Carolines første 7 bukke i Polen

Carolines første 7 bukke i Polen maj 2019

Caroline var en tur med Henrik Blas i Polen i maj, hvor det lykkedes for hende at skyde sine 7 første bukke - se Henriks beretning her...

”Caroline har ikke talt om andet hele ugen: det har været en helt fantastisk oplevelse...”

Henrik Blas Simonsen

Mit navn er Henrik Blas Simonsen og Jeg har gået på jagt hele mit liv og igennem de sidste 20 år har jeg været på en del jagter i udlandet, hvor specielt vildsvine- og bukke- jagten for mig er noget helt specielt. Ofte er jeg udenlands på bukkejagt 2 til 3 gange om året og de seneste 3 år har jeg, med meget stor succes, rejst med Buhl Jagtrejser til et revir som tilhører den polske jagtklub Jelen Huntingklub (Jelen betyder Hjort på Polsk), så da en god jagtkammerat i efteråret 2018 spurgte om jeg vil hjælpe med at arrangere en fødselsdagsgave til hans datter som er jæger, men aldrig har skudt buk, anbefalede jeg ham en rejse med Buhl Jagtrejser til før nævnte revir. Og denne beretning er fra denne tur.

Da jeg og nogle kammerater som tradition hvert år tager med Buhl Jagtrejser til Jelen på præmiere bukkejagten, lavede jeg en aftale med min gode jagtkammerat om at ham og datteren skulle tage af sted til selvsamme revir lidt senere nemlig fredag den 24. maj.

Jagtkammeraten og hans datter ville skyde 5 bukke hver, hvorfor jeg anbefalede de nøjes med 3 outings med mulighed for forlængelse, så vi lave en aftale med Buhl Jagtrejser om at forlænge rejsen på stedet såfremt de ikke havde skudt nok, Buhl Jagtrejser var meget hjælpsomme og fik aftalen igennem med Julen huntingklub.

Den 24. maj mødes jeg og en anden jagtkammerat med far og datter ved vores fællesjagthytte i danmark, forventningerne var tårnhøje ligeså med humøret da vi triller afsted mod Terrasa Dudka hvor vi skal bo. Trods lidt vejarbejde var vi fremme allerede 14:30 hvilket giver os mulighed for, at pakke ud inden vi skal mødes med den Polske guide kl. 15:00, efter alt det formelle var vel overstået, blev der serveret rigtig lækker polsk mad i rigelig mængder. Til jer der ikke har været på stedet, så er Terrasa Dudka et virkelig  autentisk Polsk Bed and Breakfast, som drives af mand og kone, med lidt hjælp fra deres datter der modsat forældrene kan en lillebitte smule engelsk.

5 mand fra Jelen Huntingklub møder op klokken 18:00 hvor Jan som er præsident for Jelen Huntingklub byder os velkommen, jeg er jo kommet på reviret igennem flere år så stemningen er naturligvis kammeratlig, afslappet men også meget professional med stor respekt for jagtens håndværk. Da Jan hører at Caroline, som datteren hedder, aldrig har skudt buk, beslutte han af det er ham selv der skal være guide for hende. Jeg har aldrig selv være med Præsidenten Jan ude på jagt, men derimod med flere af de andre som alle er meget dygtige jæger.

Afgang på jagt 18:45, jeg har jo været nede på præmierejagten, så havde allerede skudt rigeligt, hvorfor jeg tager med Præsidenten Jan og Caroline afsted, allerede kl. ca. 18:55 køre vi ind på en lille eng, hvor der står en del råer og dårligt er vi kommet ude af bilen, før den første buk viser sig en rigtig flot seksender, Jan vurdere den dog for at være under 5 år hvorfor den ikke må skydes (Jelen Huntingklub har et meget højt morals og etisk kodeks og vil ikke have skudt unge bukke, da de ved at det først er når bukken er over 5 år, man kender bukkens potentiale) Tilbage i bilen og ud på en ny eng, tydeligt da vi ankommer til engen, at Jan ved der går en rigtig god buk på denne eng som ligger ned til en kæmpe stor mose, og efter en længere pürch ankommer vi til et flot Jagttårn med plads til 3 personer, efter at Jan, Caroline og jeg er kommet godt til rette går i tårnet går der ikke længe for det første dyr kommer til syne, herefter endnu et, så træder en stor Kejler frem denne forsvinder dog hurtigt igen, mens vi sidder og kigge rundt fornemmer jeg godt Caroline begynder at bliver lidt utålmodig, jeg beroliger hende med at de er så dygtige her i Jelen Huntingklub, at hvis de sidder i et tårn så kommer der 100% sikkert en buk. Der går da heler ikke mere en 3 minutter så træder der en flot høj seksender ind på scenen, men endnu engang vurderes den for ung, 5 minutter senere spotter Caroline en buk, sejt gjort når man sidder i tårn med 2 erfarende jæger, Jan giver ok til, at bukke må skydes, men da bukken jagter en rå frem og tilbage på engen er det ikke nemt at komme til skud, rå og bukker kommer på et tidspunkt springende helt op forbi tårnet, og om det er fært eller hvad det er, ja så aner bukken uråd og løber ud på ca. 70 meter hvor den stiller sig med siden til. Bukkefeberen får for alvor tag i Caroline og trods fastanlæg er det svært for hende at få ro på til at kunne give et forsvarligt skud, tiden snegler sig afsted men bukke vælger at blive stående, og endelig for Caroline styr på nerverne og giver bukken en perfekt bladkugle, bukken falder på pletten og Caroline har endelig skudt hendes første buk.

