8 jægere, 48 vildsvin - heraf 12 keilere...

Drivjagt Rumænien

Michael Skaubye – Gamekeepers agent på Sjælland, var i Rumænien med et hold fra Sjælland på drivjagt, holdet har været på drivjagt i mange forskellige lande tidligere, men det var første gang de skulle prøve kræfter med de rumænske vildsvin – som generelt er noget større i krop, vægt og tænder end f.eks. i Polen og Ungarn

Turen blev en succes og de kun 8 jægere nedlagde 48 vildsvin på 3 jagtdage, hvoraf 12 stk. var keilere og oppe i den store ende (ingen ekstra tillæg fo

der blev i denne såt skudt 2 af de helt store keilere på +200kg samt en håndfuld blandede.

Hej Henrik

Så er vi retur efter en super oplevelse på drivjagt i Rumænien.

Forventningerne var store da vi drog afsted. Mange talte om de store keilere der fandtes i rumæniens skove og nu var vi på vej….

Rejsen derned gik fint  og vi blev hentet af agenten i lufthavnen. Vi kom fint frem til vores lille Pension midt i reviret. Et dejligt sted med super service og forplejning.

Af forskellige årsager var vi nede på 8 mand og vi havde lovet min 10. Dette gav lidt skæve smil da vi skulle drive nogle store såter og de var bange for at have for store huller i skyttekæden.

Vi lovede at vi nok skulle give den gas ?

Den første dag blev vi, fulde af forventninger hentet om morgenen, og efter en kort køretur stod vi nu i skoven og kunne høre driverne langt ude i horisonten… der var mange og de gav den gas.

Der var godt med grise i såten men de fandt hullerne og stak af.. i hvert fald nogle af dem.. vi havde skudt en del, også store grise så spændingen var stor da såten var ovre og grisene skulle inspiceres.

Stor var skuffelsen hos de af os der alle havde skudt en so - men det er jo svært at gøre om….

Dagens sidste såt var næsten tom og gav ingen gris men dette ødelagde ikke humøret da vi havde haft ild i røret. Selvfølgelig med den evindelige undtagelse om en enkelt eller to som ikke havde set eller skudt til noget som helst…. Dagen havde budt på 3 såter i et let bølgende landskab med såter i skoven og ude på nogle overdrev.

På anden dagen havde de varslet en meget lang første såt hvor vi stod på nogle rigtigt stejle skråningen med skud på over 45 grader. Der var ikke mange grise hjemme men en håndfuld fik vi da….

Næste såt var ligeledes med nogle stejle skud og der var virkeligt gang i butikken og såten var ligeledes lang så vi nåede kun de 2 den dag. Claus drømte om at skyde en stor keiler og få den hovedmonteret. Med et skud frontalt i hovedet på 6 m afstand var den i hus og der blev lidt arbejde til konservatoren ?

Vi havde haft gang i den og der var leveret en håndfuld dejligt store keilere og et par lidt for store søer…. Glenn Skød sin første gris med meget store bisser. Så det blev en lang parade ?

Dagen havde været virkelig fed med nogle super poster og skud i svære vinkler men vi kunne godt have ønsket os en såt mere.

Sidste dag havde de skruet op for blusset og der var ingen grænser for hvor mange grise vi skulle høvle denne dag!!!! Så vi var noget spændte da vi drog afsted i et mindre snevejr….

Første såt var i en bøgehøjskov som vi kender den hjemmefra. Man kunne se langt og høre driverne langt ude…. Det var meget spændende og der var også mange grise i såten. Der blev skudt godt men der var desværre en del grise der passerede lidt langt ude da de igen havde fundet hullerne….. der blev i denne såt skudt 2 af de helt store keilere på +200kg samt en håndfuld blandede.

Den næste såt var vild. Der var mange grise og der blev skudt hele vejen rundt. Det var noget tættere skov så det var hurtige skud så statistikken fik et knæk opad men vi havde set og skudt en del.

Sidste såt var i snestorm i åbent land så grisebasserne var kun lige ude og vende så det lykkedes ikke rigtigt… vi fik 2 men til gengæld var det nogle kæmpe søer som begge gav en ordentlig bøde ?

 

Den sidste aften var der fest i gaden og live musik med nogle lokale sigøjnere der gav den gas på violiner…. Ikke lige hver dag vi oplever dette (og det er nok meget godt for ørerne?)

 

Turen hjem gik fint og tænderne er kommet hjem - så det var hurtig ekspedition.

 

Tror squ vi napper en tur mere til næste år ?

 

Bedste hilsner fra hele holdet…..

 

/Michael Tranekjær Skaubye

Skovfoged