Brunsthjorte i Skotland

Brunsthjorte i Skotland

Peter og Annette var sammen på hjortejagt i Skotland – Peter har tidl. været i Skotland, mens det var Annettes jomfru rejse til det smukke og kuperede land!
Nyd Peters beskrivelse + deres billeder fra turen:

Vi har haft den mest fantastiske tur og mødt en flot natur, flinke, gæstfrie og meget kompetente værter .

Annette og Peter

Hej Henrik

Lige en lille beretning fra vores tur til Alness:
Annette og jeg tog til Alness for at gå på jagt i den flotte natur . Annette skulle skyde sin første hjort, jeg havde for 10 år siden været lidt længere syd på og skudt hjorte der . Så spændingen var stor da vi tjekkede ind i Kbh s lufthavn , og skulle med flyet til Edinbourg , alt klappede og snart sad vi i bilen på vej nordpå i det smukke land. Vejret var skøn ( hele ugen var der ikke en dråbe regn ) og efterårets farver var så smukke som de kan blive .
Da vi nærmede os Alness ringede vi til Peter som er den der skulle tage i mod os . Peter viste sig at være et dejlig bekendtskab , han var London mand som havde haft et hjerteanfald for 18 år siden da han var 50 år, indtil da havde han været i Afrika på jagt ca 30 gange og skudt alt hvad dette kontinent kunne byde, derud over havde han skudt langt over 200 hjorte , og var glad for at fortælle  om hans liv .Samtidig var han meget gæstfri og vii følte os meget velkommen , han havde købt lidt ind til os og hans søde kone havde lavet lasagne til den første aften . ( Ellers kan man købe ind i en stor Tesco supermarked i Perth på vejen der op. )
Huset vi skulle bo i var helt fantastisk, det lå centralt på jagten , ud af en lille vej som lå i bunden af en dal . Hinderne gik lige neden for haven i engene og sat kalve der så  hjortene gik der også nu . Så der var en brunst på 1.parket hver aften og nat . Fantastisk oplevelse!!

1. jagtdag var mandag og vi startede med at hilse på David , stalkeren som skulle hjælpe på jagten . Han var en 64 årig mand som havde været Ranger i Forestry Commision i ca 40 år og skudt ca 350 krondyr pr år i alle årene . Derudover havde han jagtet på de 3000 ha vi skulle være på  ca lige så længe ,så det var en rutineret og meget behagelig mand som guidede os .
Da vi havde skudt et kontrolskud med riflen og den sad som den skulle ,tog vi i højlandet efter at have kørt lidt rundt og spottet med kikkert . 1 rudel vi gik til var forsvundet da vi kom over toppen . Så vi fortsatte og pludselig opstod der en løs chance da vi så 2 hinder og en hjort ligge ca 200m ude, efter en kort kravle tur kom vi tæt nok på og da de rejste sig kunne jeg skyde og den første hjort var i hus .

Dag 2 var så Annettes tur til at skulle på jagt . Peter havde foreslået at hun skulle sidde tæt på vores hus , hvor dyrene fra engene gik forbi på ca 100-150 m afstand når det var morgen . Det gik helt som planlagt , den 1 hjort som kom forbi var stor men det var for mørkt til at afgive et sikkert skud, 2. hjort var ikke afskuds bar , men 3.hjort var fin , så efter et perfekt skud kunne Annette få blod på kinderne fra sin første hjort.
Efter en solid morgenmad skulle vi afsted igen og her fik jeg chancen til en stærk hjort efter at have kravlet 100 meter i 20 cm vand ude i en sump som lå lige neden for en af de store bakker . Efter en hjertekugle og et løb på 120 meter gik den ned og en fantastisk jagtdag var ovre .

Dag 3 gik vi i højlandet igen og efter en lang stalk og venten i kuld mudder i over en time mens vi ventede på at hjorten som vi kunne høre gik og brøle blev synlig fik jeg den sidste hjort hjem .

De næste dage gik med sightseeing i lokal området .

Vi har haft den mest fantastiske tur og mødt en flot natur, flinke, gæstfrie og meget kompetente værter .

Fint arrangeret af Gamekeeper - Så vi skal afsted igen næste år !

 

Med venlig hilsen Annette og Peter