Ulvejagt i Hviderusland

Ulvejagt i Hviderusland

Oplev den spændende ulvejagt i Hviderusland.

Potentielle vildtarter:
Hvornår vil du afsted?
Antal jægere
6 dages ophold med helpension
5 dages jagt med jagtføring 1:1
Alle dokumenter mm.
Se komplet prisoversigt

DKK  17.500

pr. person
Få et tilbud

Reviret

Indkvartering

Priser

Reviret

Pripjet sumpene

Nationalpark "Pripyatsky:
I det sydlige Hviderusland ved floden Pripjet ligger et enormt sumpområde og meget interessant jagtområde. Området er på ca. 100.000 ha og meget tyndt befolket og der bliver næsten ikke drevet nogen form for land- eller skovbrug. Selve området er nærmest ikke til at beskrive, man skal selv se og opleve det. Imellem de enorme skove er store sumpede moseområder. Det skal også nævnes at der i nationalparken findes europas største sammenhængende egeskov og disse egeskovskomplekser er over 10.000 ha. store og er helt enestående smukke områder. Hele område gennemskæres på kryds og tværs af åer og floder som igen forbinder talrige søer. Kun i kanterne af dette enorme sumpområde findes små landsbyer. Den samlede nationalpark er på 193.700 ha, hvoraf 83.700 ha har status som højeste bevaringsværdi. I dette område er det totalt forbudt af drive skov- eller landbrug, dog må der drives jagt på 104.000 ha af området og området ligger langs Pripjet.

Ulven:
Europas hemmelighedsfulde rovdyr. I tidligere århundreder næsten udbredt på hele den nordlige halvkugle, men pga. af menneskernes fremfærd næsten udryddet. Idag er der kun veletablerede bestande i Hviderusland, Rumænien, Bulgarien, Polen og de Baltiske lande. Som tidligere findes de største bestande i Rusland og tilstødende lande som Kazakstan, Kirgisien og Mongoliet. Ethvert ulvekobbel har en udpræget social struktur med en leder og hirakisk rangorden. Ulve er udprægede vandredyr og de veksler konstant terræn. Deres revir er meget afhængig af mængden af byttedyr. Desto mindre byttedyr desto større terræn. På en nat kan en ulv uden problemer tilbagelægge mellem 30 & 50 km i søgen efter byttedyr. Dette besværliggør jagten og netop derfor er ulven et af de mest skattede jagtobjekter for mange jægere. I Hviderusland bedømmer man bestanden af ulv (canis Lupus) til mere en 1.000 individer. En voksen ulv vejer mellem 40 og 60 kg, mens de største kan veje over 80 kg og skind på over 2 m. er blevet målt. Ihvertfald er et trofæ af en ulv, noget man virkelig kan være stolt af.

Forløb af en lapjagt:
Der stilles meget store krav til jagtorganisationen og gennemførelsen af en lapjagt. Derfor er disse jagter ikke særlig billige og retsmæssigt skal det siges at man ikke kommer til skud på alle lapjagter.
Ulvejagt med garanti findes simpelthen ikke. Organisationen af en lapjagt er ikke ligetil, men alligevel har de i de seneste år været tilfredsstillende. På trods af prisen og sværhedsgraden er der mange jægere der ikke skyr disse udfordringer og tro os når vi siger at en lapjagt er en jagttlig oplevelse ud over det sædvanlige og lykkes jagten og man står ved ens nedlagte ulv er den personlige glæde ubeskrivelig. Bare det at finde ulvesporene og se de hviderussiske professionelle jægere indkredse såten med deres lapper er jagtlig kunnen af 1. karat. Det skal foregå hurtigt og lydlyst og lykkes det er den besværligste del af jagten fuldført. Normalt bliver ulvene inden for "indlapningen" og især er de unge ulve bange for lapperne, men det kan ske at ulvene går igennem lapperne og især hvis ulvene er på jagt efter bytte går de gerne igennem. Det er vigtigt med løs og lydløs sne. Er sneen som cornflakes er det nærmest umuligt at overliste ulvene med lapperne.

