Gruppetur til Kasakhstan

Gruppetur til Kasakhstan

Vi er nu hjemvendt fra en fantastisk grp. tur til Kasakhstan efter Ibex.

Det er en laaang tur derud og Kasakhstan er et rigtigt stort land – 2,7 mill. km2 – faktisk ligeså stort som hele Europa.

Vi jagede i den Dschungariske bjergkæde der er 800 km lang og 80 km bred og grænser direkte op til Kina, dvs. i den SØ hjørne af Kasakhstan, bjergkæden er kendt for nok den tætteste bestand af Mid. Asian Ibex og tilmed nogle store eksemplarer!

Rejsen derud foregik med fly fra Billund – Frankfurt – Almaty, vi blev afhentet i lufthavnen af tolk og personale fra base campen og så kører man i minibus ca. 9 t - skifter til militært køretøj og kører ca. 2½ t op i bjergene til man kommer til base campen, som er meget komfortabel med egen hytte, sauna + bad, og spise afdeling.

Dagen efter kører man i militært køretøj yderligere ca. 2½ t op i bjergene til jagt campen der ligger i ca. 3.000 m højde, inden da sorterer man i sin bagage og medbringer kun det allernødvendigste bagage + riffel, da man de næste 3 – 6 dage rider rundt på hest med alt ens oppakning. Efter testskud med riffel, pakkes hestene og der følger 1 chefguide + 1 assistent med til hver jæger, med alt bagage + telte og proviant til de næste 3 – 6 dages jagt
– alt efter hvor hurtig man har succes til at nedlægge ens ønskede trofæ.

Man behøver ikke at være nogen habil rytter, men nogle ridetimer inden afrejse kan anbefales, da man sidder mange timer hver dag på hesten og nogle dage rider man 30 - 40 km, når man skifter spike camp og det er
ofte i meget kuperet terræn og det er utroligt så sikkert hestene kan færdes på stejle og stenede skråninger! Under jagten lever man i medbragt spike camp og føden består af tørt brød, dåsesardiner, dåsemakrel, småkager, the/kaffe. Nogle aftener koges der pasta og steges pølse + løg – når en Ibex nedlægges nydes ryg filletten om aftenen. Man bader og soignerer sig i de små vandløb man slår spike camp op ved.

Udover masser af Ibex – vil tro jeg observerede ca. 300 stk. på de 5 dages jagt – så gruppen også Maralhjorte, ulve + en del spor af bjørn, vildsvin og i sjældne tilfælde sneleopard.

Der blev nedlagt Ibex i flere ønskede størrelser mindste var 111 cm og største var 132 cm.

Skudafstanden kan være lang og varierede fra 220 – 290 m.

Terrænet er velegnet til jægeren der har en lille bjergjæger i maven og vil prøve kræfter med denne udfordrende form for jagt - man behøver ikke være marathon løber og et fysisk pragt eksemplar, men det kræver dog en
vis fysisk formåen.

Nyd billederne fra turen – men som så mange andre ting, det er svært at beskrive og skal bare opleves............

ønsker du yderligere inf. omkring jagt på Ibex i Kasakhstan
kontakt venligst Henrik – han var med på denne tur!"

Bookning for 2014 – "vi laver ikke en decideret gruppe tur – men vi har flere enk. personer, der gerne rejser med andre – så tøv ikke med at kontakte os!"

Udover masser af Ibex – vil tro jeg observerede ca. 300 stk. på de 5 dages jagt – så gruppen også Maralhjorte, ulve + en del spor af bjørn, vildsvin og i sjældne tilfælde sneleopard.

Henrik Mortensen