Bukkejagt i Sydengland

Bukkejagt i Sydengland August 2023

Preben, Else, Jan & Birgitte skulle på bukkejagt i Sydengland ved Paul for 2 år siden, men flere ting gjorde at de ikke kunne komme afsted og endelig i år kunne de indfri deres længe ventede jagttur. De har tidligere været hos Paul, så de glædede sig til et gensyn med Paul og hans kone og alle omgivelserne.
Læs her Prebens fantastiske og spændende jagt:

"En super og fantastisk oplevelse i England igen..."

Hej Ulla
Her er lidt historie fra vores oplevelse hos Paul i England. Alle ture og oplevelser er gjort sammen med min kone, som er tredje hjul på jagterne.
Generelt vil jeg sige om jagterne hos Paul, at der er MEGET styr på tingene og du ved altid, hvad du skal på jagt efter og mindre bukke gemmes og der skydes ikke på den første buk, man møder.
Det er 3. gang vi er hos Paul i England 2023 – 2019 - 2013
Første jagt aften kommer vi ud til et spændende område med skov nede i en dal, enge på den ene side og hvede og hestebønner på den anden.Vi parker bilen ved vejen og går ned langs et levende hegn. Kommer ikke langt, før de første dyr kommer til syne. Då med kalv og ung hjort fra sidste år og endnu en då kommer til syne. Ved modsatte hegn står der en rå og en mere kommer til syne. Rob oplyser, at bukken, som vi går efter, er set i det område, hvor råen står.  Vi venter og ser om der sker noget. Vi venter i ca. 20 min og der sker ikke noget og det begynder at regne. Vi beslutter os at gå ned i skoven og pyrscher lidt rundt. På vej derned støder vi ind i en rå og en buk, som er nysgerrige og kommer ind på 5 meter, før de vender om og stikker af. Vi ser flere råer og en lille spids buk på vores tur rundt i skoven. Vi vender tilbage til marken med hestebønner for at se, om bukken, som vi går efter, er kommet frem. Men her er den ca. 400 m væk og står i hestebønnerne og kan kun se hals og hoved på ham. Prøver at kalde ham til os, men det lykkedes ikke, vi beslutter at slutte, da det er blevet lukketid og regnen er taget til.
Næste morgen vender vi tilbage og parker bilen samme sted og går ned langs det levende hegn, men efter 200 m, ser vi bukken og går tilbage til vejen og går langs vejen i et levende hegn, som fører os direkte ned til det område, vi lige har set bukken i. Vi pyrscher ca. 1.000 m., ud af det blå kommer han løbene lige imod os og jeg må stoppe Paul, som er med os denne morgen, for han ser den ikke. Paul ser den og nikker. Det er den, vi går efter. Bukken vender og går lidt væk fra os og jeg får lagt riflen op i skyde stokken og er klar. Paul kalder på bukken og den kommer frem ca. 70 m fra os. Ude i hestebønnerne kan jeg kun se hals og hoved. Han kommet lidt længere op ad bakken i et område, hvor hestebønnerne ikke var så høje og lidt længere frem, så jeg har et godt kuglefang.  Jeg lader skuddet gå og han falder i skuddet. Et højt placeret skud pga. den høje afgrøde. Bukken ligger, hvor jeg har skudt den og glæden er stor. En fin 6’ender på ca. 6 år oplyser Paul.
Vi beslutter at forsætte jagten, da vi kun har været i gang i en time. Paul oplyser, at der går en abnorm buk på den anden side af skoven og de ikke har skudt bukke i området i de sidste 3 år. Vi går gennem skoven og kommer op på en eng, som jeg kunne kende. Det viste sig, at det var der, jeg skød mit første dyr i England hos Paul, en mindre dåhjort som Paul gerne ville have skudt væk. Vi runder det hjørne igen, men der er intet og det er begyndt at regne og vi går videre op mod en hvede mark, som den abnorme buk går i. Vi kommer til engen, hvor der ikke går noget kvæg og græsset er lidt langt. Vi går ind under nogle træer i læ for regn og kigger ud over enden og her ser vi en ældre retur buk gaffel. En rigtig kraftig opsats og jeg beslutter at skyde den. Den ligger og slapper af, efter lidt tid stopper regnen og vi venter på han rejser sig. Der går lidt og et lam kommer frem lidt til venstre for os og bukken begynder at strække hals. Lammet krydser linjen mellem os og bukken og han rejser sig op og står lidt skråt. Jeg lader kuglen gå og den sidder lige over hjertet og går ind lige over venstre forben og bukken går op og står på bagben og ligger sig på siden og er forendt.  Virkelig en dejlig oplevelse, som viser sig at være en buk på +10 år, mangler flere tænder og har en god kraftig krop. Paul beslutter, at han går den lange tur tilbage til den første buk og op til bilen og kan køre om til os. Vi får lov til at gå ind i det område, hvor den abnorme buk går og ser efter ham, ser ham ikke, men ser 2 små bukke og nogle råer langs et hegn og ude i hveden. En dejlig start på vores jagt i England.
Hjem og få lidt at spise og gøre klar til aftenens jagt.
