for at slå lejr og være klar tidlig næste morgen. Der var ikke mange gemser i det område, men ved solnedgang kom der heldigvis en pæn buk ud af en kløft 200 m. nede/ude 35-40gr. nedad, som så endte i en kløft med en pæn bladkugle.

Den tilfredsstillelse når jagten lykkes efter de strabadser er nok også det ultimative, jeg har oplevet som jæger ! Jakob er en super jagtfører, adræt og udholdende og med erfaringen i at spotte vildtet på lange afstande – dertil en fantastisk kammerat med god forståelse for en seniors begrænsninger! Til understregning af den anbefaling vil jeg bare sige: at hvis penge ikke var en begrænsende faktor, Ja – så ville jeg gøre det igen! – (med bedre forberedelse : 3mdr intensiv skiaerobic – samt grundig skydetræning på lange hold )