Henriks grp. tur i Rumænien

Henriks grp. tur i Rumænien maj 2024

Så er vi kommet retur igen fra Rumænien – og hvilken bukkejagt vi har oplevet på kun 3 dage!!!
Rumænien er virkeligt landet, hvis man vil nedlægge store kapitale bukke der både har størrelsen og alderen til at blive nedlagt!
Jeg har ikke tidl. set råvildt revirer i hele Europa, der har en så stærk bestand af store bukke og som afskyder bukkene så nænsomt og selektivt, som de gør på dette revir.
Reviret er på i alt 220.000 hektar og sammenhængende, der er 24 gamekeepers/skytter ansat, som hver råder over knap 10.000 hektar hver.
Der nedlægges årligt ca. 290 bukke samt det samme antal råer/lam – dvs. ca. 550 stk. råvildt årligt
Bukkene, der nedlægges, er en blanding af medalje bukke og selektions bukke. Bukkene, der nedlægges, er som regel 6 år og opefter, og hvis det ikke er en medalje buk på dette tidspunkt, er det ofte en selektionsbuk, der ikke bliver større og som er på retur.
Vi så rigtigt mange gode og lovende bukke, også over 100 CIC point og fik ofte at vide “no, it's a future buck and too young” og kun dejligt, og derfor ikke tilfældigt, at de hvert år leverer bukke fra allerøverste hylde.
Største buk nedlagt på reviret var på 775 gram netto
Råvildtet står ikke så tæt som på nogle revirer i f.eks. Polen, men terrænet og biotopen er som skabt til den perfekte råvildt biotop. Man skulle tro det var en herregårdsskytte + en landskabs arkitekt, der havde sat sig sammen og forsøgt at skabe det flotteste landskab og biotop til råvildt.
Det er små marker på ca. 20 hektar med forskellige afgrøder, lige fra lucerne, kløver, hvede, rug, solsikke, majs samt græs enge og brakmarker, disse er brudt af naturlige små skove og remisser af bl.a. tjørn, slåen, eg, bøg og alt fordelt på et blødt rullende landskab, virkeligt en fryd for øjet, set ud fra et vildt og natur perspektiv.
Vi havde nogle dejlige dage med bukkejagt + krydret med lidt turisme med bl.a. en vinsmagning på den lokale slot/borg sammen med god gourmet mad.
Gruppen nedlagde i alt: 3 guldmedaljer, 2 sølvmedaljer og 1 bronze og 1 buk under bronze. Så det er virkeligt et revir, som leverer varen år efter år. Vi har allerede booket de bedste områder til en ny grp. tur i perioden 1. – 4. maj 2025, hvor der bliver plads til max. 8 jægere, så er du interesseret i at nedlægge dit livs buk + andre ældre og mindre bukke, så har du muligheden for at tage med på turen i maj 2025.
Hilsen
/Henrik

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

4 dage total

3 jagtdage

DKK  12.650
pr. person