Duejagt i England

Duejagt i England august 2021

Så lykkedes at de første duejæger afsted i år på duejagt hos Alex Goss i Wales
En kæmpe start og succes
Se deres fyldestgørende beretning og masser af billeder...

"3 gode jagtdage med i alt 619 duer for 2 mand var slut 😊 vildt og fantastisk resultat med ny rekord for Alex..."

Kenneth

Sommeren nærmede sig og forventningerne og spændingen var stor efter en lang corona vinter, desværre var England stadig i undtagelsestilstand og ”rød” hvilket betød vi ikke kunne komme på jagt i starten af august som planlagt grunden karantæne og de mange restriktioner – aflysning desværre en kendsgerning selvom Ulla fra Gamekeeper & Buhls gjorde alt hvad hun kunne for at få Johnny og jeg afsted.

Pludselig omkring den 15/8 åbnede en lille dør på klem, da England ændrede til ”orange”, hvilket gjorde det muligt med en del restriktioner, rest mm at kunne rejse. Ulla satte herefter en rejse op til Johnny og jeg på kun 2 dage (troede ikke de var muligt) vildt…..

Den 23/8 om aftenen gik turen mod København Lufthavn med gevær, coronatest, vaccinationsbevis mm. Vi skulle flyve sent om aftenen mod Manchester – trods de sædvanlige små bump i lufthavnen kom vi godt afsted og landede omkring midnat i England, hvor vi blev samlet op af Alex som skulle samle os op. Kl. ca. 02 om natten landede vi på et lille hotel som skulle være basen de kommende dage – trods det vi var lid trætte var spændingen stadig intakt og Alex ville hente os kl. 8 næste morgen og jagten kunne begynde.

Dag 1.

Efter en god Engelsk solid morgenmad blev vi som aftalt hentet kl. 8 – vi var i den grad klar, en smule trætte, men nu skulle markerne i England angribes og duerne jagtes. Johnny som ellers er en særdeles erfaren jæger havde ikke prøvet duejagten før og vare super spændt på dagen – jeg selv havde oplevet England gennem 15-20 år med mange fantastiske rejser, herunder flere gange med Alex og hans far Bob.

Vejret var ikke 100% optimalt, stille og lidt diset, men omkring 18-19 grader. Alex havde allerede en plan, så efter ca. 20 min landede vi på første hvedestub, hvor der allerede sad 30-40 duer på marken, så godt ud og vi var klar. Johnny var første mand, vi hjalp alle med opsætningen med lokkeduer, magnet, skjul mm. Så var han klar 😊

Jeg selv blev kørt til anden mark ca. 2 km væk – ligeledes hvedestub – her lavede vi tilsvarende set up – hørte allerede skud fra Johnny – jeg var klar til jagten ca. 9.25

Der kom løbende duer og dagen endte med pæne resultater Johnny. 59 stk. – Kenneth 44 stk.

Alex passede os fint op med patroner, frokost mm. Hjemturen var ca. kl. 17.30

Hjem til en dejlig fadøl i baren og snakke om den første dag.

Dag 2.

Afhentning kl. 8 igen – trods begrænset vind, ellers fint vejr var vi begge klar – i dag var det mig der skulle først af – kun ca. 1 km fra hotel, ligeledes hvedestub – så super godt ud med mange duer i luften og på marken, vi satte op med en smule begrænsninger pga. andet lille hotel og en ejendom hvor der ikke kunne skydes i denne vinkel. Inden de 2 andre havde forladt marken havde jeg allerede skudt 4 duer.

Johnny blev kørt langt væk ca. 40 min og skulle en tur i bakkerne i Wales

Jeg havde en vild dag med fantastisk mange duer i luften – kl. 12.30 lykkedes det at fange de magiske 100 duer, dagen endte med 220 duer i 370 skud, så sikke med krudt og meget varmt gevær.

Johnny havde ligeledes en god dag med 93 stk. – kæmpe vildt for at nå de ”100” men det lykkedes ikke.

220 duer på 1 dag for 1 mand var ny rekord for Alex, så det blev fejret 😊

Dag 3.

Sidste jagtdag i England – efter at have forladt hotel kørte vi ca. 40 min til første mark – sidste dag sag vi ca. 3 km fra hinanden på forskellige marker.

Dagen startede for os begge en smule stille, men endte alligevel med endnu en super dag. Johnny nåede 102 duer – jeg selv 101 duer. 2 nye fantastiske resultater.

3 gode jagtdage med i alt 619 duer for 2 mand var slut 😊 vildt og fantastisk resultat med ny rekord for Alex

Vi havde dag 2 ligeledes fornøjelsen af at møde Bob og snakke gamle dage.

Dag 4.

Her hyggede vi med Alex nogle timer og så hans jagtmarken mm inden tur gik hjem og slut for denne gang

Ny tur allerede booket i 2022

Tak til Gamekeeper & Buhls og specielt Ulla for hendes kæmpe indsats

Jægerhilsen fra Kenneth