Flyvende start for duejagten

Flyvende start for duejagten

Duejagt sæsonen fik en flyvende start - da vi havde 4 jyder på duejagt i England her i juni måned! De melder om masser af duer og gode afskydnings resultater og en professionel jagtorganisation. Samtidigt med at det passede med at ærtemarkerne var i blomst som duerne elsker og at der samtidigt var en del lejesæd på de andre afgrøder - hvilket resulterede i et rigtigt godt resultat for gruppen.

Den første halvdel af dagen var utrolig intensiv med et super træk, masser af fugle og med ganske fornuftig skydning. Desværre ebbede trækket ud de sidste timer og jeg blev udfordret godt på overfløjsduer. Jeg leverede 56 duer.

Mikkel

Kim, Bjarke, Thomas og Mikkel tog d. 14. juni til England for at prøve kræfter med de engelske duer.

Efter næsten et års ventetid var det endelig tid til vores fælles debut som duejægere i England. Vi havde alle glædet os rigtigt meget, og forventningerne var skruet højt op.
Godt ankommet til et lille hyggeligt klassisk engelsk hotel mødtes vi med vores jagtleder. Snakken gik lystigt og han fortalte om de kommende dage. Han lagde ikke skjul på, at han var spændt på de næste dages forløb. Han fortalte, at der var masse af duer på terrænet, men det varme vejr uden særlig meget vind kunne resultere i, at der ikke ville være meget gang i duerne - og de næste dage skulle det da også vise sig, at Bob fik ret.

En lille beretning fra 3 dage som duejæger.

Dag 1 25 grader solskin og næsten skyfrit, 6-7 m/s

Bjarke blev på førstedagen tilbudt at komme på kragejagt, da Bob kendte et sted, hvor mulighederne for et godt kragetræk var rigtigt gode. Som jæger med stor passion for kragejagt faldt dette tilbud naturligvis i hans smag. Og man kan rolig konkludere, at Bob vidste hvad han snakkede om. Bjarke fik en virkelig god dag. Kragetrækket var helt fantastisk og med rigtigt flot skydning leverede han en rigtigt flot parade med hele 138 krager og 22 duer.

Thomas blev placeret på en post ved en ærtemark, hvor Bob havde set mange duer dagen forinden, så forventninger var høje. De første timer gik strålende, og Thomas fik hurtigt skudt de første 50 duer. Men som timerne gik, blev duerne mere og mere skeptiske på lokkerne. Der skulle derfor kæmpes hårdt for duerne de sidste timer, men med god skydning fik han nedlagt 72 duer.

Kim blev afsat på det sted, som Bob regnede med skulle blive dagens kongepost, så forventningerne var højde. Desværre fik han ikke ret. Trods gårdagens mange tusinder duer på marken var der denne dag ikke meget gang i duerne. Men trods at chancerne var små og skuddene udfordrende leverede han 24 duer.

Jeg selv, Mikkel, blev afsat ved en ærtemark med et godt skjul, som Bob var optimistisk omkring. Det blev startskudt til en rigtigt god debut som duejæger. Den første halvdel af dagen var utrolig intensiv med et super træk, masser af fugle og med ganske fornuftig skydning. Desværre ebbede trækket ud de sidste timer og jeg blev udfordret godt på overfløjsduer. Jeg leverede 56 duer.

Dag 2 25 grader, solskin og næsten ingen vind.

Bjarke: Anden dagen blev lidt en lidt sløj omgang. Trækket startede aldrig rigtigt. Bob gjorde hvad han kunne for at finde en bedre plads, men duerne ville bare ikke rigtig flyve den dag. På parade havde han 15 duer.

Thomas havde ligesom Bjarke var heldet ikke med ham. De få duer på vingerne gav kun få chancer. Over middag havde han held med at flytte lidt og fandt en trækbane, hvor der kom lidt duer. På parade havde han 26 duer.

