Gemsejagt i Rumænien

Gemsejagt i Rumænien

Hvis du går med en lille bjergjæger i maven - så er Rumænien et godt bud på at leve denne lille drøm ud - vi har en kunde der lige er hjemvendt fra dette fantastiske land, hvor han jagede gemser på tinderne og fulgte successen op med en keiler i lavlandet!

Vi bevægede os tilbage til en nærliggende hyrdehytte hvor vi skinnede gemsen, og senere stegte køllen som bøffer på bål, skyllet ned med slivovits og hjemmelavet lokal vin. Pragtfuldt!

Hej Henrik

Så er jeg kommet hjem fra en fantastisk tur til Rumænien, der bød på storslået natur, primitive forhold, hård jagt og store oplevelser.

Jeg blev mødt af Gamekeepers rumænske agent Emil i Sibiu lufthavn, hvorefter vi kørte de tre timers kørsel til reviret i den vestlige del af Karpaterbjergkæden. Det var en flot køretur hvor vi kunne se naturen lidt an, denne er mere storslået og varierende end jeg havde troet. Vi ankom til et hyggeligt pensionat hvor vi blev indlogeret, i hvert vores gode værelse, med balkon og udsigt til bjergene. På hotellet var der rigeligt med mad og kolde øl, hvilket vi benyttede os af de efterfølgende dage... anden dagen blev vi hentet af den lokale guide, der havde været fårehyrde siden 4 års alderen, og bedre guide finder man ikke! Han kunne straks se noget der ikke passede ind i landskabet på lang afstand, og jeg skulle senere finde ud af at han også havde en stærk ryg. Vi kørte så langt op i bjergene vi kunne, og fortsatte til fods herfra. Efter 3 timers tid i højt tempo i bjergene så vi et par gemser, men de havde set os på lang afstand og smuttede inden vi kunne komme i en god position af dem. Vi fortsatte og så 4-5 gemser løbe på tværs af samme dal. Det er fascinerende at se disse dyr med legende lethed og elegance, tilbagelægge afstande på få minutter der ville tage mennesker flere timer! Det er virkelig jagt uden foræringer, hvor man jager på vildtet præmisser. Ca. i midten af dalen spottede vi pludselig 2 gemser på en bjergskråning 300 meter væk. Vi bevægede os op på en lille bakketop og fandt en god position hvorfra vi kunne observere dem. Den ene lagde sig på en lille hylde, den anden græssede lidt bagved, jeg observerede den der lå ned og bedømte den til at være en fin gemse, og den ville jeg gerne skyde. Efter at have observeret den i 20 minutter rejste den sig op, jeg spurgte om jeg måtte skyde og fik lov. Afstanden havde jeg målt til 223 meter med min afstandsmåler, og min riffel var indskudt på 200 meter. Jeg skød og kunne se den var godt ramt, den gik lidt rundt og tumlede så ned af hylden. Vi kom over og kunne konstatere at opsatser ikke var blevet beskadiget af faldet fra bjerghylden. En kort, men meget tyk opsats der senere blev opmålt til 90 point. Guiden stoppede gemsen ned i en lærredssæk, og bandt den sammen med et par nylonsnore han kunne bruge som rygsækstropper!! Vi bevægede os tilbage til en nærliggende hyrdehytte hvor vi skinnede gemsen, og senere stegte køllen som bøffer på bål, skyllet ned med slivovits og hjemmelavet lokal vin. Pragtfuldt!

De sidste par dage blev brugt på vildsvinejagt, hvor jeg skød en god Keiler på 90 kg med 15,3 cm tænder på sidste aften.

Hilsen en glad jæger, der glæder sig til at få det skuldermonterede trofæ hjem på væggen!!

Relaterede rejser

Se alle vores rejser

5 dage total

3 jagtdage

DKK  8.300
pr. person