BRUNBJØRN i Rumænien

BRUNBJØRN i Rumænien

Kenneth Vennegaard har været med os på jagt efter Europæisk Brunbjørn i Rumænien – uden at prale er det nok noget af det bedste revir der findes i Europa og med en meget tæt bestand af bjørne og derfor har reviret også 10 licenser om året til bjørn som forholdsvis nemt afskydes.

Kenneth havde en meget intens og spændende pürsch på bjørnen – han beretter:

De pürschende langs en skovkant med store bøgetræer og tæt underskov – på kun 5 m opdager de den store bjørn i krattet foran dem – jagtføreren kan se bjørnen og prøver at hive Kenneth til venstre for at få ham til skud, men Kenneth kan godt se bjørnen, men kan kke få den fri til skud!

Guiden brøler en gang og bjørnen rejser sig på bagbenene og Kenneth får afgivet et perfekt skud – i samme sekund som skuddet larmer, kaster der sig bjørn nr. 2 ud af krattet som de står ved iden af og løber væk! Det var den guiden havde set og Kenneth havde stået og set på den anden bjørn, som han også fik nedlagt – det var også en pragt ekemplar af en stor han brunbjørn på hele 362 CIC point og kraniet opmålt til 5,9 CIC point med et rigtigt flot skind!

Guiden var efter jagten fuldstændig rystet – han har været chefguide på reviret i 15 år og aldrig oplevet noget lignende, for det første at være så tæt på bjørnen under skud afgivelse + at der på samme tid er 2 store han bjørne på samme tid og sted!

Vi er ved at få lavet Cites papirer og få bjørnen bragt til DK til en dansk konservator – vi håber på at den kan være klar og fuldmonteret til Jagt & Fiskerimessen d. 25. – 27. pril, så vil Kenneth og muligvis vores partner i Rumænien, kunne fortælle mere om bjørnejagten + andet jagt i Rumænien!