Kim havde på første dagen ikke heldet med sig, så han blev placeret på den mark Bob havde største forventninger til - og sikke en dag. Et fantastisk træk som stort set strakte sig over hele dagen. Og med omgivelserne, der begrænsede skudvinklerne og de mange svære fugle, blev kims skydning sat på hård prøve. Det blev til den rigtigt flot parade med 83 duer og 1 krage.

Mikkel: Ligesom hos Bjarke og Thomas var der ikke meget gang i trækket hos mig. Jeg blev placeret på en mark med mulighed for både krager og duer. Dagen forinden havde guiderne set rigtigt mange krager netop her. Desværre kom der aldrig rigtig gang i trækket den dag. Jeg havde 9 krager og 8 duer på parade.

Dag 3 28-30 grader, solskin fra skyfri himmel, og vindstille.

Bjarke: vil nok aldrig glemme den 3. og sidste dag. På plads i sit skjul ved en ærtemark, hårdt ramt af markskader, blev de første timer en lovende indikator for resten af dagen. Med rigtigt flot skydning og et træk, der ikke kunne ønskes bedre, var han godt undervejs til sin første Red Letter Day, og allerede midt på eftermiddagen runde han de 100 duer. De sidste timer kom der lidt mere ro på trækker, og han leverede en rigtigt flot parade med hele 112 duer.

Thomas: Thomas tog på sidste dagen også en rigtigt flot revanche for den lidt sløve 2. dag. Placeret ved et lille vandløb kom han godt fra start. De første mange timer slog duerne i små flokke præcist som ønsket, hvilket blev godt udnyttet med rigtigt flot skydning. Alt tegnede på, at Thomas skulle opnå sin drøm om Red Letter Day. Desværre døde trækket pludselig fuldstændigt, men til trods for det, blev det alligevel en rigtigt flot parade med hele 86 duer.

Kim startede den sidste dag i samme område, hvor der dagen forinden har skudt 83 duer. Desværre var dette ikke det rigtige valg, og derfor blev han efter et par timer flyttet til en anden mark, hvor Bob havde set duerne slå hele morgenen. Desværre stoppede trækket også her over middag, og han nåede derfor ikke at få meget glæde af dette. På parade havde Kim den sidste dag 20 duer og 5 krager.

Mikkel: Allerede da vi ankom til marken, der var udset til mig på sidste dagen, var der god gang i duerne. Jeg blev placeret med ryggen mod en lille skov og med udsigten til en ærtemark med meget tydelige skader efter duerne, så der var lagt i kakkelovnen til en rigtigt god dag. Straks efter jeg var blevet overladt til mig selv, slog duerne på lokkerne, og jeg skød rigtig mange duer de første timer. Ved 18 tiden ankom Bob for at samle mig op. På daværende tidspunkt var jeg på 96 duer, så han tilbød mig at hente de andre 3 først, for at jeg kunne få lidt ekstra tid, så jeg kunne nå 100 duer. Det må siges at være en flot service og vilje til at imødekomme sine gæsters ønsker. Desværre var der ikke gang i duerne de sidste timer, og jeg fik derfor ikke skudt yderligere. Men trods det en fantastisk dag og en rigtigt flot parade med hele 96 duer.

Alt i alt var det en rigtigt god tur, hvor vi alle fire havde en super oplevelse med rigtig gode jagtdage. Men også udenfor for skjulet fungerede det rigtigt godt. Skytten er en rigtigt rar mand og det er tydeligt, at han har en stor passion for duejagt. Som vi også oplevede, yder han gerne en ekstra indsats for sine gæster.
Til sidst skal lyde en stor tak til Henrik og resten af holdet hos Gamekeeper for en meget professionel og gennemført rejse.
Vi er alle enige om, at vi skal besøge England og reviret en anden god gang på duejagt!

Relaterede rejser

Se alle vores rejser
Potentielle vildtarter:

5 dage total

3 jagtdage

DKK  9.010
pr. person