Bukke og vin i Polen

Bukke og vin i Polen august 2021

Det var sjette gang årets gruppetur gik til revir Piast og Diana, vi var 8 jægere og 3 ledsagere og som alle de andre år, havde vi en fantastisk tur
Det blev til 36 bukke og vi var igen i år en tur til vinsmagning på vinfarmen Winnica Lukasz, hvor vi blev godt betjent, med spændende gennemgang af de 18 sorter af druer de var startet med og en god tapas af lokale råvarer til deres vine og det sidste på stammen Grappa.
Søren

"en uforglemmelig jagt i Polen..."

Colin Jensen med flere...

Min første bukkejagt i Polen, og min første bukkejagt nogensinde, gik over al forventning.
Mig og min far tilbragte 3 skønne dage på jagt i Piast omkring Trzebiechów.
Allerede første aften lagde jeg ud med 3 flotte bukke.  Vi kørte ikke ret langt, før guiden så den første buk. Vi satte skydestokken op, og jeg gjorde mig klar. Det meste af bladet var tildækket af højt græs, men halsen var synlig, så jeg tog chancen og skød - den forendte på stedet. Ikke ret lang tid efter spottede vi endnu en buk. Den løb med råen ind i skoven, så vi Pürchede os tættere på, og gjorde os klar til, hvis den skulle komme ud igen.  Guiden brugte lokkekald, bukken kom ud, stoppede op lige foran sigtekornet, og inden den fik set sig omkring, lå den forendt med et flot skud i bladet. En rigtig flot seksender.

Jeg var mere end tilfreds over 2 bukke på den allerførste aften, men længere henne på aften spottede guiden en fin buk ude på en mark. Vi pürchede så tæt på som muligt, og guiden estimerede, at det var et skud på ca. 160 m. Min far syntes, det var for langt væk, men på dette tidspunkt var jeg fuld af selvtillid. Jeg indstillede kikkerten, tog en dyb indånding og bukken træffes. Vi ventede lidt i tilfælde af, at den skulle rejse sig, men efter et par minutter vurderede vi, at den var forendt. Endnu et flot bladskud. Mig og far var begge enormt stolte. Vi tog de traditionelle billeder og fortsatte jagten. Sidst på aften spottede guiden en 4. buk, men på dette tidspunkt vurderede vi, at der var der for mørkt, så vi stoppede mens legen var god.

Næste dag nedlagde jeg yderligere 2 bukke, og efter de i alt 5 bukke med 5 perfekte skud på 1,5 dag, blev det min fars tur.  Han skød 4 bukke den næste dag. 9 bukke på 2,5 dag, det kunne ikke blive meget bedre.

Jeg var meget overrasket over, hvor mange bukke der var og med en fantastisk guide, lagde det op til en uforglemmelig jagt i Polen.

Colin Jensen