Bukkejagt og kager

Bukkejagt og kager

Tommy har lige være med Gamekeeper på brunstjagt i Polen, hvor han jagede på et af vores stamrevirer. Her kan du læse historien om de gode kager og den gode bukkejagt:

Om aftenen skød jeg en høj mørk buk med 3 knækkede sprosser. Jeg havde afvist at skyde den 2 gange, men Tomek blev ved med at sige at det var en gammel selektiv buk, så jeg overgav mig. Jeg havde jo trods alt fået 2 gode bukke om morgenen.

Tommy

Hej Kenneth.

Så er vi tilbage i det jyske efter et fantastisk ophold med med mange spændende jagt oplevelser.

Jeg har aldrig, i de 8 gange jeg har besøgt polen, fået så lækkert mad og kager. Du havde lovet mig at jeg skulle jage med en super dygtig ung jagtfører, og det må siges at holde stik. Tomek gjorde sit til at jagten bliv en succes.

Det var meget overraskende at markene ikke var blevet høstet endnu, men det har regnet lige så meget i Polen denne sommer, som herhjemme, hvis ikke mere. Om brunsten ikke rigtig var kommet i gang eller den allerede var aftagende fandt vi aldrig ud af, men det var sådan lidt (on and off).

Den første aften så vi 3 unge lovende bukke og en del hundyr. Næste morgen lykkedes det mig at skyde en gammel buk på måske 7 år.

På vejen hjem så vi en god buk jage en ung buk væk fra den rå han gik sammen med. Det viste sig at være en stærk 5-6 års buk på 470 gr netto.

Ved middags tid tog min kone, Tomek og jeg ud til en eng hvor Tomek havde set en stor buk 3 dage før, da han var ude for at sætte et skydetårn op. Vi så kun 2 unge bukke løbe lidt rundt i engen.

Om aftenen skød jeg en høj mørk buk med 3 knækkede sprosser. Jeg havde afvist at skyde den 2 gange, men Tomek blev ved med at sige at det var en gammel selektiv buk, så jeg overgav mig. Jeg havde jo trods alt fået 2 gode bukke om morgenen.

Næste morgen kørte vi tilbage til græsengen hvor den store buk var blevet set, men der var ikke skyggen af råvildt. Vi kørte videre efter en god times tid, men vi så ingen afskudsbare bukke.

Vi besluttede os for at kører forbi græs engen på hjemvejen, og 700-800 meter fra engen kunne vi se 2 dyr. Vi begyndte en lang og spændende purch, men da vi kom frem til engen var dyrene væk. enten var de gået i majsen eller ind i den høje korn mark. Vi satte os til rette i tårnet, og ventede. Efter blot 10 min kom 2 dyr på benene ude i kornet, en rå og en kæmpe buk. Det lykkedes at få bukken fri til skud, men den forsvandt ud af kornmarken.Vi fandt ret hurtig sweiss og kunne følge bukken ind i majsen. Her stoppede vi, og jeg bad Tomek om at ringe efter en hundefører.

Efter en times tid kom han, og hunden var ikke længe om at finde bukken, som Tomek så kunne fange af. Jeg er virkelig glad for at vi ventede på at få en dygtig hund på sagen.  Det er den første guldmedalje Tomek her leveret, og jeg tror han blev lige så glad som jeg selv. En flot buk på 515 gr netto.

Om aftenen kørte vi lidt omkring, men vi så ikke rigtig noget. Vi skulle vist også lige fordøje morgenens indtryk og oplevelser.

Så var det blevet den sidste morgen purch, Vi så en ældre lille buk med en brækket stang, som Tomek gerne ville have skudt væk så det gjorde jeg. Det blev afslutningen på en uforglemmelig jagtrejse i Polen. Det er ikke sidste gang jeg har besøgt dette dejlige sted.

Mvh.

Tommy.