Jan brækker bukken og henter bilen, og så drager vi videre mod nye eventyrer, 10 minutter senere er vi retur ved den første eng, hvor den buk som Jan viste gik der stod ude, så ud af bilen en meget kort pürch op med Viberflex skydestokken, Caroline ligger riffel op i skydestokken og siger ” den står jo med fronten mod os, men efter jeg har overbevist Caroline om, at hun sagtens kan skyde den forfra på bringen, lever Caroline et perfekt skud på bringen og bukken falder på pletten, skuddet kan ses HER

Klokken er nu 21:15 og med en aftale om at vi mødes på Teressa Dudak ca. kl. 21:30 køre vi mod Teressa Dudka, lige overfor indkørslen til Teressa Dudka, så jeg og en Polsk jægtføre en rigtig flot buk weekenden før, hvor jeg har neden med den sædvanlige gruppe, og Jan vælger at dreje ind af en markvej til venstre frem for at køre til højre ad indkørslen, efter ca. 400 meter stopper han bilen og vi pürcher frem til en lille remisse, mens vi står ved remissen ser Jan bukken meget langt væk, han spørge Caroline om hun kan klare skuddet, hvilket hun nikke ja til, selv kan jeg kun se skikkelsen af 2 dyr meget langt væk i tusmørket, Jan sætter skydestokken op, Caroline ligger riflen på plads og skyder, bukken går, ifølge jan, ned i knaldet.

Jan går tilbage for at hente bilen, mens Caroline og jeg begynder at gå frem mod skudstedet, 100 meter derfra ser Caroline et dyr springe og da jeg spørg om det var råen, svare hun jeg tror det var bukken, da Jan efterfølgende kommer med bilen begynder vi at lede efter bukken, men da vi ikke kan finde den, henter Jan sin Bayerske vildtsporhund i bilen, og hunden er straks på sporet af bukken som den finder blot 75 meter inde i noget højt korn, hunden holder bukken fast til vi kommer frem og kan af fange den. Nu havde Caroline efter blot knap 3 timers jagt leveret 3 bukke, hvor specielt den sidste var et trofæ i topklassen.

Efter at bukken er brækket køre vi de 500 meter retur til Teressa Dudka, hvor de andre jægere er ankommet med dagens udbytte, Carolines far har leveret 2 rigtig finde bukke, mens 4 mand i bilen derned havde leveret 1 enkelt buk, men også skudt forbi til en rigtig flot buk. Efter en kortparade er det ind til et veldækket bord som Fruen af Teressa Dudka har stået for med lækre pølser, kødpålæg og brød. Mens vi spiser, kommer husbonden med små glas og hjemmebrændt, alt imens Caroline fortæller om aftens oplevelser, en fortælling som vare meget længere end natmaden og den flaske hjemmebrændt som var stillet frem, vi må derfor trækkes os op på værelserne til Gin og Tonic samt resten af historien.

Vækkeuret ringer 04:15 Terrasa Dudka har stillet brød og pålæg i det lille køkken ved værelserne, hvor vi også kan lave kaffe, efter et let morgenmåltid mødes vi med jagtguiderne kl. 04:45, denne morgen vælger jeg at tage med ham som skød forbi aften før, mens Caroline og Præsidenten igen tager afsted sammen igen. Denne morgen levere Caroline yderligere 2 rigtig flotte bukke, og har således skudt kvoten som far havde givet hende i fødselsdagsgave, men findes der noget smukkere end en fars kærlighed, så allerede under morgenmaden, giver min jagtkammerat sin datter lov til at skyde yderligere 2 bukke om aften. Jeg spørger forsigtigt om, vi skal forlænge turen eller om jeg skal fortælle guiderne at vi slutter efter i aften. Min Jagtkammerat griner og siger ”troede det var løgn da du fortalte om reviret, men det er jo helt sindssygt, specielt når i lige weekenden før har skudt knap 40 bukke hernede, vi tager hjem søndag morgen som du foreslog”

Om aftenen lever Caroline igen 2 bukke og bliver turens jagtkonge, ikke nok med at Caroline har skudt flest bukke, så har hun også skudt den største. Og her en uge efter hjemkomst modtog jeg følgende i en mail fra min jagtkammerat, ”Caroline har ikke talt om andet hele ugen: det har været en helt fantastisk oplevelse”

Dejligt befriende når man takker jeg til udfordringen om, at hjælpe med at give en jagtkammerats datter en uforglemmelig oplevelse, at alt lykkes til punkt og prikke og Caroline således har fået en oplevelse hun aldrig glemmer. Så stor tak til Buhl Jagtrejser og Jelen Huntingklub, for at hjælpe med at levere endnu en jagttur som overstiger alles forventninger.

Knæk og Bræk Henrik

Se kort videoclip HER