Vi skal ud på et nyt revir, hvor der går en buk, som der er skudt forbi til 3 gange sidste år og min jagtkammerat havde set den første aften, men ikke kommet til skudhold på den. Han havde valgt et andet revir, hvor der skulle gå en buk i medaljeklassen.
Vi ankommer og parker bilen ved et levende hegn og bevæger os til fods mod det område, hvor bukken skulle opholde sig. Vi går langs et levende hegn med lucerne på marken. Vi kommer frem til et levende hegn, som fører ned mod et mindre stykke skov. Ca. 500 m nede går bukken langs hegnet. Vi har dårlig vind og beslutter, at gå på den modsatte side af det hegn, hvor bukken går. Vi kommer ca. 350 m ned mod bukken og kan se, at han er gået ud i den hvede mark, som er op til den modsatte side af det levende hegn. Vi kommer frem til det sted, hvor han stod, da vi så ham første gang og hvor der er lavt hegn, som jeg kan skyde over. Bukken er nu gået længere ud i kornet og lidt ned ad den bakke, som fører ned mod skoven. Vi stiller op og gør klar til at kalde ham inde. Men før vi kommer i gang med det, vender han om og kommer tilbage i 3. sprøjte spor. Han forsvinder og kommer frem på skift. Det skal være et højt skud for at få ram på bukken. Han lunder lidt og går lidt og kommer forbi mig, jeg kan ikke skyde til ham og må flytte mig 5 m til det næste lave punkt i hegnet, som jeg kan skyde over. Får flyttet mig i en fart og bukken stopper, da han har fået øje på en rå oppe hvor vi kom fra. Bukken stiller sig, hvor kornet er lidt lavt, som gør, at jeg skyder og han lægger sig. Igen en lidt høj kugle som sidder perfekt. Bukken ligger, hvor han er skudt. En Stalker der var virkelig glad efter 3 misset skud og flere jagter uden held de sidste 2 sæsoner. En buk på 430 gram og en virkelig flot opsats. En jagtdag med 3 bukke hvor af de to var dem, som vi gik efter som oplyst hjemme fra, vildt.
Den 4 outing morgen jagt. Vi var ude i nogle folde, hvor der gik får og geder. Folden var på ca. 20ha med levende hegn omkring alle folde. Vi så 3 bukke, som ikke var til afskydning. Vi fik også besøg af Sika vildt, som vi stod og nød synet af et pragtfuldt dyr. Det blev ikke til nogen buk den morgen, men gode oplevelser.
Aften stod på et nyt område med skov, hvor der var fældet en del i flere områder, som var omgrænset af folde og nogle vildager til fasaner.
Vi parker igen bilen ved et levende hegn og begiver os til fods mod det område, hvor vi forventer, at den buk, som jeg har mulighed for at skyde, er. Vi ved, at der er en plads, hvor der skulle være en buk, som har en god størrelse måske medalje, men der er også en ældre buk abnorm i kanten af området. Vi kommer op til det første område, hvor der er fældet en del gamle egetræer. Der kommer hurtigt en spids buk, som løber igennem området og lidt efter en gaffelbuk i samme rute. Vi går tilbage, hvor vi kom fra og må her vente på 2 råer for at komme videre.  Det lykkedes efter lidt ventetid. Vi kommer til en fold med får og går igennem den og ind i en skov. Vi står her lidt og kigger langt ned i en dal og over på et stykke med fældet træer. Der kommer en rå med lam og en buk efter. Det er den gamle, den står i hjørnet af skoven og ved hjørnet af folden bag et træ, jeg er klar, men kan kun se hovedet og bagben på bukken. Stalkeren prøver at lokke ham frem, men han sætter i løb over det område, hvor der er fældet træer og forsvinder ned på den anden side ”Pis”. Vi bevæger os ned i dalen, hvor bukken har stået. Vi går ind i folden og op på den modsatte side af dalen for at se, om bukken er kommet ud på den modsatte side og ind i folden. Der er intet at se. Vi går op på toppen af bakken, så vi kan se over på den modsatte side af dalen. Efter lidt tid kommer bukken retur på den modsatte side af dalen. Han kommer ned, så der er fint kugle fang. Jeg kigger over dalen og tænker, det er langt. Jeg spørger min stalker, hvor langt der er og han siger ca. 200 m måske mere. Jeg står med hans riffel 308 og har skudt den ind på 100 m. Jeg når at tænke, at jeg skal holde højt på bukken for at være sikker på at ramme. Jeg venter lidt og han står perfekt. Jeg sigter i overkanten på bukken og lader kuglen gå og bukken vælter og ligger, hvor han er skudt. Et perfekt skud, som viser sig af havde ramt toppen af hjertet. En lykkelig skytte og stalker som var helt høj over det skud bukken faldt for.
Budgettet var brugt og det blev min sidste buk på denne tur.
De sidste outings blev brugt på at gå efter en mindre sikahjort, som Paul gerne ville have skudt væk.
Jeg fik også en mulighed, men havde ikke noget skudfang, så det lykkedes ikke.
Igen en super og fantastisk oplevelse i England igen, højt services niveau fra alle omkring jagten og altid styr på det.
Mvh Preben og Else

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

3 dage total

3 jagtdage

DKK  10.800
pr. person