Bukkejagt i Polen

Bukkejagt i Polen maj 2024

Bukkejagten er for alvor gået ind, både herhjemme og i Polen. De første jægere er vendt hjem med nogen flotte bukke og fantastiske beretninger.
Kunne du også tænke dig en bukkejagt, så hold dig endelig ikke tilbage og kontakt os for din næste bukkejagt.

Læs den spændende beretning fra John om hans 3 stangs buk her:

"En fantastisk ”once in a life time buk” i smuk natur..."

John

Kort beretning om jagten den 12.5. på 3 stangs / 8 ender bukken.

Efter små 1.000 km motorvej er vi nu endelig ankommet i syd øst polen og er så småt startet på 3 dages jagt.
Vi (den lokale gamekeeper og jeg) startede første aften med et grov overblik af jagt området/District. Store mark og eng områder afbrudt af skov hække og store solitære træer.
Morgen pyrchen starter ca. kl. 0315 ved temperaturen omkring 0 grader - græsset er hvidt!!
Vi ser flere bukke, men ikke i den str. vi er efter. Lidt hen på morgenen solen er oppe og temperaturen på vej til de 10 grader, ser vi ude på 300 m en buk med rå og lam. Vi kan ikke blive enige om, hvad bukken har på hovedet, men dog at det ikke er helt normalt.
Enige om at prøve bukken (det skal siges, at markerne her er 3-400 meter lange og kun 40-50 meter brede med forskellige afgrøder - mængder af vilde blomster og ukrudt, det er ikke her Monsanto tjener sine penge). Vi når ikke mere end 100 meter ned, inden Råen aner uråd. Vi vender tilbage til vejen og prøver 100 meter down wind bag en høj rapsmark. Når ind på 100 meter - vi kan nu se, bukken har 3 stænger ikke helt ung med kraftig krop.
Får langsomt skydestokken klar, hvad vi gjorde forkert, ved jeg ikke, men bukken sprang og stoppede først 500 m nede i næste mark! Vi prøver igen i aften!!
Aften pyrchen starter ca. kl. 1830 med 20 grader blå himmel let vind (havde brugt dagen ved soen i Jedlnia, som byder på mange små cafeer, isboder og anden entertainment alt i walking distance). Så råvildt flere steder - dertil en god bestand af hare, fasaner og agerhøns, som de er meget stolte af. Nu skulle vi efter bukken med 3 stænger!
Vi mente, at havde spottet ham i nærheden af, hvor vi slap - brugte en anden rute indtil vi mente at være 150 meter fra målet. Da vi havde valgt en lav gang højde, så vi ikke råen, der stod i næste mark - helt ned på knæ - ventede til hun trak ind i en rapsmark. Som det er nogen gange, har man en fornemmelse af, at man bliver observeret! Drejer langsomt hovedet og hvem står 90 meter oppe på den anden side i rapskanten - vores ven med de 3 stænger. Han har sikket stået der det meste af tiden - glor på os uden at vise reaktion.
Prøver at få skydestokken i position - super slowmotion - bukken holder stadig. Riflen af skulder i skydestokken - bukken er urolig - halvt inde i rapsen drejer den pludselig omkring og kommer 3 skridt ud på marken - skuddet går med det samme, bukken ligger med en god bladkugle.
Om jeg havde bukke feber? - den kom først efter skuddet da spændingen faldt af. Vi gik sammen op til bukken - stod med åben mund da vi så resultatet, det blev til både kram og hurra inden stalkeren hentede bilen.
Når man sidder en halv time ved siden af en sådan en fantastisk ”once in a life time buk” i smuk natur, er jagt klart noget, der er svært at få større.
Bukken havde 3 stænger med 8 ender, regnet til at være 6 år med 24 kilo opbrækket.
Vi havde efterfølgende en hyggelig lang aften.

De bedste hilsner
John