Duejagt i England

Duejagt i England

Jens, Henrik og Poul er hvert år med Gamekeeper på duejagt i England og på samme revir og tidspunkt. De er erfarne duejægere og ved om nogen anden, at selvom de er på samme revir på og samme tidspunkt år efter år kan både vejr, afgrøder og resultater variere fra år til år. I følgende beskrivelse giver de et ganske godt indblik det:

Som sædvanligt gjorde skytten et stort arbejde med at finde duerne og deres trækruter, og selvom det sætter ens tålmodighed på prøve, at køre fra den ene mark til den anden, giver det oftest gevinst.

Jens, Henrik og Poul

Hej Henrik
Hjemvendt fra vores tur til England efter duer kommer her en kort beretning.
Da vi ankom til reviret fik vi at vide, at duerne de sidste par uger havde været noget livlige, og ikke så villige til at slå på lokkerne. Dette kombineret med, at rapsstubben var lidt “gammel”, og at mange korn & ærtemarker ikke var høstet endnu, gjorde at vi ikke skulle sætte forventningerne for højt. Ind imellem var duerne da også svære at finde, men det lykkedes for det meste alligevel.

I løbet af vores 4 jagtdage viste det sig, som “lovet”, at duerne ikke var så vilde med lokkerne, enkelte gange lykkedes det dog. Omvendt gav de overflyvende duer, og den til tider friske vind, udfordrende skydning med duer i alle retninger og højder. Som det ses på vores resultat krøb vi alle 3 over 2 skud / leveret due. Det er vist ikke sket før.

Jens     191 duer i 403 skud (2,10 skud / due)
Henrik 219 duer i 502 skud (2,29 skud / due)
Poul     211 duer i 450 skud (2,13 skud / due)

Igen i år var vi heldige med vejret, kun et par byger kom forbi. De var dog så lette, at regntøjet aldrig kom ud af rygsækken.

Som sædvanligt gjorde skytten et stort arbejde med at finde duerne og deres trækruter, og selvom det sætter ens tålmodighed på prøve, at køre fra den ene mark til den anden, giver det oftest gevinst. Hellere 5 timer på en mark med duer, end 8 timer på en uden duer.

Samlet set en god tur, og der ses med forventning frem til turen igen i 2017

Med venlig hilsen
Jens
Henrik
Poul