På standpladsen:
Her bliver de fleste fejl begået. Ulven er et helt utroligt vagtsomt dyr og den mindste larm eller bevægelse bliver øjeblikkeligt opdaget. Der bliver stillet store krav til jægeren. Man skal stå fuldstændigt stille. Ikke noget med tage sig en kop kaffe, tage sig en smøg eller lign.  Jagten er for de lokale jægere en stor opgave og formår gæstejægeren ikke at stå stille kan de godt finde på at skælde ud, så inden man booker en lapjagt bør man stille sig selv det spørgsmål om man er erfaren nok som jæger og om man formår at stå helt stille på post.

Natjagt på ulv:
I efterår og vintermånederne arrangeres ulvejagter hvor der jages fra isolerede hochstande, Jagten foregår ved tiltagende måne og eller sne. Ulve tager gerne ådsler og ved hostandene lægges jævnligt døde husdyr til ulvene. Det er en givtig jagt, for jægeren som har tålmodighed til at sidde stille en helt nat og vente på ulven. Viser ulven sig, skal man ikke vente for længe med at trykke på aftrækkeren, for chancher til ulv får man ikke mange af i sit jægerliv.
Det kan nævnes at 4 tyskere her her i vinteren 2015/16 nedlagt 7 ulve på 4 dages blandet jagt på både lapjagt og anstand ved ådsel.

Keiler:
Jagten på ulv kan med fordel kombineres med en stor keiler.  I pripjet sumpene findes en bestand på ca. 3.500 vildsvin og pga. det meget ringe jagttryk og selektiv afskydning af keilere kan man virkelig møde kapitale keilere med opbrækket vægt på over 200 kg og keilervåben (Hjørnetænder) på over 25 cm. De hviderussiske keilere har meget brede trofæer som giver masser af points til drømmetrofæet. I disse mennesketomme områder kan drømmekeileren sågar nedlægges på pürsch midt på dagen!

Man flyver normalt til Minsk, hvor man bliver afhentet og kørt til reviret.

 

Indkvartering

Man indkvarteres i revirernes egne jagtindkvarteringer

Priser

Prisberegning pr. jæger:

6 dages ophold med helpension
5 dages jagt, hvoraf 1 kan være lappjagt
Tolk
Transport i reviret
Visum
Jagtlicens
Våbentilladelse
DKK 17.500,00

Eventuelle tillæg:

Afregning af trofæafgifter
Flyrejse til Minsk
Dagspris
Tillæg for enkeltværelse pr. døgn
DKK 150,00
Trofæbehandling pr. stk.
200,00
Cites papirer til ulv
DKK 2.250,00
Ekstra dages lappjagt pr. dag. pr. jæger
DKK 950,00
Tillæg for luksus indkvartering pr. dag
DKK 400,00

Afskydning af ulv:

Afskydningsafgift for ulv
DKK 8.500,00
Anskydning af ulv
DKK 2.900,00

Afskydning af vildsvin:

Vildsvin med trofæ, tandlængde på til 129 mm afregnes efter opbrækket vægt
0 - 30,00 kg
DKK 870,00
30,01 - 50,00 kg
DKK 1.650,00
50,01 - 80,00 kg
DKK 3.350,00
80,01 - 100,00 kg
DKK 4.200,00
100,01 kg og mere
DKK 5.300,00
Nedlægger jægeren en so med smågrise
+ 100 %
Keilere afregnes med den gennemsnitlængde tandlængde målt udvendigt
13,0 - 13,9 cm
DKK 2.700,00
14,0 cm
DKK 3.200,00
+ pr. mm over 14,0 cm
DKK 135,00
20,0 cm
11.300,00
+ pr. mm over 20,0 cm
DKK 185,00
Anskydning af keiler
DKK 4.500,00
Anskydning af vildsvin
DKK 1.900,00

Har du spørgsmål?

Kenneth Banke
Tlf: +45 22 47 20 33
Mobil: +45 22 47 20 33
kb@gamekeeper.dk

Få et uforpligtende tilbud på denne Jagtrejse

Kontaktinformation
Kommentarer
Hvornår vil du afsted?
Antal jægere
Kontakt os med en anden rejseforespørgsel
Et eller flere af de påkrævede felter er ikke udfyldt.
Tak for din henvendelse. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Der skete en fejl. Kontakt os venligst  her