Brunstbukke i Polen

Brunstbukke i Polen

Brunstbukke i Polen

Brunstbukke i Polen

Det har været en helt igennem fantastisk tur i fremragende selskab. Det bedste ved det hele var, at min far var med som ledsager, og at vi kunne dele samtlige jagtoplevelser.

Kim Jepsen

Så er vi atter hjemme i Danmark efter endnu en fantastisk jagtrejse med Gamekeeper.

Turens største overraskelse var, at Jørgen Duus (med dig som medskyldig) havde booket sig ind på turen uden, at vi andre vidste noget. Så det var en kæmpe overraskelse, da Jørgen og hans søn Rasmus dukkede op på reviret 1 time efter, at vi andre var ankommet. Da min far så ham, var hans første tanke, ”at ham polakken der, ligner godt nok Jørgen Duus rigtig meget”. Det grinede vi meget af, og deres ankomst var i den grad med til at gøre turen endnu bedre.

Det var et fantastisk revir at jage på, men da der ikke rigtig var kommet ordentlig gang i høsten endnu, var det dog meget svært at spotte bukkene. Jeg havde dog det fornødne jagtheld til at nedlægge 2 rigtig gode bukke på den første aften og 2 gode bukke den efterfølgende morgen. Vores jagtguide var særdeles fremragende, og jeg fik lov til at jage nøjagtig, som jeg gerne ville. Han gik dog nogen gange lidt for stærkt, så jeg kom til at svede godt i varmen J

De fire bukke satte dog tempoet ned, og jagtguiden spurgte om, jeg var interesseret i at skyde vildsvin. Jeg har altid været i tvivl, om jeg ”gider” at betale for at skyde vildsvin. Dette er dog en opfattelse, som denne tur har fået ændret godt og grundigt på. Dybt inde i skoven skød jeg en lille friesling kl. 8:45, da jeg ikke nåede at få hold på den überleufer, som vi så i første omgang. Min far og jeg troede ellers ikke, at vi skulle finde vildsvin på det tidspunkt, men da først hele underskoven bevægede sig efter mit skud, kom vi på andre tanker. Det var meget spændende.

Dagen efter skød jeg en lille keiler (überleufer på 62 kg brækket) på et stykke høstet rapsmark. Skuddet var godt, men det var alligevel med adrenalinen pumpende og riflen klar, at vi gik ind i den del af rapsen, der endnu ikke var høstet for at finde den. Kort tid efter skød jeg min femte buk, og havde dermed skudt 5 bukke, 2 vildsvin og 1 ræv efter kun 4 af 6 bestilte outtings.

 

Jeg blev enig med jagtguiden om, at vi godt kunne tage af sted om aftenen, men jeg var kun interesseret i at skyde en gris på ca. 40kg. Vi sad den aften i en hochsitz, hvor landmanden var i gang med at høste raps.

Derfra kunne vi nyde synet af en kronhjort og senere 2 bukke, der kæmpede om reviret. Jeg fik også skudt 2 ræve. Efter et stykke tid ville jagtguiden ud og tjekke, om der skulle være nogle vildsvin ved foderpladserne i skoven.

På vejen derhen blev vi stoppet af en landbrugsmedarbejder, der havde set vildsvin inde i rapsen, som de var i færd med at høste. Det skulle vise sig, at blive turens højdepunkt. Jeg fik nedlagt to små keilere (überleufere på 59 kg og 66 kg brækket), og alt sammen foregik med min far og 3 landbrugsmedarbejdere som tilskuere. Det var jo kun meningen, at jeg ville skyde en 40 kg gris, men jeg tror sgu, at jeg fik lidt vildsvinefeber J.

Dermed blev det til i alt 5 bukke, 4 vildsvin og 3 ræve, og en pæn personlig budget overskridelse. Jeg undskylder dog mig selv lidt med, at de polske raps stubbe er højere end i Danmark, så størrelsen på vildsvinene snød mig lidt. Der er dog ingen tvivl om, at turen har været alle pengene værd!

Det har været en helt igennem fantastisk tur i fremragende selskab. Det bedste ved det hele var, at min far var med som ledsager, og at vi kunne dele samtlige jagtoplevelser. Vores jagtguide synes, at det var super, at han var med, og der var ingen problemer i at have en ”turist” ombord.

Jeg har vedhæftet lidt forskellige billeder, som du er fri til at benytte. Det samme gælder teksten ovenfor. Beretningen er lidt lang, men jeg synes nu, at jeg ville aflægge en ordentlig beretning, når vi nu havde en så god tur.