Brunstjagten på kronhjorte 2016

Brunstjagten på kronhjorte 2016

Brunsten er nu ovre for kronhjorte og vi kan se tilbage på en rigtig god hjortebrunst for sæson 2016, og vi har reflekteret tilbage på sæsonen i Polen og Skotland, som klart er vores 2 største destinationer mht. til jagt på kronhjort

Generelt kronhjortebrunsten 2016 i Polen:
Kronhjortebrunsten i Polen var i år var rigtigt god og vi fik nedlagt nogle fantastiske kronhjorte og bl.a 2 kæmpe kronhjorte med gevirvægt på over 10 kg og mange hjorte lige under + selvfølgelig rigtigt mange flotte kronhjorte i alle størrelser! Vi kan notere at kronhjortene på mange revirer i Polen bliver større og større, hvilket bekræfter at de ikke overskyder kronhjortene, men istedet håndhæver en selektiv og fornuftig afskydnings politik!
Som så ofte før var brunsten on/off – nogle dage var der totalt tavshed og andre dage var med fuld musik af hjortebrøl i skoven.
Brunsten kunne også variere fra revir til revir, selvom de var tætte på hindanden. Det skyldes nok konkurrencen blandt kronhjortene og hvor mange hinder og hjorte der stod på selve reviret.
Men alt i alt en fantastisk hjortesæson, hvor rigtigt mange fik deres drømmetrofæ til væggen og ikke mindst en spændende og hår rejsende oplevelse, når et så stort dyr på tæt hold brøler for fuld kraft og svarer på jagtførerens kald!
Mange af oplevelserne og billederne af kronhjortene kan bl.a. følges på vores hj. side under nyheder.

Generelt kronhjortebrunsten 2016 i Skotland:
Kronhjortebrunsten i Skotland startede som næsten planlagt i starten af okt. – og med meget lidt forskel på brunst perioden på de forskellige revirer vi samarbejder med i øst og vest Skotland.
Vejret var med os og der var i flere ugers solskin fra en skyfri himmel og med rimfrost på græsset om morgenen. Det giver optimale jagtbetingelser i højlandet!
Der er nedlagt rigtigt mange og flotte kronhjorte og vi har fået mange tilkendegivelser om at folk har fået deres livs oplevelse i det skotske højland!

Så er du til brunstjagt på kronhjort råder vi over nogle af de bedste hjorte revirer i både Polen og Skotland og det er ikke for tidligt at booke din rejse allerede nu til sæson 2017 – husk forventningens glæde er også en stor del af en jagtrejse!

Knæk og bræk til jer alle

Kenneth & Henrik