Følg os på Facebook

Movern

6137912Henrik Olsen 001Henrik Olsen 010P100041428DSCI0276Henrik Olsen 016René foto 0552016 - Ægte højlandshjort samt mulighed for laksfiskeri samt aftentræk på ænder

Har man én gang prøvet jagten på den skotske højlandshjort og iagttaget sceneriet med de mange krondyr på bjergsiderne, krydret med den fascinerende og barske skotske natur, har man fået et indtryk, der  følger én resten af livet. Vi kan tilbyde den udfordrende og til tider temmelig fysisk krævende jagt i det skotske højland.

Jagtområdet:
Godset ligger 65 km syd vest for Fort William i området Morvern, ca. 3½ t kørsel fra Aberdeen og Glasgow lufthavn, området har Skotlands højeste bestand af kronvildt. Godset er på 35.000 acres og der er en bestand på ca. 400 kronhjorte og 600 hinder på godset. Reviret er en blanding af stejlt terræn og mere rullende højland, der er også en del "native woodland" som bedst oversættes som: vild fredskov af løvtræer. Ellers er det udelukkende højland, der fiskes også laks og havørreder i floden der løber igennem godset arealer. Kronhjortejagten og fiskeriet kan også krydres med et aftentræk på vilde ænder, hvor der skydes ca. 10 – 15 på et aftentræk for 2 jægere.

Afskydning og fangst i sæson 2015
38 Kronhjorte
39 hind/kalv
25 Laks (5 – 20 lbs.)
80 havørreder
Utal af bækørreder i søerne
Gråænder, snepper og bekkasiner.

Selve jagten:
Det er godsets stalker der udser de hjorte der har alderen til at må nedlægges, ens jagtkammerater kan så følge "slagets gang" lidt på afstand. På denne måde får man mulighed for også at nyde de andres jagtsituationer, og dette kan være næsten ligeså spændende som ens egen. Der startes typisk omkring 08.30 om morgenen og man er hjemme ca. kl. 16.00. Man er naturligvis velkommen til at tage 1 dag fri fra jagt eller blot nogle fra gruppen, da der er en masse spændende historiske og smukke seværdigheder i området. Der er 1 stalker som guider gæsterne og man hjælper hinanden med at slæbe og køre hjortene ned fra højlandet til kølehuset der er tilknyttet jagten på godset. Der skydes 6 - 8 kronhjorte pr. uge/5 jagtdage. Efter skotsk lov jages der ikke kronhjort eller fiskes laks om søndagen. Der kan lånes fiskestænger samt haglbøsser på godset. Laksefloden er "fly only"  for 2 stænger, mens fiskeriet er frit i søerne efter bækørred, hvor spinner også må bruges!

Indkvartering:
Man bor I et af godsets dejligt beliggende ejendomme. De er pænt møbleret og med køkken med alt udstyr til madlavning på egen hånd osv. De har det hele, udover at ligge næsten ned til laksefloden, er der stue, køkken/alrum, soveværelser inkl. sengelinned med eget WC. Kun ca. 10 min. fra indkvarteringen ligger der en købmandsbutik hvor der kan handles ind + der ligger også et hotel, restaurant og pub, hvis man vil ud at spise eller have en pint øl om aftenen og drøfte dagens oplevelser!

Program:
Søndag:    Ankomst til cottage
Mandag:   Jagt
Tirsdag:    Jagt
Onsdag:   Jagt
Torsdag:  Jagt + evt. turisme
Fredag:    Jagt + evt. turisme
Lørdag:    Afrejse fra cottage

Ledige uger i 2016:
Forhør gerne på ledige uger!

I brunstugerne 40 + 41, ser godset helst der bliver nedlagt min. 6 kronhjorte pr. uge.

Prisberegning v/3 jægere og 6 højlands hjorte i alt:
6 dages ophold i hytte på egen forplejning
Op til 5 dages jagt  2 kronhjorte pr. jæger
Pris pr. jæger  dkk  16.300,-
Skotsk våbentilladelse  dkk  500,-
Pris i alt pr. jæger kun  dkk  15.800,-
(Der er også mulighed for 4 jægere og stadig 2 kronhjorte pr. jæger)

Tillæg ved kun 2 jægere DKK 1.500 pr. pers.

Ledsager:
6 dages ophold i hytte på egen forplejning
Pris i alt pr. ledsager  dkk   1.400,-

Ikke inkl. pris:
Fly og lejebil. Vi hjælper gerne med flybillet + lejebil
Afsavning og rengøring af trofæ £ 25/stk - betales direkte til skytten
Drikkepenge ca. £ 30 pr. hjort.
Fiskeri på floden efter laks og havørred £ 200,- for 2 stænger
Fiskeri efter bækørred i søerne er gratis - Fiskestænger kan lejes
Ét aftentræk på vilde ænder £ 170,-  for 2 - 4 jægere med fri afskydning (gennemsnitlig 10 – 15 ænder)

Virkeligt et revir vi gerne anbefaler jægere, der gerne vil opleve den klassiske jagt på højlandshjort i smukke gods – omgivelser og med vores populære headstalker Simon. Han har i løbet af de sidste 5 år ikke oplevet en jæger der ikke har nedlagt eller haft chance til at nedlægge sine 2 kronhjorte. Kronhjortene er her pæne og farvede højlandshjorte!

Kontakt os gerne for referencer og yderligere oplysninger fra jægere der har jaget på dette fremragende hjorte revir!

Beretning og billeder fra tidl. jægere på reviret:
Michael:    Klik her
Christian: Klik her
Kim:          Klik her
S
ylve:       Klik her